Annemiek van Vleuten maakt doel van Giro Rosa

Annemiek van Vleuten maakt doel van Giro Rosa

Foto: Sirotti

zaterdag 25 februari 2017 om 11:36

Annemiek van Vleuten wil dit jaar goed presteren in de Giro Rosa. Dat zegt de renster van Orica-Scott tegenover de NOS. “Ik vind het wel spannend om uit te spreken, maar de Giro d’Italia lijkt mij een heel mooi doel voor na het voorjaar”, aldus Van Vleuten.

Haar beste uitslag in het klassement van de Giro Rosa is tot dusver de achtste plaats uit 2014. “Als de wedstrijd bergop ging, dacht ik eerst altijd: ik kan niet klimmen. Maar in Rio loste ik iedereen bergop. Dat heeft me wel geïnspireerd om mijn focus iets te verleggen. Mijn team heeft me gevraagd of ik de Giro als doel wilde stellen dit jaar. Dus daar ga ik voor. Het is wel heel leuk dat je op je 34ste nog dat soort nieuwe doelen kunt stellen.”

In het voorjaar mikt Van Vleuten vooral op de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen. Ze heeft dit jaar al één wedstrijd gewonnen. De Nederlandse was eind januari de beste in de Cadel Evans Great Ocean Road Race.

Dit artikel delen:

1 Reactie

schipperaar 27 februari 2017 om 16:04

Op haar 34e komt ze er achter dat ze best kan klimmen, hopelijk kan ze die vorm voort zetten, de vrouwentop wordt almaar breder.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair