Annemiek van Vleuten gekozen tot Wielrenster van het Jaar

woensdag 20 november 2019 om 20:45
Annemiek van Vleuten gekozen tot Wielrenster van het Jaar

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten is opnieuw gekozen tot Wielrenster van het Jaar. De wereldkampioene op de weg ontving op het Wielergala in Den Bosch uit handen van minister van Financiën Wopke Hoekstra de Keetie van Oosten-Hage Trofee. Van Vleuten werd twee jaar geleden ook verkozen tot beste vrouwelijke renster van het land.

Van Vleuten veroverde afgelopen september door een imponerende solo de regenboogtrui op de weg. Ook pakte ze onder meer het brons op het WK tijdrijden, was dominant in de Giro Rosa met ritzeges en het eindklassement en zegevierde ze in de Strade Bianche en Luik-Bastenaken-Luik.

De 37-jarige renster volgt op de erelijst Anna van der Breggen op, die vorig jaar de Keetie van Oosten-Hage Trofee won, nadat ze ook in 2015 en 2016 onderscheiden werd. De andere genomineerden waren Van der Breggen (winnares Waalse Pijl en etappe Gio Rosa), Marianne Vos (winnares La Course en Women’s WorldTour), Kirsten Wild (wereldkampioene omnium en Madison op de baan), Amy Pieters (Europees kampioene op de weg en wereldkampioene Madison) en Laura Smulders (winnares Wereldbeker BMX).

Dit artikel delen:

3 Reacties

Derierre de la course 20 november 2019 om 21:52

Ook hier een luxe zeg.

0
WFer 21 november 2019 om 02:02

Prachtige winnares

0
Kosmonaut 21 november 2019 om 02:35

Van Vleuten natuurlijk geweldig seizoen, maar wat met Wild? Hoeveel moet je meer winnen als baanrenster (waar de concurrentie toch groter is dan op de weg)? 2x goud op zowel WK, EK als Europese spelen en vooruit ook nog Gent-Wevelgem…. bizar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone