Annemiek van Vleuten dolgelukkig met goud: “Heb hier zoveel voor opgeofferd”

woensdag 28 juli 2021 om 08:04
Annemiek van Vleuten dolgelukkig met goud: “Heb hier zoveel voor opgeofferd”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten heeft eindelijk haar felbegeerde gouden olympische medaille te pakken. In de olympische tijdrit was ze vandaag, in de Nederlandse nacht, met afstand de beste. “Oh, dit is geweldig, zo mooi dat het lukt”, jubelde Van Vleuten kort na haar zegetocht.

“Ik heb hier zoveel voor opgeofferd, dit is de ultieme beloning”, gaat de kersverse olympisch kampioene verder bij NU.nl. “Het besef komt vanavond misschien. Mijn verhaal begon in Rio. En hoewel het hier niet eindigt, want ik ga niet stoppen, is het nu wel compleet. Zo mooi dat het gelukt is.” Eerder liet Van Vleuten al doorschemeren dat ze komende zomer de nieuwe Tour de France voor vrouwen wil winnen.

Afgelopen zaterdag had Van Vleuten al een reële kans op een gouden medaille, maar door verschillende communicatiefouten bleek zilver het hoogste haalbare. “Na de wegrit ging het alleen over de miscommunicatie, niet over mijn prestatie. Maar ik wist dat ik goed was”, aldus Van Vleuten. “Dan kan het in de tijdrit nog fout gaan doordat je aan fouten gaat denken, maar ik was vandaag in een goede flow en dacht niet aan wat er mis kon gaan.”

De kopvrouw van Movistar was over 22,1 kilometer liefst 56 seconden sneller dan Marlen Reusser uit Zwitserland. Anna van der Breggen won op 1.02 minuut achterstand het brons.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Gras 28 juli 2021 om 08:14

Bizar dat ze op 33 jarige leeftijd keihard valt in een Olympische wegrace en dat het einde loopbaan lijkt. Om vervolgens te herstellen en alles te winnen wat er te winnen valt, weer naast goud grijpt na een best amateuristisch ogende verkeerde inschatting in de wegrace en dan weer soeverein goud wint. Deze dame absorbeert tegenslag als ontbijt om daarna te presteren.

Rory78 28 juli 2021 om 10:18

Een beetje zoals Roglic. Mooi dit! Het is haar (en ook Roglic) zo gegund. Ik ben blij, man.

Franco Ballerini 28 juli 2021 om 08:18

43,9 km/h gemiddeld is als ik nu naar de mannen kijk toch wel heel indrukwekkend. Veel gerenommeerde namen komen er niet aan. (Ik weet het, de mannen rijden het rondje twee keer, maar toch…)

Poeksel 28 juli 2021 om 09:34

Sneller dan Lutsenko inderdaad!

notriple 28 juli 2021 om 09:15

Mogen we als nederlander trots op zijn.

D.Koch 28 juli 2021 om 09:26

Annemiek van Vleuten de definitie van veerkracht en mentale weerbaarheid. Wat een topsporter, inspirator en voorbeeld! Ik wordt er bijna emotioneel van. Echt heel knap.

vroege vlucht 28 juli 2021 om 09:52

Wat een fantastische atleet is Annemiek van Vleuten. De vreugde op de streep, denkend aan haar vader…prachtig!

JTR 28 juli 2021 om 10:47

En uhhhhhhh team NL zet vandaag gelukkig weer even de puntjes op de i

Peet Gute 28 juli 2021 om 12:28

Oververdied, wat een inzet.

Bianchista 28 juli 2021 om 12:53

Wat een klasbak is Annemiek toch! Fantastische tijdrit gereden nadat ze in de wegrace ook al de sterkste was. Dat ze daar “slechts” zilver won maakt nu haar verhaal alleen maar mooier. Geweldige sportvrouw die tegenslag altijd overwint.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair