Annemiek van Vleuten: “Complimenten aan organisatie om hun nek uit te steken”

zaterdag 22 augustus 2020 om 19:48
Video

Annemiek van Vleuten wond er na afloop geen doekjes om. “Boels-Dolmans heeft haar sterkte in de breedte knap uitgespeeld. Daarnaast was Anna super sterk. Dan moet ik tevreden zijn met het zilver.” Van Vleuten loofde ook de organisatie. “Dit was een knap NK op een mooi en selectief parcours.”

Gisteren was wat kritiek gerezen op het parcours op en rond de VAM-berg. Annemiek van Vleuten pareerde die. “Mijn complimenten voor de organisatie om in deze tijden hun nek uit te steken. Het is niet eenvoudig om nu een koers te organiseren. Laten we nu ook niet kritisch zijn en dit jaar vooral blij zijn met wat we wél hebben”, vertelde ze.

“Oké, er is wat minder sfeer en volk. Maar ik heb vooral een NK gezien op een mooi en selectief parcours. Laten we niet benadrukken wat we niet hebben, maar toejuichen dat deze koers georganiseerd werd.”

Gokken
Van Vleuten bleef ook bijzonder eerlijk in haar analyse van de wedstrijd. “Als eenmansformatie moet je soms wat gokken. Ik heb er op gegokt dat CCC de situatie nog zou rechtzetten, maar dat is niet gebeurd. Dan ben ik zelf in actie gekomen, maar het gat was te groot en Anna was gewoon super sterk. Maar ik ben tevreden met dat zilver, ik ben strijdend ten onder gegaan.”

“Zat er meer in? Nee, ik denk het niet. Boels-Dolmans heeft haar sterkte in de breedte perfect uitgespeeld. Zij hebben vandaag laten zien dat je als ploeg heel sterk kan zijn. En dat is op zich ook mooi.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

7 Reacties

Merlinappa 22 augustus 2020 om 19:59

Meersman weer lekker aan het zeuren, maar ondertussen wel gewoon Pim Ronhaar, van zijn ploeg, zien rijden bij de beloften gisteren. Als je het parcours niet kan aanvaarden, stuur dan ook geen renners.

0
boehoe 22 augustus 2020 om 20:05

Wat doet die tweet van Meersman er nou bij? Wordt in de tekst niks over gezegd.

0
appiett 22 augustus 2020 om 20:20

Wat een top reactie!
Netjes over organisatie en de winnaar, ook dit (naast haar schitterende prestaties op de fiets) siert de topsporter Annemiek van Vleuten.

0
Romāns Vainšteins 22 augustus 2020 om 20:22

Echt een hollegrottescheet die tweet.

0
Mischa 22 augustus 2020 om 20:36

Klopt, dit was een prachtige wedstrijd op een fantastisch parcours voor een wielerwedstijd.

0
Mike1973 22 augustus 2020 om 20:40

@ Wielerflits: Waarom deed Moniek Tenniglo niet mee vandaag? De hulp van Moniek had Annemiek vandaag goed kunnen gebruiken.

0
UrbanSteel 23 augustus 2020 om 09:47

Dit is nu een van de grootheden die niet met een smoes komt dat hij / zij niet lekker dan wel ziek was.
Gewoon toegeven op waarde te zijn geklopt.
Vijf sterren voor Annemiek.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone