Van Vleuten: “Bijna een minuut op twaalf kilometer is vrij veel”

woensdag 10 juli 2019 om 16:33
Van Vleuten: “Bijna een minuut op twaalf kilometer is vrij veel”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten liet haar klasse nog eens doorschijnen in de klimtijdrit van de Giro Rosa, nadat ze gisteren al op indrukwekkende wijze de roze trui had veroverd. Over de 12,1 kilometer deed ze 24:31 en daarmee was ze bijna een minuut sneller dan de concurrentie.

“Ik heb hier zo hard voor gewerkt. Ik trainde met de mannen, deed een hoogtestage en ben heel erg voorbereid met mijn ploeg”, liet Van Vleuten weten na afloop van de lastige tijdrit. “Het was niet zo lang of zwaar als vorig jaar, dus ik wist dat ik niet weer zoveel tijd kon pakken vandaag. Maar bijna een minuut op 12,1 kilometer is vrij veel.”

Sinds 2017 legt de Nederlandse zich volledig toe op de Giro d’Italia Femminile en dat heeft haar geen windeieren gelegd. Na haar derde plaats twee jaar geleden, volgde afgelopen seizoen de eindwinst. “Ik leer telkens nieuwe dingen en die probeer ik dan mee te nemen naar het volgende jaar. En na twee jaar volledige toewijding ben ik een ‘alien’ geworden, zoals ze nu zeggen.”

Weliswaar heeft ze nu een royale voorsprong van ruim vier minuten op Anna van der Breggen en Katarzyna Niewiadoma, maar er zijn nog vier ritten te gaan. “We bekijken het dag voor dag en ik wil supergefocust blijven tot aan zondag. Ik verkende de etappes al, dus ik weet wat er nog komt en dat is niet gemakkelijk. Vooral de komende drie dagen, maar mijn ploegmaats zijn erg sterk.”

“Amanda Spratt en Lucy Kennedy zijn erg sterk bergop en ik heb nog drie motoren voor het vlakke, dus ik heb vertrouwen dat we dit kunnen”, zei ze tot slot.

Dit artikel delen:

8 Reacties

west 10 juli 2019 om 16:43

Gelopen zaak lijkt me

edit wf: gedraag je

west 10 juli 2019 om 16:48

edit wf: laat trollgedrag achterwege en blijf ontopic

greeny 10 juli 2019 om 16:47

Als er iets te mooi is om waar te zijn is het dat eigenlijk altijd ook. Neemt niet weg dat annemiek een spontaan en leuk persoon is die een hoge gunfactor heeft

leegloper 10 juli 2019 om 18:21

Je moet dopinginsinuaties in dat ene topic uiten.

Mwielerfan 10 juli 2019 om 18:34

Sneu om zoiets te zeggen zonder met enige onderbouwing te komen. Hoeveel van haar tegenstanders doen hoogtestage, trainingen met de heren, verkenningen? Haar groei als klassement renner is laat maar wel geleidelijk, bovendien was ze daarvoor ook al top in klassiekers. En andere rensters kunnen ook een periode domineren, zoals vdb of vos. Dus wat is er nu zo raar precies?

greeny 10 juli 2019 om 18:43

dat het tot aan het belachlijke af is. doe tandje minder en iedereen heeft er een stuk meer plezier aan. ze traint met de mannen af en toe mee ja gefeliciteerd, het is niet een stel huppelkutjes wat ze totaal de vernieling inrijdt nu he? complete wereldtop is hier maar gaan niet eens in de buurt komen van iets wat ook maar lijkt op meedoen met annemiek.

Emergo 10 juli 2019 om 18:46

@Greeny Lees dat laatste stuk zelf ook eens en schrijf het nog eens zodat anderen het ook begrijpen.

Jean Dumas 10 juli 2019 om 17:40

Ze zit altijd op hoogte, werkt er keihard voor.

Headlines

Materiaalzone

Populair