Annemarie Worst wint slotrit Lotto Belgium Tour, eindzege voor Skalniak-Sójka
Annemarie Worst - foto: Cor Vos
donderdag 30 juni 2022 om 16:47

Annemarie Worst wint slotrit Lotto Belgium Tour, eindzege voor Skalniak-Sójka

De slotetappe van de Lotto Belgium Tour, met aankomst op de Muur van Geraardsbergen, is gewonnen door Annemarie Worst. De 26-jarige renster van Plantur-Pura, die we vooral kennen uit de cross, bleef Shari Bossuyt en Anne van Rooijen voor. De eindzege ging naar de Poolse Agnieszka Skalniak-Sójka.

Met de Nieuw-Zeelandse Ally Wollaston in de leiderstrui werkten de rensters vandaag de slotetappe van de Lotto Belgium Tour af. In deze laatste rit kregen de deelneemsters nog een ultieme mogelijkheid om voor een omwenteling te zorgen in het algemeen klassement. Het parcours leende zich voor een putsch. In deze 108,5 kilometer lange afsluiter reden de rensters namelijk enkele lokale rondes in de Vlaamse Ardennen met de Congoberg, Muur van Geraardsbergen en Bosberg als bekende scherprechters. De finish lag bovendien op de top van de fameuze Muur in Geraardsbergen.

De rensters werden ‘getrakteerd’ op miezerige weersomstandigheden en zo draaide een toch al zware etappe uit op een sportief slagveld. Worst, Bossuyt, Van Rooijen en Skalniak-Sójka bleken uiteindelijk over de sterkste benen te beschikken en mochten het op de kasseien van de Muur van Geraardsbergen uitmaken voor de zege. Worst wist haar kwaliteiten als crosser perfect uit te spelen en versloeg met duidelijk verschil Bossuyt en Van Rooijen. Skalniak-Sójka moest genoegen nemen met de vierde plaats, maar mocht na afloop alsnog het podium op als eindwinnares van de Lotto Belgium Tour.

Eindwinst voor Skalniak-Sójka
De 25-jarige Poolse van ATOM Deweloper Posciellux.pl Wrocław, dinsdag al winnares van de proloog in Chimay en woensdag derde in de sprintersrit naar Dudzele, wist de Nieuw-Zeelandse Ally Wollaston uit de leiderstrui te fietsen. Wollaston moest onderweg afhaken en zag zo een (eventuele) eindzege in rook opgaan. Voor Skalniak-Sójka is het alweer haar achtste zege van het seizoen. Eerder dit jaar won ze al drie etappes en het eindklassement in de Tsjechische rittenkoers Gracia-Orlová en de Ladies Tour of Estonia en ze kroonde zich tevens tot Pools kampioene in het tijdrijden.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
30 juni 2022 17:12
Knap van Worst! Die arme Shari Bossuyt blijft de ereplaatsen maar opstapelen... hopelijk snel nog eens een overwinning.

Skalniak-Sójka is ondertussen ook aan een ijzersterk seizoen bezig. Ik ben niet op de hoogte van de transfergeruchten in het vrouwenpeloton, maar het zou verbazen mocht die volgend jaar niet een trapje hogerop zetten.
30 juni 2022 17:28
@Limal
Heb de hele koers gevolgd, die arme Shari Bossuyt heef geen millimeter op kop gereden. Als je met een groep voorop rijd mag je echt wel eens op kop komen. Altijd in het derde wiel de hele koers. Dan heb je ook geen recht om te winnen.
    30 juni 2022 18:04
    Pol houdt niet van t's.
    30 juni 2022 18:17
    Dus eigenlijk heb Bossuyt ook de hele koers gevolgd, bedoel je?

Reacties zijn gesloten.