Annemarie Worst: “Supergaaf dat het lukt”

zondag 4 november 2018 om 15:18
Annemarie Worst: “Supergaaf dat het lukt”

foto: Photopress.be

Annemarie Worst mag de komende maanden de Europese kampioenstrui dragen. In Rosmalen bleek de 22-jarige Nederlandse de sterkste vrouw van het deelnemersveld. “Dit is echt een droom”, vertelde zij na afloop aan de NOS. “Ik wist dat het kon, maar alles moest goed gaan. Als dat dan ook lukt, is het echt supergaaf.”

Worst verkeerde vandaag in topvorm. “Tijdens het warmrijden voelde ik dat mijn benen best goed waren en dat het kon vandaag. In de wedstrijd ging ik op kop rijden, omdat ik op een tweede plek steeds de gaten dicht zou moeten rijden. Ik probeerde een paar keer weg te geraken, maar ze kwamen steeds terug.”

Uiteindelijk forceerde zij toch de beslissing. “Op anderhalve ronde van het einde was het gat opeens vijf seconden. Toen dacht ik: ‘Ik ga gewoon door en ik zie wel of het lukt’. En het lukte dus wel”, aldus een glunderende Worst.

Het parcours lag haar. “Ik kan best goed draaien en keren. Dat is iets dat mij ligt. Op die lange, rechte stukken rij ik niet weg.” Worst is trots op haar trui. “Ik ben wereldkampioen geweest en toen mocht ik er niet in rijden. Nu heb ik eindelijk een trui waar ik wel in mag rijden. Dat is wel heel gaaf.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Alto 4 november 2018 om 15:40

Terecht gewonnen!

0
Max Poel 12 november 2018 om 21:48

Tjsa, ik weet het nog zonet niet met die Annemarie Worst. Komt wat snel in verhouding met haar talent. Ik heb eens een keer gezien hoe pa Worst bij een MTB jeugdwedstrijdje stond te schelden op alle MTB-ertjes die zijn dochtertje ‘in de weg’ reden. Annemarie zelf liet zich ook niet onbetuigd en reed zich scheldend naar voren. Na die wedstrijd ontstond er een rel toen pa Worst een 14-jarige deelnemer, die het lef had gehad iets terug te zeggen, de keel dicht kneep. Sindsdien volg ik hen op afstand en heb ik een beetje een Femke van den Driessche beeld bij deze familie: Een wat vreemde instelling en ook zo’n opgefokte pa…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone