Annemarie Worst rekent af met WK-kater in Maldegem

woensdag 5 februari 2020 om 14:28
Annemarie Worst rekent af met WK-kater in Maldegem

foto: Cor Vos

Annemarie Worst heeft de Parkcross Maldegem voor de eerste keer op haar naam gezet. In de slotronde reed ze weg bij Inge van der Heijden en soleerde zo naar de overwinning.

Inge van der Heijden kende de beste start in de Parkcross Maldegem en zette samen met Ellen Van Loy de concurrentie al vroeg op afstand. Daarachter waren Annemarie Worst en Shirin van Anrooij de eerste achtervolgers en zij wisten het gat dicht te rijden. Ook andere vrouwen sloten aan. Nog in de eerste ronde reed Worst dan weg. De renster van 777, die enorm ontgoocheld was na het WK veldrijden in Dübendorf, trapte stevig door.

Van Loy, Betsema, Worst en Van der Heijden (vlnr) – foto: Cor Vos

Met een voorsprong van acht seconden begon Worst aan de tweede van zes ronden. Na een mindere passage door de zandbak kon Van Anrooij aansluiten met Kastelijn in haar wiel. In een rechterbocht werden Van Anrooij en Kastelijn weggeslagen door een valpartij, waardoor Worst weer kon uitlopen. Kastelijn moest per brancard de wedstrijd verlaten; Van Anrooij kon nog even doorrijden maar beëindigde even later eveneens haar koers.

In de derde ronde konden Denise Betsema, Van der Heijden en Van Loy toch weer op het wiel van Worst springen, waarbij Betsema meteen de kop in de koers nam. Het was toch Worst die in de voorlaatste ronde opnieuw het verschil probeerde te maken; eerst met een sterke passage door het zand, later op de opdrogende weidegrond. In eerste instantie kon alleen Van der Heijden volgen, later sloten ook Betsema en Van Loy weer aan.

Betsema verloor de controle over haar fiets op een zandstrook, waardoor Worst en Van der Heijden wegreden. In de laatste ronde zette Worst haar landgenote vervolgens onder druk en wist zo een gaatje te forceren. Daarmee was de koers beslist en kon de 777-renster de tiende zege van het seizoen binnenslepen. Van der Heijden wist Betsema af te houden in de strijd om de tweede plaats.

Van der Heijden, Worst en Betsema (vlnr) – foto: Cor Vos

flag-be Ethias Cross Maldegem 2020
Uitslag vrouwen
1. flag-nl Annemarie Worst in 42:39
2. flag-nl Inge van der Heijden op 0:10
3. flag-nl Denise Betsema op 0:16
4. flag-be Ellen Van Loy op 0:19
5. flag-us Katherine Compton op 0:19
6. flag-nl Manon Bakker op 0:41
7. flag-nl Maud Kaptheijns op 0:47
8. flag-be Laura Verdonschot op 1:04
9. flag-fr Marion Norbert Riberolle op 1:09
10. flag-be Alicia Franck op 1:25

Dit artikel delen:

17 Reacties

Wheely 5 februari 2020 om 14:34

Mooi podium!

0
Cadellie 5 februari 2020 om 14:34

Top Annemarie!

0
Cadellie 5 februari 2020 om 14:34

Ik had Ellen ook graag op het podium gezien.

0
Pizzi 5 februari 2020 om 19:11

Ja, maar er kunnen er maar 3 op. Moet Betsema er dan af?

0
Franco Ballerini 5 februari 2020 om 14:36

Leuk om te zien dat Betsema in ieder geval door de Nederlandse dames weer wordt opgenomen.

Kastelijn haalde volgens van der Heijden van Anrooij in op een plek waar dat niet kon. Ik vraag me nog steeds af of Yara zich niet beter op de weg kan richten met haar ronduit slechte techniek maar enorme power.

0
Brabander 5 februari 2020 om 16:37

Ze heeft juist aangegeven dat ze haar ei in het wegwielrennen minder goed kwijt kan en daarom vol voor de cyclocross gaat. De weg vindt ze te saai. Dus dat zit er niet in denk. Ze moet wel echt aan haar techniek gaan werken. Het is echt een enorme stuntel, die anderen soms ook in gevaar brengt. Maar de power heeft ze zeker. En met die gebrekkige techniek al het nodige gewonnen, dus dat kan alleen maar beter worden

0
Franco Ballerini 5 februari 2020 om 16:48

Jammer, ik had haar graag op de weg of misschien wel op de baan gezien. Hopelijk gaat dat werken aan haar techniek wat opleveren. De elegantie van Worst, Alvarado, van Anrooij en ook Betsema zal ze nooit kunnen benaderen. Misschien kan ze in de buurt van de (toch ook matige) techniek van Brand komen.

0
xistnc 5 februari 2020 om 18:21

Dat vertelde Van der Heijden helemaal niet op die manier, dat maak je er zelf van.

Quote van Inge:
Yara wilde buitenom inhalen, waardoor Shirin naar binnen werd gedrongen en op een glad stukje terecht kwam. In haar val nam Shirin vervolgens Yara mee.
0
Franco Ballerini 5 februari 2020 om 19:09

Wat is het verschil? Ook uit jouw quote haal ik dat Kastelijn een niet al te pientere inhaalactie inzette (dat zagen we nog net voor de valpartij). Maar goed: ik hoop dat het Yara goed gaat en dat ze haar positie in de twee nog lopende klassementen kan verdedigen.

0
xistnc 6 februari 2020 om 10:41

De kwalificaties “niet pienter” en “op een plek waar dat niet kon” zijn volledig jouw eigen interpretatie.

0
Maarten Versteegen 5 februari 2020 om 14:57

Volgens mij was het verhaal dat van Anrooij is gevallen maar goed. Veel belangrijker is nu de gezondheid van beide dames volgens mij

0
Franco Ballerini 5 februari 2020 om 15:06

Volgens van der Heijden dwong Kastelijn van Anrooij een spekglad stuk op door een onbesuisde inhaalactie. Maar goed: mee eens dat de gezondheid belangrijker is. Met van Anrooij leek het wel mee te vallen gezien haar interview; voor Kastelijn zag het er zorgelijker uit.

0
Peter Lippens 5 februari 2020 om 15:52

Klopt, vdHeijden wou langs buiten voorbijgaan in een bocht waardoor Van Anrooij wat naar binnen moest uitwijken waar het spekglad bijlag en dus onderuit schoof en vdHeijden meenam in haar val.

0
Dolfy 5 februari 2020 om 16:18

Sterke en spannende wedstrijd. Van Loy sterk maar komt toch net te kort als de Nederlandse er echt voor gaan. Kaptheijns opvallend weer eens meedoen, net niet vooraan maar wel in de top 10 en dat is zelfs in een minder veld dan dit wel anders geweest de afgelopen weken.

0
Brabander 5 februari 2020 om 16:39

Die viel me ook direct op ja. En het was toch ook geen enorm slecht veld. Bietje ertussenin

0
Dolfy 5 februari 2020 om 17:03

Wie weet wint Kaptheijns wel ook de laatste wedstrijd van het seizoen. Zou wat zijn. :)

0
jan jansen 5 februari 2020 om 22:22

Leuke wedstrijd. Knap van Betsema om met zo weinig wedstrijden weer voor te rijden. Ze staat nu 208e op de UCI ranking.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone