Annemarie Worst over hoogvorm: “Hoop dit nog heel lang vast te houden”

zaterdag 26 oktober 2019 om 14:55
Annemarie Worst over hoogvorm: “Hoop dit nog heel lang vast te houden”

Winnen deed Annemarie Worst dit jaar al in Kruibeke en Bern. Zaterdag voegde ze daar Beringen aan toe. De Europees kampioene verkeert dus in hoogvorm. “Ik hoop dat ik dit nog heel lang vast kan houden”, aldus de winnares.

Te beginnen in Asper-Gavere, waar zondag de Superprestigecross op het programma staat. “Dat zal zeker pittig worden na vandaag, maar ik ga mijn best doen”, laat Worst weten in het flashinterview. “Ik probeerde vandaag niet te hard van stapel te gaan en met elkaar mee te rijden met het oog op morgen.”

“Maar het was een pittig rondje”, gaat ze verder. “Ik merkte dat ik in de afdaling de sterkste was. Ik wilde steeds niet te hard doortrekken, maar op mijn eigen tempo rijden. Toen ik zag dat ik een gat had op anderhalve ronde van het einde, heb ik het verschil gemaakt.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

jibi verboort 26 oktober 2019 om 15:47

Jammer dat Denise Betsema er niet bij is.

Mij komt geen oordeel toe,waarom zij geschorst is en de Uci legt traditiegetrouw bij gebrek aan een dekkende meetmethode de last bij de sporter. Kijk…….een sporter kan wel bewijzen als die wat genomen heeft, maar men kan niet bewijzen dat men niet iets genomen heeft. De lopende procedure moet enorm belastend zijn.

Jammer…want door Denise Betsema vond ik het dames veldrijden veel kleurrijker. Ik hoop dat ze na een bepaalde tijd weer kan deelnemen aan de cross en de overwinningen haar dan nog beter zullen smaken.

sooike 27 oktober 2019 om 09:07

Alsof Betsema in haar eentje een koers kan kleuren. Niettemin vind ik het verbazingwekkend dat zij nog altijd niet weet waar ze aan toe is. Ik sprak haar moeder onlangs in Oudeschild en die klonk niet erg overtuigd over de onschuld van haar dochter..
Worst is wel erg vroeg in topvorm. Benieuwd naar de rest van haar seizoen !

Max Poel 27 oktober 2019 om 15:36

Met Betsema erbij is t idd een stuk interesanter. Een sportvrouw die je het succes ook gunt.
Belachelijk dat ze nog steeds buitengesloten wordt.

Worst daarentegen vertrouw ik minder. Komt ook door hoe ze van jongs af aan al scheldend op anderen door het veld rijdt (in het MTBen werd ze nogal uitgekotst). Heb haar vader eens een jong kind de keel zien dicht knijpen. Die ging niet snel genoeg aan de kant. HansWorst! Vreemde familie die Worstjes! Vertrouw ze niet.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair