Annemarie Worst: “Fijn om weer te winnen”

woensdag 5 februari 2020 om 14:48
Annemarie Worst: “Fijn om weer te winnen”

foto: Cor Vos

Voor Annemarie Worst voelde haar overwinning in de Parkcross Maldegem toch een klein beetje als revanche voor het WK veldrijden in Dübendorf.

“Het voelt een heel klein beetje als revanche”, zei Worst na afloop van de wedstrijd in het flashinterview. “Het is anders, je kan het totaal niet vergelijken. Maar het is fijn om toch weer een keertje te winnen. Dat geeft toch wel een fijn gevoel.” Worst had in de tweede helft van de wedstrijd vooral te stellen met Inge van der Heijden, Denise Betsema en Ellen Van Loy. Door een fout van Betsema in het zand reden Worst en Van der Heijden weg.

En uiteindelijk wist Worst het beslissende gaatje te forceren. “Ik reed op een gegeven moment door het zand en merkte dat ik een gaatje had. En ik denk dat daar het verschil gemaakt is. Ik weet totaal niet wat er achter me gebeurde. Ik voelde dat ik een gaatje had en dacht, ‘nu nog een rondje doortrekken’. En dat lukte.” Natuurlijk geeft dit vertrouwen, voegde ze eraan toe. “Ik wist dat de vorm goed was. Het vertrouwen was nooit weg.”

Zuur
Wat later gaf Worst in gesprek met WielerFlits toe dat het WK veldrijden in Dübendorf, waar ze met nipt verschil geklopt werd door Ceylin del Carmen Alvarado, er diep heeft ingehakt. “Het is anders als je met een paar of twintig seconden verliest. Nu is het op een paar meter, dus dan is het wel heel zuur. Mijn benen op het WK verzuurden in de sprint, ze verzuurden totaal. Dus mijn sprint was gewoon niet goed.”

Haar ontgoocheling duurt nu al een paar dagen. “Nog steeds ben ik er nog kapot van eigenlijk. Ik kan er nu niks meer aan veranderen en dat is gewoon heel jammer. Ik moet weer door nu.” Ze verwijt zichzelf niets. “Nee, ik reed een heel goede wedstrijd. Ik kon ook niet heel veel anders doen. Over de wedstrijd ben ik tevreden. De uitslag is gewoon heel zuur. Volgend jaar gaan we het weer proberen.”

De Wereldbeker is al klaar, maar in de andere klassementen is Worst nog in de strijd om de eindwinst. In de DVV Trofee staat ze tweede op 2:10 van Alvarado, in de Superprestige is ze de nummer drie. “Ik heb niet echt een doel voor de laatste weken. Ik wil gewoon met een goed gevoel afsluiten. En ik hoop dat die drie weken snel voorbij zijn”, sluit ze lachend af.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Apemantus 5 februari 2020 om 14:57

Ze lacht gelukkig weer.

Sunrider 6 februari 2020 om 00:16

Maar geen woord over Ceylin Alvarado….

wielrenner 6 februari 2020 om 06:48

Ze was gewoon de sterkste, jammer dat ze zich zo sterk voelde dat ze Alvarado nooit de koppositie opdrong. Had zie iets tactischer gereden dan had ze in de eindsprint dik gewonnen.

john 6 februari 2020 om 08:54

Revanche? dat is pas als je wint van de Wereldkampioen .
Maar ja als die niet mee doet dan kan je ze ook niet verslaan

Headlines

Materiaalzone

Populair