Anne Tauber maakt nieuwe werkgever bekend na afscheid van MTB-ploeg Bart Brentjes

donderdag 12 januari 2023 om 16:39
Anne Tauber maakt nieuwe werkgever bekend na afscheid van MTB-ploeg Bart Brentjes

foto: Cor Vos

Anne Tauber heeft een nieuwe ploeg. De 27-jarige mountainbikester, die onlangs aankondigde dat ze het CST PostNL Bafang (de ploeg van Bart Brentjes) na vijf jaar zou verlaten, komt in 2023 uit voor Orbea Factory. Dat laat Tauber weten op sociale media.

“Vandaag presenteer ik aan jullie… een nieuw team, een nieuw project, een nieuw hoofdstuk in mijn carrière: het wordt Orbea Factory”, schrijft Tauber. “Ik ben heel blij om onderdeel te zijn van dit team. De staf en renners zijn toegewijd om dit project tot een succes te maken. Ik heb veel vertrouwen in dit team en ik ben dankbaar dat ik de kans krijg om mezelf te verbeteren met de hulp van Orbea’s professionele staf en topuitrusting. Ik kan niet wachten op de start van het seizoen!”

Op de site van Orbea Factory laat Tauber weten dat ze komend seizoen mikt op een topprestatie tijdens het WK in Glasgow. De Nederlandse is de enige vrouw binnen het team, dat verder bestaat uit Pierre de Froidmont, David Campos en Luca Martin. Met deze vier atleten wil het ambitieuze Orbea Factory, dat deze winter een metamorfose heeft ondergaan, ‘het beste team van het Cross country-circuit’ worden.

Tauber is drie keer Nederlands kampioene Cross-country. In 2021 haalde ze brons op het EK, werd ze achtste op het WK en eindigde ze als elfde op de Olympische Spelen in Tokyo.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone