Anna van der Breggen twee jaar langer bij Boels-Dolmans

vrijdag 22 juni 2018 om 09:14
Anna van der Breggen twee jaar langer bij Boels-Dolmans

Anna van der Breggen heeft haar contract verlengd bij Boels-Dolmans. De Olympisch kampioene zal nog twee jaar onderdeel uitmaken van het Nederlandse team. Van der Breggen is daarmee de tweede Nederlandse renster die bijtekent bij het team, nadat wereldkampioene Chantal Blaak haar contractverlenging tijdens de ploegpresentatie in januari bekendmaakte.

“Anna is niet alleen een heel getalenteerde renster, ze is ook een echte teamplayer en een grote aanwinst voor ons team als persoon,” zegt teammanager en ploegleider Danny Stam. “Als je de mogelijkheid hebt om de sterkste renster uit het peloton langer bij je ploeg te houden, dan denk je geen twee keer na.”

“Ik ben blij met het getekende contract bij Boels-Dolmans,” zegt Van der Breggen. “Deze ploeg, met fantastische mensen en enthousiaste sponsoren, helpt ons in alles om zo goed mogelijk te zijn in wat we doen. Ik voel me dan ook thuis bij Boels-Dolmans en hoop de succesreeks op deze manier ook de komende tijd weer voort te kunnen zetten.”

Van der Breggen zal volgende week een poging doen haar oranje Boels-Dolmans-outfit om te wisselen voor een rood-wit-blauw exemplaar, bij het NK tijdrijden op woensdag 27 juni en het NK op de weg op zaterdag 30 juni.

Dit artikel delen:

9 Reacties

rahimns 22 juni 2018 om 09:44

Ze zit daar prima op haar plek…

Frits des Jeux 22 juni 2018 om 09:45

Fenomeen deze vrouw. Wel mist zij nog het rood wit blauw op de weg en de regenboogtrui. Toch zie ik Amy Pieters binnen de ploeg als grootste favoriet voor het NK. En die heeft dan nog concurrentie van Wild, Brand en Wiebes wanneer het sprinten wordt.

Admirals 22 juni 2018 om 10:43

Benieuwd wat voor salaris hier bij hoort, zou de bestbetaalde moeten zijn gezien haar uitslagen.

Col du Bramont 22 juni 2018 om 11:12

Wat ze nu verdient geen idee, maar vorig jaar zou ze rond de ton hebben verdiend. Zie:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/sponsoren-zitten-voor-een-schijntje-op-de-eerste-rang~beb47d13/

Zie ook dit topic:
http://www.wielerflits.nl/nieuws/368534/uci-zet-gelijkheid-tussen-mannen-en-vrouwen-hoog-op-agenda.html

Neem aan dat na al haar suc6en ze wel wat meer dan 1 ton nu verdient, maar ook niet veel meer. Kwestie van budget. Een mooi salaris en daar zal nog wat start en prijzengeld bijkomen maar een schijntje natuurlijk vergeleken met Froome.

LB117 22 juni 2018 om 11:16

Een ton is toch gewoon heel veel geld voor een sport die niet echt groot is en niet echt aantrekkelijk voor sponsoren omdat het nooit op TV is op de olympische spelen na. En uiteindelijk ook nog eens gedomineerd kan worden door een paar vrouwen wat killing is voor de aantrekkelijkheid.. Ik vind dit niet gek hoor voor een 27 jarige dame die van haar hobby haar beroep heeft gemaakt..

Frits des Jeux 22 juni 2018 om 11:42

@LB117 vrouwenwielrennen is juist een enorme ontwikkeling aan het doormaken. Strade Bianche was live, Ronde van vlaanderen, Amstel en nog wat Vlaamse koersen.

Giro Rosa op Eurosport te zien. Alleen de ASO blijft achter.

tijnh 22 juni 2018 om 12:18

Een ton is belachelijk veel geld om op een fiets te mogen rijden. Zowel bij mannen als bij vrouwen. Doorgeslagen wereld is het toch. Maar goed. Wel een uitstekende sportvrouw natuurlijk.

Lopopodium 22 juni 2018 om 14:46

Gezien de fysieke risico’s die je het jaar door loopt, en de roofbouw op je lichaam, vind ik een ton aan salaris zeker niet onrechtvaardig. Het is gewoon een gevaarlijk beroep. En ook een beroep waar je veel voor moet laten en investeren, en het is nog maar afwachten wat je ervoor terugkrijgt op de lange termijn. Een studie of werkervaring opdoen maakt het niet makkelijk, dus heb je ook niet direct veel om op terug te vallen na je sportcarriere (indien nodig).

Mwielerfan 23 juni 2018 om 00:15

Ach je doet ook allerlei nuttige vaardigheden op tijdens zo’n carrière. Die moet je daarna voor iets anders in leren zetten. Maar elk ander beroep moet je ook blijven veranderen om vooruit te komen.

Headlines

Materiaalzone

Populair