Anna van der Breggen: “Super om mijn laatste jaar in die driekleur te mogen rijden”

Door Youri IJnsen
zaterdag 22 augustus 2020 om 19:32
Video

Ze was al Olympisch- , wereld- en Europees kampioene, maar in haar laatste jaar als renster mag Anna van der Breggen straks ook voor het eerst de nationale driekleur dragen. Na de podiumceremonie voelde ze vooral trots. “Ik ben niet alleen trots op mezelf, maar op het hele team.”

“Een koers kan je vooraf moeilijk plannen, maar onze tactiek kwam wel aardig in de buurt van wat we vooraf gepland hadden”, vertelde Van der Breggen. “Toen we daar met z’n zessen vooraan zaten, moesten we iets creëren, natuurlijk. Dat hebben we gedaan, al was het nooit de bedoeling om zo lang voorop te rijden.”

Dat ze zich pas diep in de finale zeker van winst voelde, gaf ze toe. “Het was een slopende dag. En je weet dat er vanuit de achtergrond soms snel wat kan komen. Maar toen ik een minuut had, geloofde ik er wel in. Al had ik toen nog af te rekenen met een lekke band. Zo zie je maar. Gelukkig was het een afloper en werd vanuit de volgwagen de juiste beslissing genomen. Mijn mecanicien kwam heus niet uit de bosjes gesprongen met die fiets”, reageerde ze op de twijfel of de fietswissel wel reglementair gebeurd was.

Van der Breggen is trots op haar prestatie, maar benadrukte na afloop ook de prestatie van haar ploegmaats. “Ik ben vooral trots op wat we hier als ploeg hebben neergezet. Ook op het werk dat in de achtergrond is verricht. Heel knap.” Veel tijd om te genieten heeft ze voorlopig niet, want ze reist snel af naar het EK in Plouay. “Maar mijn laatste jaar in die nationale trui, daar ga ik echt van genieten.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

12 Reacties

Murcia 22 augustus 2020 om 19:37

Die trots is volkomen terecht, de laatste nog ontbrekende titel op je palmares mogen zetten is schitterend. En in de koers ook niets gestolen. Lef getoond en dat leidt uiteindelijk naar de winst. Annemiek verdient ook respect voor haar inspanning als eenling in de wedstrijd en tenslotte een prachtige derde plek voor Koster die ook een dijk van een wedstrijd reed.

Hollow Knight 22 augustus 2020 om 19:44

Raar dat een renner zo vroeg op pensioen gaat. Dat zie je bij de mannen vrijwel nooit (blessures, ziekte en mentale problemen niet meegerekend).

Romāns Vainšteins 22 augustus 2020 om 20:01

Heb je wel eens van kinderen gehoord? Dat van de ooievaar is niet waar.

Hollow Knight 22 augustus 2020 om 20:27

Er zijn genoeg topatletes die nog straffe prestaties hebben geleverd na het krijgen van kinderen.

Er zijn genoeg vrouwen die nog kinderen kregen na hun 35e.

Ik zie niet echt de reden om daarvoor op pensioen te gaan. Nu is er ook wel niet veel geld te verdienen met vrouwenwielrennen, dat zal wel meespelen.

Over ooievaars en baby's gesproken ;)

https://web.stanford.edu/class/hrp259/2007/regression/storke.pdf

Deo 22 augustus 2020 om 21:03

Weet je wat ik raar vind? Dat jij op elk artikel een reactie denkt te moeten plaatsen van negatieve aard. Of het nu over een renner, parcours of organisatie gaat, maakt niet uit. Altijd is Hollow Knight de reactie met de ongefundeerde negatieve mening.

Misschien moet je een andere hobby zoeken want je verdoet hier jouw tijd.
En ja, je mag van mij gerust een reactie plaatsen waarbij je het niet eens bent met iets of iemand. Maar je bent het altijd niet eens met iets of iemand.

Volgensmij ben jij al enkele jaren actief op wielerflits maar om een of andere reden is mij die negativiteit niet eerder opgevallen. Is dit een recente ontwikkeling? Is dit je uitlaatklep geworden?

In ieder geval kan je denk ik wel merken dat iedereen hier op wielerflits wel onderhand klaar met je is.

Vlinder 22 augustus 2020 om 21:05

Ik vind het in haar positie niet heel gek. Ze heeft zo’n beetje alles al gewonnen wat er valt te winnen bij de vrouwen. En ze gaf in interviews ook wel aan dat ze die gretigheid niet meer zo heeft. Koerst ook al een jaar of 10. Tijd voor nieuwe uitdagingen.

Jan Blokland 22 augustus 2020 om 21:10

Raar vind ik het niet. Jammer wel.

Hollow Knight 22 augustus 2020 om 21:18

@deo

Ik geef gewoon mijn mening, maar blijkbaar mag dat niet hier, want dan word je constant persoonlijk aangevallen. Vrij zielig als je het mij vraagt. Ik post genoeg positieve comments dus geen idee waarom je hier dingen zit te verzinnen. Dat jij klaar met me bent boeit me echt niet hoor. Ik zou je advies geven, maar ik geef helemaal niets om je. ;)

Trouwens was dit niet eens een negatieve reactie. Het is gewoon iets dat ik mezelf afvraag.

@vlinder

Dat is toch een structureel probleem bij het vrouwenwielrennen? Ze heeft zo wat alles gewonnen wat er te winnen valt. Met andere woorden: er zijn niet genoeg prestigieuze wedstrijden voor vrouwen. Bij de mannen heb je de drie grote rondes, de 5 monumenten en talloze belangrijke klassiekers en etappekoersen. Bij de vrouwen is het wel heel erg krap…

Vlinder 22 augustus 2020 om 22:01

@Hollow; Klopt helemaal. Daarom strijden ze ook zo voor meer koersen. Het kost tijd, ze hebben natuurlijk heel veel jaren achterstand tov de mannen. Het groeit nu mooi door, las net dat er plannen zijn voor 2022 om een week Tour de France te rijden na de 3 weken van de mannen. Dat zo geweldig zijn. Rustig doorbouwen zodat het gedegen kan groeien. En ik denk dat vooral ook meer uitzendtijd noodzakelijk is.

kkv81 23 augustus 2020 om 00:00

Klopt, maar bij de mannen gaan sommigen te lang door. Bijvoorbeeld Cavendish. Als hij stopt dan herinner je naast zijn vele overwinningen ook de zwanenzang van de laatste periode.

Kosmonaut 23 augustus 2020 om 00:12

@kkv81Het zal ons er eerder aan herinneren dat hij ook nog ergens in het profpeloton rondreed.

Pol 23 augustus 2020 om 08:58

@Deo
Hij vindt 200 meter hardlopen een veel intensievere sport dan wielrennen. Wat van Vleuten op het W.K. heeft gepresteerd vond hij ook maar matig. Hoe zielig kan je zijn.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair