Anna van der Breggen slaat ferme dubbelslag in MTB-wedstrijd Cyprus

Anna van der Breggen slaat ferme dubbelslag in MTB-wedstrijd Cyprus

foto: Boels-Dolmans

vrijdag 23 februari 2018 om 16:21

Anna van der Breggen heeft de tweede etappe van de Cyprus Sunshine Cup gewonnen. De Nederlandse wielrenster van Boels-Dolmans maakt deze week een uitstap naar het mountainbiken en doet dat niet onverdienstelijk. Ze leidt na twee dagen soeverein het algemeen klassement bij de vrouwen.

Alles behalve Sunshine vandaag op Cyprus. In de stromende regen wist Van der Breggen in de tweede rit van 52 kilometer, met meer dan 2000 hoogtemeters, solo over de finish te komen. De Zwitserse Sina Frei (wereldkampioene MTB bij de beloften) en Erin Huck uit de Verenigde Staten eindigden op de plekken twee en drie, op 2,5 minuut achterstand.

Gisteren werd begonnen met een korte, maar zeer technische etappe. Hierin werd Van der Breggen tweede, achter de Zwitserse Linda Indergand. Onze landgenote gaf een kleine twaalf seconden toe, maar door haar ijzersterke optreden van vandaag is Van der Breggen nu leidster. Ook de Nederlandse Anne Tauber doet mee in Cyprus. Zij werd vandaag tiende, op zeven minuten van de Boels-Dolmans-kopvrouw. In de eerste rit werd zij veertiende.

Bij de mannen gaat de Amerikaan Howard Grotts aan de leiding. Onze landgenoot David Nordemann eindigde vandaag als vierde in de rit, op dertig seconden van Grotts. Jasper Ockeloen werd 27e op 6,5 minuut. Erik Groen (48e) en Rob Gambon (50e) werden op meer dan twaalf minuten gereden. De winst in de eerste rit ging gisteren naar de Zwitser Thomas Litscher.

Dit artikel delen:

2 Reacties

schipperaar 23 februari 2018 om 20:41

Nog tijd zat voor een uitstapje met zo'n voorsprong, wat een geweldenaar!
The itsiebitsie Spyder klimt Gstaag omhoog.

0
Hoebele 24 februari 2018 om 03:30

Een erg grote vernedering voor de echte MTB’ers.. En tegelijk een groot compliment voor dit supertalent.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone