Anna van der Breggen rijdt dit jaar wél Giro Rosa

Anna van der Breggen rijdt dit jaar wél Giro Rosa

foto: Cor Vos (archief)

donderdag 23 mei 2019 om 09:52

Anna van der Breggen rijdt dit jaar weer de Giro Rosa. Dat laat de kopvrouw van Boels-Dolmans weten op haar website. Van der Breggen bereidt zich momenteel met een hoogtestage in de Verenigde Staten voor op de tweede seizoenshelft.

Na de Tour of California, die Van der Breggen won na een machtsgreep in de openingsrit, is de wereldkampioene met ploeggenotes Chantal Blaak en Karol Ann Canuel doorgereisd naar Park City voor een trainingsperiode van drie weken. “Hier kunnen we nieuwe wegen ontdekken, genieten van wat rust en ons voorbereiden op het tweede deel van het seizoen. Daarin staan voor mij onder meer de European Games, Nederlandse kampioenschappen en de Giro Rosa op het programma”, zegt Van der Breggen.

Comeback in Giro
Het betekent voor de 29-jarige Zwolse een terugkeer in de Giro Rosa. Vorig jaar liet ze de rittenkoers nog schieten, nadat ze in 2017 nog het eindklassement had gewonnen. “Elk jaar dat ik wielren heb ik hem gereden en ik heb al twee keer gewonnen”, zei ze vorig jaar.

Uiteindelijk startte ze niet in Italië. “Omdat ik niet vanuit mezelf meer voel van: ‘Ik wil die wedstrijd echt graag winnen’. Ik heb hem twee keer gewonnen en dat was prachtig om te doen, maar daarnaast kost het ook heel veel voorbereiding. Om dat te kunnen doen, moet je ook gemotiveerd zijn om dat te willen halen. Ik voel dat dat bij mij nu gewoon minder is.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Brabander 23 mei 2019 om 12:40

Toch vrij onverwacht dit. Maar hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En goed voor de spanning hopelijk. Anna is toch de enige die Van Vleuten echt weerstand kan bieden

Headlines

Materiaalzone

Populair