Anna van der Breggen na Italiaanse dubbelslag: “Ik heb flink afgezien”

zondag 4 juli 2021 om 10:30
Anna van der Breggen na Italiaanse dubbelslag: “Ik heb flink afgezien”

foto: Cor Vos

De Giro d’Italia voor vrouwen lijkt na twee etappes reeds beslist, aangezien Anna van der Breggen zaterdag de macht wist te grijpen in wintersportdorp Prato Nevoso. De wereldkampioene van SD Worx, in 2015, 2017 en 2020 al winnaar van de Giro Donne, bleek veruit de sterkste klimmer.

Op 7,5 kilometer van de top van de slotklim plaatste Van der Breggen een beslissende aanval. Niemand was in staat om te volgen. In de laatste kilometers naar de top breidde de wereldkampioene haar voorsprong op achtervolgsters Ashleigh Moolman-Pasio en even verder Demi Vollering en Marta Cavalli verder uit.

Met meer dan een minuut voorsprong op de concurrentie sloeg Van der Breggen uiteindelijk een dubbelslag. “Dit is echt een geweldig resultaat, maar het was een zware beklimming. Het was echt flink afzien. We hadden één taak vandaag en dat was zo veel mogelijk tijd pakken”, zei de winnares na de finish.

“Als je een grotere marge hebt, is het makkelijker om de komende etappes te controleren. We hebben dan ook alles gegeven”, aldus Van der Breggen, die gisteren haar zestigste profzege wist te boeken. Aan het einde van het seizoen zal de Nederlandse een punt zetten achter haar carrière.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Nillus 4 juli 2021 om 10:39

Wat een kas bakkin !
Ongelofelijk dat ze gaat stoppen …
Echt echt ongelofelijk !

The Whaler 4 juli 2021 om 10:42

Inderdaad jammer dat deze klasbak gaat stoppen. Echter zoals ik met Pogacar m’n gedachten bij de overmacht heb ga ik dat soms ook wel eens bij haar en Annemiek denken. Wat eten deze 2 dames (en team SD Worx, 3 vrouw op de top) wat de andere teams niet eten.

Rondje 25 4 juli 2021 om 10:51

Ach ja, het is altijd jammer als een topper stopt. Maar de één stopt op zijn hoogtepunt van zijn/haar kunnen en de ander plakt er nog een paar droevige jaren achter aan. Denk aan Froome, Gilbert toch ook niet meer wat het is geweest, Quintana waarschijnlijk ook, Valverde, natuurlijk nog goed maar ook niet meer zoals voorheen. Allemaal gaan ze door om verschillende redenen. Of dat dan de juiste weg is zal voor iedereen anders zijn. Van de Breggen heeft natuurlijk wel weer iets moois om naar uit te kijken als coach van de ploeg.

Maar we hebben natuurlijk weer opvolgers zoals Vollering. Daar gaan we de komende jaren weer van genieten. Wie weet al op de OS.

Emergo 4 juli 2021 om 12:43

Weer een bloemenvaas erbij.

Headlines

Materiaalzone

Populair