Anna van der Breggen: “Hier winnen is heel bijzonder”

zondag 26 juli 2015 om 18:00
Anna van der Breggen: “Hier winnen is heel bijzonder”

foto: ASO

Anna van der Breggen heeft vandaag de tweede editie van La Course op haar palmares mogen bijschrijven. De 25-jarige Nederlandse sprong in de laatste ronde op een natte Champs-Elysées weg en hield op de finish één seconde over op een sprintend peloton. “Het was best wel heftig”, vertelt ze na afloop over de gladheid.

“Heel mooi dat je met een plan koerst”, zegt ze. “Ik denk dat we een goed plan hadden, de kans van slagen werd wat groter, omdat het gewoon heel gevaarlijk en glad was. Als je dan alleen vooruit zit, maakt dat het alleen maar makkelijker om door de bochten te gaan. Het was best wel heftig. Zodra je naar je rem keek, ging je al wegslippen.”

“Je weet dat het gevaarlijk. Ik hou niet zo van risico nemen op alles-of-niets, zeker niet op zo’n gevaarlijk rondje. Of je moest voorin zitten, of achterin, zodat je kon reageren. Ik hou er niet van om in het midden te zitten, dat zijn de gevaarlijke plekjes. Ik ben twee keer opgehouden, dat ik weer helemaal terug moest komen”, vertelde de winnares tegen WielerFlits.

In de laatste ronde ging er niets meer om in het hoofd van de renster van Rabo-Liv. “Ik dacht alleen maar doortrappen tot de finish. Het is heel bijzonder hier. Alleen al als je kijkt op welke plek je aan het koersen bent. En al dat publiek, ook in dit weer. De aandacht is ook groot voor deze wedstrijd.”

In 2015 won Van der Breggen onder andere al de Omloop Het Nieuwsblad, de Waalse Pijl, het NK Tijdrijden en de Giro Rosa. “Dit jaar is het extreem en win ik hele mooie koersen. Een jaar als dit heb ik nog niet meegemaakt. Dit (La Course, red.) is niet te vergelijken met de Giro. Zwaardere koersen dan daar zijn er niet. Dit is niet zo zeer zwaar, dit is meer timing en een plan hebben. ”

Na vandaag ligt de focus op het wereldkampioenschap in het Amerikaanse Richmond. “Het WK komt eraan, en vorig jaar heb ik niet kunnen doen wat ik heb willen doen, dus ik ga zorgen dat ik er klaar voor ben”, verwijst ze naar 2014, toen Van der Breggen hard ten val kwam in het WK ploegentijdrijden en ze de wegrit moest laten schieten.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Omhoog73 26 juli 2015 om 21:32

Toppertje, leuke en slimme meid!

ElAguilaDeToledo 26 juli 2015 om 21:38

Mooi dat er ook hier aandacht is voor het vrouwenwielrennen. Twee keer La Course, twee keer een Nederlandse overwinning. Prachtige overwinning van Anna.
Het lijkt erop dat het niet echt leeft onder WF’ers gezien de hoeveelheid reacties.

Koel 26 juli 2015 om 22:27

@ElAguilaDeToledo – 26 juli 2015 om 21:38
Vier items over dit onderwerp is ook best veel natuurlijk…, zeker als het een criterium betreft, hoe bijzonder de entourage ook is.

sooike 26 juli 2015 om 23:41

Bijna beschamend, zo weinig reacties. Bekijk de palmares dit seizoen eens van haar, daar moet iedere wielerliefhebber toch van onder de indruk raken. Maar hier praten we blijkbaar liever eindeloos over een zesde plek van Gesink en alles eromheen. Dat mag natuurlijk ook, maar felicitaties voor deze vrouw waren toch ook wel op zijn plaats geweest. Diepe buiging voor je Anna! En het is maar weer eens bewezen: de aanval wordt beloond ! Proficiat met deze prachtige prestatie , ook dankzij een sterke ploeg !

LinusGerdemann 26 juli 2015 om 23:50

Dit is echt een heel goede renster. Ze kan rondes winnen, klassiekers als Omloop het Nieuwsblad en Waalse Pijl en solo aankomen op de Champs Elysees. En dat na een zware val eind vorig seizoen. Grote klasse.

Rabo vangt dit jaar het verlies van Vos enorm goed op. Van der Breggen ijzersterk. Niewiadoma ontwikkelt zich als een speer. Koster rijdt heel sterk en met Korevaar opnieuw een groot talent gebonden aan deze ploeg.

Lalsacien 27 juli 2015 om 09:13

Ze kan het stokje van Marianne Vos zo overnemen.

Headlines

Materiaalzone

Populair