Anna van der Breggen grijpt naast titel Sportvrouw van het Jaar

Anna van der Breggen grijpt naast titel Sportvrouw van het Jaar

foto: ASO

dinsdag 19 december 2017 om 21:43

Anna van der Breggen is op het NOS | NOC*NSF Sportgala naast de prijzen gevallen. De titel Sportvrouw van het Jaar ging naar atlete Dafne Schippers, die dit jaar haar wereldtitel op de 200 meter sprint prolongeerde.

Boels-Dolmans-kopvrouw Van der Breggen won de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, was de beste in de Giro Rosa en pakte zilver op het WK tijdrijden in Bergen. Zeilster Marit Bouwmeester maakte ook kans op de titel.

Dit artikel delen:

12 Reacties

Madone E 19 december 2017 om 22:11

Onbegrijpelijk. Wat moet je nog meer winnen om deze titel te halen. Duidelijk dat het vrouwen wielrennen nog steeds niet voor vol wordt aangezien. Daphne Schippers is een top atleet maar van der Breggen heeft dit jaar toch veel meer laten zien.

0
mollemarijden 19 december 2017 om 22:13

Had eigenlijk Marit Bouwmeester verwacht.

0
Stenalic 19 december 2017 om 22:54

Onzin deze verkiezing. Slaat nergens op, commercieel feestje.

0
Frits des Jeux 19 december 2017 om 23:27

@madone_e of vrouwenwielrennen wel of niet voor vol wordt aangezien laat ik in het midden, wat ik wel weet: Het sportgala is een enorme kliek. Lig je goed bij die mensen pak je de prijzen. Zo heeft onze man uit de gymzaal die prijs al een paar keer opgehaald, terwijl er echt sporters waren die hem meer verdienden. En zo won Max vorig jaar de prijs met 1 GP overwinning. Dit zag je toen al aankomen omdat heel Twitter na weer een race van Max een hysterisch fanclubje van Max is vol topsporters.

En Anna is Anna, een nuchtere dochter uit een bakkersfamilie. Die ver weg staat van dat enge clubje in Amsterdam. En zich daar zichtbaar ongemakkelijk voelt. Geef Anna gewoon haar fiets en laat haar de ene na de andere overwinning nog jarenlang binnenhalen.

0
Sunrider 19 december 2017 om 23:28

Begrijpelijk, atletiek is nog wel even internationaler en bevat enorme concurentie. Daarnaast is prolongeren van een wk titel op dit gebied werkelijk een wereldprestatie. Niets afdoend aan de prestaties van de andere genomineerden maar in het perspectief een juiste uitslag.

0
Arry1337 19 december 2017 om 23:32

Het is leuk om te winnen, geen probleem om te verliezen. Er is niet 1 sporter die aan het begin van het jaar tussen zijn of haar doelen heeft staan om sportman/vrouw van het jaar te worden. De nominatie is een eer, en extra aandacht voor je prestaties is voor sommige ook een beloning. Niet meer en niet minder dan dat

0
peervaneynthoven 20 december 2017 om 00:35

“Anna van der Breggen is naast de prijzen gevallen” Hopelijk is ze niet te hard terecht gekomen en staan de prijzen nog overeind! Daphne Schippers, voor de 2e keer wereldkampioen in een internationaal gezien veel aansprekender sport dan het vrouwenwielrennen, sportvrouw van het jaar, is alleszins verdedigbaar.Eens met @Sunrider

0
Col du Bramont 20 december 2017 om 01:36

Het is de ultieme vorm van appels en peren vergelijken. Toch schat ik de prestatie van Dafne ook net wat hoger in al blijft zo iets lastig goed te onderbouwen.
In het wielrennen heb je bij de verkiezing renner/rensters vh jaar het zelfde probleem. Vd Breggen had een topjaar met de winst in de klassiekers en giro, toch werd vd Vleuten (terecht vond ik) renster vh jaar.
Ach waar maken we ons druk om, laten we blij zijn dat vooral onze dames in veel sporten zo excelleren en dat geldt zeker voor het dames wielrennen waar de top vd UCI ranking oranje gekleurd is.
Ik heb genoten van Schippers en onze wieler dames.

0
Pol 20 december 2017 om 08:18

Een prestatie van 21 sec wordt hoger ingeschat dan een meerdaagse wedstrijd met vele bergen in het parcours.Ik vond het een grote komedie waardeloos.Voor mij is zij de allerbeste sportvrouw van Nederland.

0
dikkechaap 20 december 2017 om 08:20

Bouwmeester was de enige terechte winnaar geweest natuurlijk. Die had niets meer kunnen winnen dit jaar.

0
Mwielerfan 20 december 2017 om 10:18

Daphne heeft een troostprijs gepakt en deed verder bij het echte top onderdeel niet mee. Buiten wk trouwens ook nauwelijks top op de 200 dit jaar. Alsof je de e3 winnaar de beste van het voorjaar noemt.

0
denise 20 december 2017 om 15:58

Ook in België wordt een prestatie in de atletiek hoger ingeschat. Ivan Sonck zei ooit dat iedereen kan lopen en dat het zo moeilijk is om goud te winnen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone