Anna Plichta vervangt Nikki Brammeier bij Boels-Dolmans

vrijdag 10 november 2017 om 15:54
Anna Plichta vervangt Nikki Brammeier bij Boels-Dolmans

Boels-Dolmans heeft een vervanger gecontracteerd voor Nikki Brammeier, die heeft besloten de ploeg te verlaten. De 25-jarige Poolse Plichta maakt de overstap van WM3 Pro Cycling.

Plichta is de tweede nieuwe renster bij Boels-Dolmans. Vorige maand verwelkomde het Nederlandse team al Skylar Schneider, de 19-jarige renster uit de Verenigde Staten. “Ik ben ontzettend trots dat ik bij het beste team van de wereld ga fietsen,” zegt Plichta. “Ik bewonder alle Boels-Dolmans-rensters enorm en volgend jaar ben ik hun ploeggenoot.”

Plichta tekende voor 2018 aanvankelijk een contract bij Lensworld-Kuota uitkomen, maar eind vorige maand werd bekend dat de Belgische ploeg noodgedwongen wordt opgeheven vanwege het afhaken van hoofdsponsor Lensworld.

“Ik was erg verrast met dit aanbod, want het was al november en eigenlijk zat elk team inmiddels wel vol,” zegt Plichta in het persbericht van de ploeg. “Ik was enthousiast, maar nog wel een beetje terughoudend. Ik had net ervaren dat je geen zekerheid hebt totdat je een contract hebt getekend. Maar alles was uiteindelijk vlot en gemakkelijk geregeld. Het was echt op het nippertje, ook voor ploegleiders om hun teams voor 2018 vast te leggen.”

Plichta staat bekend om haar aanvallende manier van koersen en is een echte teamplayer, dus twijfelde ploegleider Danny Stam geen moment toen hij op zoek ging naar een nieuwe renster.

Dit artikel delen:

4 Reacties

west 10 november 2017 om 16:01

Is er ook bekend waarom Brammeier vertrekt?

Hoebele 10 november 2017 om 16:32

En waarheen vertrekt Brammeier?

petoi 10 november 2017 om 21:28

Plichta dus de echte paniekaankoop na het vertrek van Pawlowska. Vertrek van Brammeier zat er al veel langer aan te komen en een renster als Schneider haal je niet last minute naar Europa.

Viktrodriguez 11 november 2017 om 02:57

edit WF: bedankt, aangepast

Headlines

Materiaalzone

Populair