Ángel Madrazo: “Grote rondes hebben ploegen als wij nodig”

woensdag 28 augustus 2019 om 19:56
Ángel Madrazo: “Grote rondes hebben ploegen als wij nodig”

Ángel Madrazo behaalde vandaag met een overwinning in de bergetappe met aankomst bovenop de Alto de Javalambre het grootste succes uit zijn profloopbaan. Onderweg leek de 31-jarige Cantabriër af te haken in de strijd om de dagzege, maar op doorzettingsvermogen knokte hij zich meermaals terug. “Dat ik hier win, is één van mijn grootste prestaties als wielrenner. Het is een droom die uitkomt”, vertelt de renner van Burgos-BH na afloop.

Onderweg zag het er niet naar uit dat Madrazo de rit zou gaan winnen. “Op vijftig kilometer van het einde plaatste Herrada bergop een versnelling en moest ik lossen. Dankzij mijn ploeggenoot Jetse Bol slaagde ik erin om terug te komen. De ploeg vertelde mij om energie te sparen voor morgen, met het oog op de bergtrui. Ik reageerde dat we ervoor moesten gaan. ‘We moeten iets niet uitstellen naar morgen, als we dat vandaag kunnen doen’”, kijkt hij terug.

In de finale knokte hij zich andermaal terug. “Toen ik in de slotkilometer terugkeerde, zag ik dat José (Herrada) aarzelde en versnelde ik voor Jetse. Uiteindelijk won ik zelf”, aldus een verbaasde Madrazo.

Aanvankelijk trok hij vandaag ten aanval om punten te verzamelen voor zijn bergtrui. “Dat hielp me. Ik ging voor de bergpunten. Toen we de verschillen zagen, vertelde ik de ploeg dat we ervoor moesten gaan. Grote rondes hebben ploegen als wij – die zich helemaal leeg rijden in etappes als deze om op tv te komen – nodig.”

Dit artikel delen:

8 Reacties

VerstandOpNul 28 augustus 2019 om 20:07

Ik vind dat gespartel van de vroege vluchters meestal weinig verheffend om naar te kijken, en dat het nu per ongekuk een keer lukt verandert daar weinig aan..

Newschooler 28 augustus 2019 om 20:15

Hoe zou het dan moeten?

Panache 28 augustus 2019 om 20:16

De Vuelta is in de breedte zeer zwak bezet. Iets van 15 renners uit de top-100 ((ongeveer). De aanvallers zijn dan vaak sterker dan de knechten. Dat is typisch Vuelta. Morgen zie je een grotere groep vluchters dezelfde truc uithalen. Wen er maar aan.

VerstandOpNul 28 augustus 2019 om 21:09

Haha, hoe het dan zou moeten? Dat is dus niet de juiste vraag. Ik geef hiermee aan dat zulke ploegjes m.i. juist niet zo hard nodig zijn..

Newschooler 28 augustus 2019 om 21:54

Nee je geeft aan wat je niet boeiend vind. Maar hoe is dan het ideale koersverloop volgens jou?

VerstandOpNul 28 augustus 2019 om 22:10

Het helpt als je het artikel leest en niet alleen mijn reactie.. Context is soms best belangrijk, newschooler.. :-)

Maar vooruit: ik kijk het liefste naar de sterkste renners, die onder dezelfde omstandigheden, op hetzelfde front tegen elkaar strijden..

Josh 29 augustus 2019 om 10:37

@VerstandOpNul als je dat wil, dan moet het hele concept van een zware drie-weekse grote ronde met veel bergetappes op de schop. Toppers kunnen nou eenmaal niet iedere (niet-sprinters) rit van start tot einde met het mes tussen de tanden rijden.

Jean Dumas 29 augustus 2019 om 10:45

De Cauwer is meestal terughoudender dan Wuyts als het gaat om plotselinge doorbraken op hogere leeftijd, maar dit keer niet.

Wuyts zei: het is een sprookje.
De Cauwer: wat mij betreft meer dan een sprookje.

Headlines

Materiaalzone

Populair