Androni kan aankoop Briceño niet contracteren door extreme hematocriet
donderdag 27 februari 2014 om 11:39

Androni kan aankoop Briceño niet contracteren door extreme hematocriet

foto: Sirotti

Androni Giocattoli-Venezuela kan het contracteren van neoprof Jimmy Briceño vergeten, doordat de Venezolaan niet door de medische controle van de UCI is gekomen. De 27-jarige klimmer zou een hematocrietwaarde van 63 procent hebben.

Volgens de Diario de los Andes heeft de Venezolaanse bond aan de renner laten weten dat dit aan het licht is gekomen bij de controle voor een biologisch paspoort. In combinatie met een hemoglobinewaarde boven 21 betekent dit dat de winnaar van de Vuelta al Tachira 2014 niet in Europa mag koersen. Het dagblad meldt echter ook dat zijn titel in deze koers niet in gevaar komt, omdat er geen verboden stoffen zijn gevonden.

Een hematocrietwaarde van 63% is al in tijden niet meer gemeten in het profwielrennen. Bjarne Riis stond met betrekking tot zijn jaren als profrenner bekend als Mister 60%, een verwijzing naar zijn buitengewoon hoge vermoede hematocrietwaarde. Deze waarden zouden tot serieuze gezondheidsproblemen kunnen leiden.

Lang zat Androni-manager Gianni Savio niet bij de pakken neer, want volgens Tuttobiciweb is Carlos Galvíz, ook Venezolaan, aangetrokken als vervanger.

RIDE Magazine