Androni Giocattoli-Sidermec ontvangt alsnog wildcard voor Giro d’Italia

donderdag 15 april 2021 om 14:23
Androni Giocattoli-Sidermec ontvangt alsnog wildcard voor Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Androni Giocattoli-Sidermec zal dit jaar dan toch te zien zijn in de Giro d’Italia. De formatie van Gianni Savio kreeg aanvankelijk geen uitnodiging voor de komende editie van de Italiaanse ronde, maar profiteert nu optimaal van het terugtrekken van Vini Zabù.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Aanvankelijk gingen de wildcards naar Alpecin-Fenix, Bardiani CSF Faizanè, EOLO-Kometa en Vini Zabù. Die laatste formatie kwam de afgelopen weken echter negatief in het nieuws. Eind maart werd bekend dat Matteo De Bonis betrapt was op EPO, enkele maanden na een positieve test van Matteo Spreafico tijdens de laatste Giro d’Italia.

Vini Zabù riskeert nu een algehele schorsing van de UCI vanwege twee dopinggevallen in de laatste twaalf maanden. Het team besloot een schorsing niet af te wachten en gaf eerder vandaag op eigen initiatief de Giro-wildcard terug aan RCS. “Laat dit een les zijn voor alle sporters die nog steeds proberen vals te spelen”, zo stond in het persbericht.

En zo kwam Androni Giocattoli-Sidermec weer in beeld voor de laatste wildcard voor de Ronde van Italië. Ploegbaas Savio kan nu dus opgelucht ademhalen. De formatie pakte in de afgelopen editie nog twee nevenklassementen. Simon Pellaud werd gehuldigd als winnaar van het tussensprintklassement, terwijl zijn ploeggenoot Mattia Bais de Fuga Bianchi voor de beste vluchter won.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Murcia 15 april 2021 om 14:26

Gerechtigheid voor Savio.

0
Limal 15 april 2021 om 14:36

Ha, mooi. Nu kan Savio misschien Vegni eens uitnodigen voor een glaasje Barolo om de plooien glad te strijken…

0
KimJungPoels 15 april 2021 om 14:44

Kijk, dat is mooi nieuws voor de mannen van Androni!

0
Xevar 15 april 2021 om 14:55

Het grappigste is nog wel dat die Matteo Spreafico halverwege vorig seizoen de overstap maakte van Androni naar Vini Zabu.

En uiteindelijk heeft zijn positieve test er voor gezorgd dat Androni alsnog naar de Giro mag. Allemaal onderdeel van het plan van Savio ;)

0
IlPirata 15 april 2021 om 15:05

Top, was al schandalig dat ze naast een wildcard grepen. Arkea mag als Frans team gewoon in de TdF hun kunstjes laten zien.

0
David Janssens 15 april 2021 om 15:24

Gelukkig! Ze nemen toch de enige juiste beslissing. De mannen van Androni zullen er ook op gebrand zijn te tonen dat ze daar thuis horen, we kunnen vuurwerk verwachten.

0
hartstikkebedankt 15 april 2021 om 15:54

Nou ja vuurwerk wordt wel lastig met de renners die ze onder contract hebben staan.

0
Jori 15 april 2021 om 16:42

Tesfatsion! Verder Malucelli voor de sprints, Jerman als lead-out/back-up omdat Malucelli het dit seizoen nog niet heeft . Cepeda is wel in vorm, maar dat is helaas die van Caja. Pellaud deed het ook wel leuk vorige giro. Sepulveda ook wel een verrassing worden, is zeker niet slecht, maar laatste jaren is het niet best. Ponomar en Umba zijn wel talenten, maar ws is het nog te vroeg voor 3 weken. En jammer dat Restrepo niet zijn benen van begin vorig jaar kan vinden.

Tesfatsion
Malucelli
Jerman
Pellaud
Sepulveda
Cepeda

en dan aangevuld met wat Italiaantjes als Bais, Ravenelli en/of Chirico zal het wel worden?

0
hartstikkebedankt 15 april 2021 om 17:01

Tesfatsion is de enige in wie ik vertrouwen heb zo'n beetje. Malucelli heeft het niet alleen dit seizoen niet maar komt eigenlijk gewoon altijd te kort in de sprint. Pellaud en Sepulveda neem je sowieso wel mee inderdaad, maar goed ook geen subtop ofzo. Restrepo (rare coureur) zal wel mee gaan want als hij goed is denk ik de enige die misschien vanuit de ontsnapping een kans zou hebben om een etappe te winnen, en dan nog 3: ik gok op 2 uit Ravanelli/Chirico/Bisolti en 1 van Cepeda/Munoz/Umba

0
Jori 15 april 2021 om 17:20

Klopt, zelf ook vooral erg benieuwd naar Tesfatsion. Malucelli is vooral slecht in positioneren. Maar als hij keertje goed zit, heeft hij wel kansen in een PCT veld. Tegen Merlier, Bennett, Ewan, Ackermann etc. gaat hij zeker niet winnen natuurlijk

Pellaud en Sepulveda zouden nog wel gewoon achter de bergtrui kunnen aangaan. En in een ontsnappig, kan het altijd keertje goed vallen. Mindere renners hebben ook al weleens een etappe gewonnen. Cataldo vs Cattaneo bijv. was ook bizar toen

0
SCIC 15 april 2021 om 17:38

Selectie Androni voor de Tour of Alps geeft wel een indicatie. 6 van de 7 renners die daar rijden maken m.i. wel een goede kans. Verder Pellaud en wie weet Rumac.

0
SCIC 15 april 2021 om 17:42

….. Sepulveda over het hoofd gezien. Die geeft vandaag wel een duidelijke sollicitatie af.

0
Verweggistan 15 april 2021 om 17:50

Savio liet Ponamar debuteren in MSR, zou hij hem ook al naar de Giro durven sturen?

0
Chiappucci-92 16 april 2021 om 07:36

Alleen al voor de shirtjes van het team is het leuk om ze elk jaar in de Giro te zien rijden.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone