Androni Giocattoli en Southeast openbaren Giro-selecties
Alessandro Petacchi - Foto: Sirotti
maandag 4 mei 2015 om 13:35

Androni Giocattoli en Southeast openbaren Giro-selecties

Androni Giocattoli en Southeast hebben bekendgemaakt met welke negen renners zij naar de Ronde van Italië gaan. Bij de ploeg van Gianni Savio wordt Franco Pellizotti aangeduid als kopman, terwijl Alessandro Petacchi de belangrijke man is voor Southeast.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
Pellizotti wil voor een goed klassement gaan en krijgt daarbij steun van onder meer Serguei Tvetcov en Simone Stortoni. In de massasprints zal Davide Appollonio uitgespeeld worden. Francesco Chicchi, de andere sprinter van de ploeg, ontbreekt in de selectie. “Hij gaf eerlijk toe niet de vorm te hebben die nodig is voor zo’n zware wedstrijd”, aldus ploegmanager Savio in een persbericht.

Bij Southeast zijn de ogen gericht op Alessandro Petacchi. De 41-jarige Italiaan moet samen met Manuel Belletti voor goede resultaten zorgen in vlakke etappes. De ploeg beschikt daarnaast met Francesco Gavazzi, Elia Favilli and Mauro Finetto over renners die in een heuvelachtige etappe naar een ereplaats kunnen sprinten.

Selectie Androni Giocattoli voor de Giro d’Italia 2015 (9-31 mei)
flag-it Davide Appollonio
flag-it Marco Bandiera
flag-it Tiziano Dall’Antonio
flag-it Marco Frapporti
flag-it Oscar Gatto
flag-it Franco Pellizotti
flag-it Simone Stortoni
flag-ro Serguei Tvetcov
flag-it Gianfranco Zilioli

Selectie Southeast voor de Giro d’Italia 2015 (9-31 mei)
flag-it Manuel Belletti
flag-it Matteo Busato
flag-pa Ramon Carretero
flag-it Elia Favilli
flag-it Mauro Finetto
flag-it Francesco Gavazzi
flag-ve Yonathan Monsalve
flag-it Alessandro Petacchi
flag-al Eugert Zhupa

 
22 Reacties
Sorteer op:
Is beletti tegenwoordig niet rapper dan de oude vos?
4 mei 2015
Pelizotti, ook zo'n oude krijger die riekt naar het oude wielrennen. Maar goed, daar gaan we het niet hier ook over hebben ;). Ik neem hem wel in mijn pooltjes op denk ik, vorig jaar was ie aan het einde van de Giro een van de allerbeste renners. In de ploeg van Petacchi hebben ze toch ook dat jonge talent als sprinter? Naam is me even ontschoten, maar die nog te fragile voor een grote ronde?
Niet Grosu, maar Tvetcov dus de eerste Roemeen in de Giro sinds... ooit? - al is het strikt genomen een Moldaviër. Ik geef Gatto meer kansen dan Appollonio, die laatste heeft nog niet veel gepresteerd dit jaar (wel nog maar weinig koersdagen). Pellizotti voor top tien en Stortoni of Zilioli voor het blauw. Southeast gooit het nu dus over een andere boeg nadat al haar klimmers van de afgelopen jaren licht begonnen te geven. Wel benieuwd naar Busato. En waarom Carretero hier meedoet is een raadsel, dat is misschien wel de slechtste renner op PCT-niveau. @LL Mareczko, maar die kan zo slecht klimmen dat het misschien maar verstandiger is dat ze hem thuislaten.
4 mei 2015
@beenstrong +1 Ook mijn eerste gedachte. Petacchi sprint toch weinig mee en Beletti meest wel. Tja wat valt van Appollonio te verwachten. Had jarrn terug wel verwachtingen, maar wordt minder
4 mei 2015
@Poetertjes: inderdaad die Carretero is misschien een belangrijke eis van een subsponsor, vorig jaar mocht hij ook al meedoen, opvallend dat Ponzi niet mee is bij Southeast.
4 mei 2015
Pettachi zal zijn zinnen hebben gezet om in zijn woonplaats te winnen! Verder in beide ploegen een aantal rijders die goed zijn voor top-10 noteringen in etappes.
Leuke ploegjes natuurlijk. @123poetertjes Is Tvetcov dan geen Moldaviër? Vroeger toch in elk geval, een genaturaliseerde Roemeen dan. Carretero, inderdaad zowat de grootste pannekoek van heel het peloton. Maar zijn papa sponsort de ploeg, dus ja... Mareczko staat inderdaad nog zo een 8-10 kilos te dik om over te Mortirolo te klimmen denk ik :P
4 mei 2015
@Verweggistan: Ponzi is niet fit Hopelijk kan Appollonio wat leuks doen na al die blessures, verder een weinig opbeurend team
4 mei 2015
Monsalve voor de bergtrui!
4 mei 2015
@SE: Moldavie is overwegend Roemeens sprekend; en Roemenie is lid van de EU, veel Moldaviers kunnen een Roemeens paspoort krijgen (voorouders Roemeens; tussen de oorlogen in was Moldavie onderdeel van Roemenie) en daarmee makkelijker reizen.
4 mei 2015
Goede renners die de koers kleuren met aanvallen, mee zijn met vluchters, en er zit pit in bij deze mannen. Regelmatig op podium voor de strijdlust.
@Verweggistan Ah, inderdaad thanks! Heeft ook in USA gekoerst, gaat wss makkelijk met een EU paspoort :D
@Verweggistan Klopt, er wordt daar om de haverklap gewisseld van nationaliteit, Berdos sinds vorig jaar ook al. De achternaam Tvetcov klinkt trouwens Russisch, maar misschien is -ie Roemeens aan moederskant. Met die nieuwe paspoortindex kan je het ook goed zien: Moldaviërs kunnen met hun paspoort 97 landen zonder visum in, Roemenen 128. Aan de andere kant zijn er ook weer etnisch Hongaarse Roemenen die weer een Hongaarse licentie aanvragen (138 landen), zoals Roemeens kampioen Sipos - van wie ik me nu afvraag of hij nog met de nationale kampioenstrui mag fietsen. Tot zo ver deze leuke weetjes. Voor wie zich trouwens afvraagt hoe Tvetcov in de VS terecht kwam: hij won ooit een verblijfsvergunning in een loterij. Toen is hij daar maar gaan fietsen.
4 mei 2015
twee ploegen met maar een motto: aanvallen!!!
@123poetertjes Is Sipos die jongen die meezat in de vlucht in de U23WK Firenze of ben ik helemaal mis? Mooi verhaal ook
@SE Volgens mij wel. Moest dacht ik al wel lossen voordat de uitzending begon. In ieder geval een behoorlijk uit de kluiten gewassen renner. Misschien dat sommige WF'ers hem kennen van zijn fraaie solo in Bud-Buc 2013. :)
Haha legendarisch, voor die wedstrijden heb ik jammer genoeg geen tijd meer voor :(
4 mei 2015
Ik zie geen Venezolanen meer bij Androni. Waar zijn die gebleven?
Die hebben ze nog wel, maar presteren niet echt goed. Rodriguez mis ik idd, maar die heeft al niet meer gereden sinds die Venezolaanse ronde in januari.
4 mei 2015
Deze ploegen hebben niks te verliezen. Als er eentje wint is alle publiciteit meegenomen :)
4 mei 2015
De Dolfijn van Bibione, zeker wel kans op een top 10 plek.
7 mei 2015
@SCIC: Het lijkt erop dat de sponsordeal met Venezuela is misgelopen, het team heet nu Androni Giocattoli- Sidermec.

Reacties zijn gesloten.