Andrea Cantoni zegeviert in eerste etappe Giro d’Italia U23

donderdag 3 juni 2021 om 16:56
Andrea Cantoni zegeviert in eerste etappe Giro d’Italia U23

foto: IsolaPress

De openingsetappe van de Giro d’Italia U23 is gewonnen door Andrea Cantoni. De 20-jarige renner van Emilia Romagna Cycling Team bleek in finishplaats Riccione de beste renner uit een vroege vlucht. Cantoni mag zich tevens de eerste leider noemen van de prestigieuze beloftenkoers.

De Giro d’Italia U23, ook wel de Baby Giro genoemd, begon vandaag met een vlakke etappe van Cesenatico naar Riccione. Met 1.200 hoogtemeters en twee klimmetjes van de derde categorie was het alleen geen uitgemaakte zaak dat de pure sprinters hier aan de zege mochten denken. Het leek op voorhand een etappe voor renners als Jarrad Drizners, Laurence Pithie en man-in-vorm Stan Van Tricht.

De renners verlieten net na het middaguur startplaats Cesenatico voor de 144 kilometer lange rit naar eindbestemming Riccione. De vlucht van de dag werd gevormd door Edoardo Ferri (Petroli Firenze-Hopplà-Don Camillo), Christopher Consolaro (Velo Plus Racing Team), Riccardo Bobbo (Work Service Marchiol Vega), Francesco Carollo (Rappres va Interregionale), Michael Garrison (Hagens Berman Axeon) en Andrea Cantoni (Emilia Romagna Cycling Team).

Peloton komt te laat 
Het peloton liet al snel begaan en op een gegeven moment was het verschil opgelopen tot ongeveer tien minuten. Deze voorsprong bleek meer dan toereikend voor de vroege vluchters, al werd er in het peloton na verloop van tijd nog wel flink doorgereden. De winnaar moest vooraan worden gezocht. De Italiaan Cantoni kwam uiteindelijk als eerste over de streep, voor Bobbo en Garrison.

Met Cantoni in de leiderstrui krijgt het peloton morgen een verraderlijke heuveletappe voorgeschoteld naar Imola. De etappe finisht op het WK-parcours van vorig jaar en dat betekent dat de renners in de finale twee steile beklimmingen moeten overwinnen. Vanaf etappe vijf trekken de deelnemers de echte bergen in.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Gilberto 3 juni 2021 om 17:52

Zo dan, helemaal ontgaan dat we al begonne ware!

Vinyakke 3 juni 2021 om 18:08

Hier niet maar geen makkelijke koers om volgen, die Twitter stelt niks voor en verder niets gevonden…

Landeirovic 3 juni 2021 om 19:29

Sean Quinn zal het niet winnen. Kwam binnen op 17:49

lo squalo dello Stretto 3 juni 2021 om 19:43

De twee 18-jarige zonen van Vinokourov doen hier ook mee; leuk om hen te volgen.

dumoman 3 juni 2021 om 20:05

Geen Nederlander bij de 1e 25, biedt hoop voor de Toekomst, #maarnieheus…

Groetjesaandevoetjes 4 juni 2021 om 05:49

We hebben 1 rit gezien en daar trek jij deze conclusies uit? Development team van JV doet niet mee. Bovendien zouden renners als Kooij, Dekker, Eekhoff, Leemreize, Arensman, Schelling hier ook nog gewoon mee mogen doen, maar die zijn dit niveau gewoon al ‘ontgroeit’.

Maillot à Pois 4 juni 2021 om 10:14

En wat voor een rit. Eentje waar de vluchters het halen en daarna een grote groep binnenkomt. Dan maakt het niet of je 10de of 50ste bent.

Je kan ook even naar de top 15 van de proloog van de vredeskoers kijken, voel je je misschien beter ;-)

Gilberto 3 juni 2021 om 20:39

Vandenabeele mag het gaan laten zien.

Tweeling Alexandre! en Nicolas Vinokurov, familie ?

Youri IJnsen 3 juni 2021 om 23:15

Yes, zonen van.

Verweggistan 3 juni 2021 om 20:47

Marco Lolli achterin het peloton geëindigd vandaag.