Andrea Bagioli kan Saudi Tour voortzetten na val

dinsdag 1 februari 2022 om 17:05
Andrea Bagioli kan Saudi Tour voortzetten na val

foto: Cor Vos

Andrea Bagioli kan opgelucht ademhalen. De jonge Italiaan van Quick-Step Alpha Vinyl liep bij een val in de openingsetappe van de Saudi Tour slechts oppervlakkige verwondingen aan zijn elleboog op en kan normaal gesproken morgen aan de start verschijnen van de tweede rit.

Castelli

De openingsetappe van de Saudi Tour kende een hectisch koersverloop toen de renners in de laatste twintig kilometer een gravelstrook van 7,5 kilometer voor de wielen kregen geschoven. Daar werd het peloton opgeschrikt door een valpartij van meerdere renners, onder wie Andrea Bagioli. De Italiaan kon weer op de fiets stappen en bereikte uiteindelijk als allerlaatste de finish, op negentien minuten van winnaar Caleb Ewan.

Bagioli werd na afloop van de etappe onderzocht door de medische staf. Uit onderzoek bleek dat de 22-jarige puncher, afgelopen seizoen winnaar van de Royal Bernard Drôme Classic, slechts oppervlakkige verwondingen aan zijn elleboog had. Daarop kreeg hij groen licht om morgen van start te gaan voor de etappe naar Abu Rakha – wel wordt hij vannacht in de gaten gehouden door de artsen van de ploeg.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone