André Greipel succesvol geopereerd aan schouderbreuk

vrijdag 14 februari 2020 om 19:48
André Greipel succesvol geopereerd aan schouderbreuk

foto: Cor Vos

André Greipel heeft een geslaagde operatie ondergaan aan een breuk in zijn schouder, die hij overhield aan een valpartij op training. De Duitser wordt in mei terug in koers verwacht, meldt Israel Start-Up Nation.

Greipel werd behandeld in een orthopedische kliniek in Keulen. Zijn ploeg Israel Start-Up Nation laat via social media weten dat de verplaatste breuk in de schouderkom succesvol hersteld is. Maandag begint de Duitse sprinter aan zijn revalidatieproces. In mei wordt hij terugverwacht in wedstrijdverband.

In de Tour Down Under maakte Greipel zijn eerste kilometers voor zijn nieuwe team, nadat hij in de winter de deur achter zich dichttrok bij Arkéa Samsic. In de Australische ronde eindigde hij driemaal in de top tien. Daarna volgden de Race Torquay en de Cadel Road Race. Een val tijdens een trainingstochtje zette zijn seizoen echter on hold.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Brigand 15 februari 2020 om 17:16

Uitermate spijtig dat hij de belangrijke aprilmaand zal moeten missen . Tijdens de belangrijke voorjaarswedstrijden , o.m. Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix , had hij immers een belangrijke rol kunnen spelen als noeste werker in dienst van zijn landgenoot Nils Pollitt .

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair