André Greipel mist voorjaar vanwege schouderblessure

dinsdag 11 februari 2020 om 19:48
André Greipel mist voorjaar vanwege schouderblessure

foto: Cor Vos

Pech voor André Greipel en zijn werkgever Israel Start-Up Nation: de Duitser moet namelijk een kruis maken over het klassieke voorjaar vanwege een schouderblessure. Greipel liep de kwetsuur op bij een val op training en is drie maanden uitgeschakeld.

Greipel crashte tijdens een trainingstochtje in de omgeving van Köln. “Dit is een flinke tegenvaller voor André en de ploeg”, zo vertelt teammanager Kjell Carlström. “André begon zo goed aan het seizoen in de Tour Down Under en hij liet zien een geweldige leider te zijn. Dit is echt slecht nieuws, aangezien we eerder al Ben Hermans en Rory Sutherland zagen wegvallen.”

“Het zal niet makkelijk zijn om dit te verwerken”, aldus de ex-renner. Greipel zelf staat ook stil bij het ongeluk. “We gaven de ruimte aan een naderende auto. De weg was glad door de regenval en modder en ik raakte van de weg en verloor mijn evenwicht. Mijn voorwiel gleed weg en ik botste vol op een rots. Ik hoopte aanvankelijk nog dat het niet zo erg was…”

Medische testen 
Greipel blijkt echter met een serieuze schouderblessure te kampen, waardoor hij enkele maanden niet kan koersen. Volgens teamarts Ortwin Schafer heeft de sterke spurter last van een ontwrichte en gebroken schouder. Greipel zal woensdag nog enkele medische testen ondergaan, maar de kans is groot dat hij onder het mes moet.

De 37-jarige Greipel begon zijn seizoen in Australië met de Tour Down Under. De oud-renner van HTC en Lotto Soudal eindigde een keer als vierde, vijfde én zesde. Verder stond hij nog aan de start van de Race Torquay en de Cadel Evans Great Ocean Road Race. Greipel had zijn vizier gericht op onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Lalsacien 11 februari 2020 om 19:55

Dat is grote malheur !

lander luypaert 11 februari 2020 om 20:02

Lekker bier is het de Malheur!

Merlinappa 11 februari 2020 om 20:17

Balen! Zag op Strava dat ie zn rit nog wel had afgemaakt, haha

ivo001 11 februari 2020 om 20:21

Dit vind ik wel echt zonde voor die man.
Liet in de TDU voor het eerst sinds lange tijd zich weer goed van voren zien.

leegloper 11 februari 2020 om 20:48

Balen. Ik was benieuwd wat hij in de klassiekers zou kunnen als hij voor zichzelf mocht koersen. En volgend jaar is ie weer een jaartje ouder.

Romāns Vainšteins 11 februari 2020 om 21:24

Zonde voor Politt vooral, die zit toch daaro?

Is de tweede op het formulier natuurlijk.

koos verrek 11 februari 2020 om 22:06

Potverdikkie was net lekker bezig de gorilla !

Samlambeej 11 februari 2020 om 22:10

Dit had ik deze mensen niet gegund.
Greipel was een belangrijke pion voor Politt in hun voorjaarsluik.

Ik krijg meer en meer sympathie voor het project Israel SN (ookal begrijp ik de naam niet zo goed)

Renners van dit team krijgen veel vrijheid in hun materiaalkeuze. Dat is een teken van open geest en goede, verstandige sponsorrelaties.

Je kan wel lachen met alle C-sprinters die ze hebben aangeworven maar als nieuwe ploeg werf je niet zomaar aan wie je wil. Het is gewoon gezond verstand om op die manier punten te sprokkelen en zo geleidelijk aan de weg naar boven te timmeren.
En kijk eens aan, eentje daarvan won zelfs meteen van een paar grootheden. (Barbier)

Scott Sunderland 11 februari 2020 om 23:06

Als het eenmaal allemaal tegenzit, dan blijven de problemen zich kennelijk opstapelen. Geluk is een raar iets. Je ziet het vaker bij renners. Bij deze Greipel. Bij Dumoulin ook. En als je denk dat het weer langzaam beter gaat, gebeurt er weer iets.

Scott Sunderland 11 februari 2020 om 23:09

Dus Greipel zijn ze voorlopig kwijt, net als Ben Hermans. Gaat lekker dan. Twee belangrijke renners voor deze ploeg.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair