André Greipel: “Bram Welten is echt een sterke renner”

woensdag 19 december 2018 om 17:24
André Greipel: “Bram Welten is echt een sterke renner”

André Greipel - foto: Sirotti

André Greipel heeft bij het samenstellen van zijn nieuwe sprinttrein bij Arkéa Samsic zijn oog laten vallen op onder anderen Bram Welten. De elfvoudige ritwinnaar in de Tour de France noemt de naam van de pas 21-jarige Nederlander in één adem met die van Robert Wagner en Florian Vachon. “Voorlopig zie ik dat deze drie renners over de juiste ervaring en kracht beschikken.”

Greipel vertrekt na acht seizoenen bij Lotto Soudal om aan een nieuwe uitdaging te beginnen bij Arkéa Samsic. Bij de Franse ploeg moet hij zijn sprinttrein weer van onderaf opbouwen. “In mijn geval beginnen we weer bij nul”, zei de Duitser in een interview met Cyclingnews tijdens een trainingskamp in Spanje. “Ik ken de renners nog niet zo goed, dus ik moet kennis met ze maken.”

Een belangrijk onderdeel van het trainingskamp is het samenstellen van een nieuwe sprinttrein. Greipel heeft al zo zijn ideeën erover en ziet een belangrijke rol weggelegd voor Bram Welten. De Nederlander moet samen met Robert Wagner, die overkomt van LottoNL-Jumbo, en Florian Vachon het hart vormen van de trein van de Duitser.

‘Bram is echt een sterke renner’
“Voorlopig zie ik dat zij over de ervaring en de kracht beschikken om mij naar de finish te loodsen”, zei Greipel. “Robert had een knieblessure. Hij zit inmiddels weer op de fiets en heeft zijn training hervat, dus binnen één of twee maanden is hij terug in het normale trainingsproces. Ik weet waartoe Robert normaal gesproken in staat is.”

“Ik weet van afgelopen jaar dat Bram echt een sterke renner is, tevens een grote vent. Vachon leverde altijd geweldig werk voor Daniel McLay. Ik denk dat ook Clément Russo geen angst heeft om door het peloton te rijden. Ik zie Bram of Robert als mijn laatste man, maar we weten het nog niet zeker – tot Roberts terugkeer kan ik het niet zeggen. In de eerste sessies hier is Bram het.”

Greipel trapt seizoen af in Gabon
Greipel begint het nieuwe seizoen met de Tropicale Amissa Bongo, een rittenkoers in Gabon in de tweede helft van januari. Zijn hoofddoel is de Tour de France, al is zijn ploeg daarvoor afhankelijk van een wildcard. Ook Parijs-Nice en Parijs-Roubaix staan aangekruist in de agenda van de Duitser.

Bram Welten – foto: Sirotti

Dit artikel delen:

8 Reacties

Romāns Vainšteins 19 december 2018 om 17:31

‘Was findest du von Bram Welten ?’

Martin Bergstra 19 december 2018 om 17:47

Gut
Sehr gut
Ik ben nog steeds onder de indruk van de benen van Andre

Titaantje 19 december 2018 om 17:53

Robert Wagner is uit de trein van Jumbo gebonjourd, omdat hij tekort kwam. Die komt echt te kort als laatste of 1-nalaatste man op WT niveau, en nog meer op grote ronde niveau. ik snap dat Greipel moet roeien met de riemen die hij heeft, maar hij kan beter trainen op het juiste wiel pakken dan zijn eigen trein gaan opzetten.

xistnc 19 december 2018 om 17:58

Er zijn nog altijd heel veel koersen waarin Wagner dat wél kan. Dat soort koersen telt ook, zeker voor deze ploeg.

Wolt 19 december 2018 om 18:42

Mooi compliment

Mark 19 december 2018 om 19:17

Mooi toch voor een jonge kerel als Bram Welten om meteen als main lead-out gezien te worden!

r525 19 december 2018 om 19:27

Gabon heeft trouwens een leuk startveld dit jaar. Greipel, Pelucchi, Bonifazio, Petit, Manzin.

Bassie55k 20 december 2018 om 05:16

Dacht meer aan Greipel laatste man in trein van Bram

Headlines

Materiaalzone

Populair