Andermaal goud voor Nederlandse teamsprinters in Hongkong

vrijdag 29 november 2019 om 14:09
Andermaal goud voor Nederlandse teamsprinters in Hongkong

foto: Cor Vos

De Nederlandse teamsprinters hebben ook in de Wereldbeker van Hongkong hun winning streak voortgezet. Deze keer zetten de wereldkampioenen Duitsland opzij. Het brons werd veroverd door Frankrijk.

De Nederlandse ploeg met daarbij Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland, wilde zich nog eens meten met de Nieuw-Zeelandse teamsprinters, de vice-Olympische kampioenen van de Zomerspelen van Rio. De toon werd in de kwalificatie meteen gezet: Nederland klokte 42,709 en was daarmee beduidend sneller dan Frankrijk (43,548) en Nieuw-Zeeland (43,618). In de eerste ronde was Team Erdgas.2012 de opponent.

Van den Berg opende met 17,4 seconden, waarmee de commerciële ploeg meteen op achterstand werd gereden. Lavreysen loodste vervolgens Hoogland naar de laatste ronde en die zette de tijd stil op 42,276. Daarmee werd Team Erdgas.2012 met duidelijk verschil geklopt (43,571). Na Nederland was Duitsland het tweede snelste team in de eerste ronde, waardoor de finale een Nederlands-Duits onderonsje werd.

In die finale zette Van den Berg de eerste Nederlandse tussentijd opnieuw op 17,4 seconden, en daarmee was het verschil met Duitsland al meteen opgetrokken naar drie tienden. Lavreysen en Hoogland bleven vervolgens foutloos, waardoor de Nederlandse eindtijd uitkwam op 42,271. De Duitsers kwamen in 43,436 over de finish en moesten daarmee buigen voor de westerburen. Voor Nederland is het de derde overwinning op rij deze Wereldbeker.

Wereldbeker Hongkong 2019
Teamsprint – mannen
1. flag-nl Nederland
2. flag-de Duitsland
3. flag-fr Frankrijk


Voor de Nederlandse vrouwen was de eerste ronde het eindstation. In de kwalificatie klokten Kyra Lamberink en Steffie van der Peet de achtste tijd, waardoor China, de nummer één, de volgende tegenstander werd. De Chinese vrouwen openden meteen sneller. Van der Peet moest het dan afmaken voor Nederland, maar de achterstand kon niet meer weggepoetst worden. In de finale troefde Duitsland China af in de strijd om het goud.

Wereldbeker Hongkong 2019
Teamsprint – vrouwen
1. flag-de Duitsland
2. flag-cn China
3. flag-cn China National Track Stars

Dit artikel delen:

3 Reacties

vanSpringel 29 november 2019 om 16:47

Goud ?!
De 3 kleuren metaal associeer ik eerder met een Olympische wedstrijd dan met een wereldbekerwedstrijd baanwielrennen.
Bij een wereldbeker veldrijden wordt toch ook niet gesproken over goud, zilver en brons ?

Edit redactie: Bij de Wereldbeker baanwielrennen krijgt de top-3 van elk onderdeel medailles uitgereikt: goud, zilver en brons

vanSpringel 29 november 2019 om 16:59

@redactie. Dat begrijp ik maar vind het toch vreemd. Ligt geheel aan mij.

Simon1 29 november 2019 om 19:17

BAM mooi.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone