Andere rol voor Tom Dumoulin: “Ik word nu de laatste man voor Roglic”

maandag 7 september 2020 om 18:42

Tom Dumoulin heeft de eindzege in de Tour de France uit zijn hoofd gezet. De Limburger begon als medekopman aan de ronde, maar schikt zich vanaf nu in de rol van helper voor kopman en geletruidrager Primoz Roglic. “We hopen de gele trui naar Parijs te brengen, maar als ik niet kan volgen, dan is het de bedoeling dat ik doorrijd. Dan zien we wel waar het eindigt”, zegt Dumoulin op de rustdag.

“Als ploeg doen we het geweldig”, geeft Dumoulin aan in een van de weinige gesprekken die hij heeft met de media. “Persoonlijk had ik er meer van gehoopt, maar of ik dat mocht verwachten na zo’n lange inactiviteit? Misschien niet. Ik ging er open in en uiteindelijk was het balen dat het in de Pyreneeën qua prestaties een beetje tegenviel.”

“Al de hele week zat ik niet met een goed gevoel op de fiets, daarom was het geen verrassing dat het dit weekend niet echt liep. Elke dag heb ik gevochten voor wat ik waard was, en ik had gehoopt dat ik er doorheen zou komen in de Pyreneeën. Dan sta ik hier met een iets minder gevoel, maar nog steeds heel kort in het klassement”, aldus de huidige nummer 14 in de rangschikking, op ruim drie minuten van Roglic.

‘Laatste man voor Roglic’
De rol van Dumoulin verandert. Hij is geen beschermde renner meer. “Ik word nu de laatste man voor Primoz, maar mijn rol is ook om daarna volle bak door te rijden tot de finish. Het is niet de bedoeling om rustig naar de finish te peddelen”, legt hij uit.

Dumoulin ziet zichzelf niet snel ten aanval trekken. “Als het toevallig een keer past in het plan van het verdedigen van de gele trui, dat ik meesluip in een gevaarlijke ontsnapping, waardoor anderen achter mij aan moeten rijden? Als dat zo uitkomt, dan zullen we dat zeker doen. Maar normaal verwacht ik dat wij de gele trui gaan verdedigen. De kans is klein dat dat plan mogelijk gaat zijn.”

Dumoulin in de bergrit naar Loudenvielle – foto: Cor Vos

Jumbo-Visma nam in de eerste week vaak het heft in handen. Dumoulin is ervan overtuigd dat de ploeg dat nog twee weken vol kan houden. “Iedereen heeft geleden de afgelopen week”, zegt hij. “Wij hebben vooral op kop gereden toen het voor iedereen zwaar was. Het was gewoon een zware week en ik denk dat wij in staat zijn om dat nog twee weken te doen. Vanaf nu zullen etappezeges op een lager pitje staan. We gaan niet zo snel meer volle bak rijden om een groep terug te halen.”

‘Bergop waren de laatste twee dagen vrij eerlijk’
Dumoulin zag geletruidrager Primoz Roglic een prima indruk maken in de eerste week. “Hij is kalm en gefocust. Op dit moment ziet het er goed uit. Hij voelt zich goed en sterk, maar hij heeft ook gezien dat hij zuinig moet zijn, omdat concurrenten als Pogacar en Bernal ook een heel hoog niveau hebben. We moeten het slim blijven aanpakken. Bergop waren de laatste twee dagen vrij eerlijk, de derde week gaat doorslag geven wie de meest frisse benen heeft.”

Dumoulin vindt de tweede week van de Tour ‘redelijk meevallen’. Hij ziet twee ritten die interessant zijn voor het klassement. Zelf heeft hij nog wel doelen voor de rest van de Tour. “Ik hoop zelf nog te verbeteren. Dat is mijn grootste doel, naast het winnen van de gele trui. Dat ik voel dat ik weer bij de besten van de wereld hoor. Daar kwam ik net iets voor tekort de afgelopen week. Of het gaat lukken weet ik niet, maar het kan wel deze Tour”, zegt hij lachend.

Dit artikel delen:

98 Reacties

Johnny7 7 september 2020 om 18:48

Het feit dat hij zo extreem makkelijk schakelt naar knecht en dat hij het totaal niet erg lijkt te vinden zit me niet lekker. Niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst.

Gilberto 7 september 2020 om 19:03

Aan de ene kant gewoon erg realistisch, aan de andere kant deel ik wel jouw zorg/teleurstelling. Getuigt niet echt van een winnaarsmentaliteit

Arry1337 7 september 2020 om 19:24

Het is gewoon realistisch, en daarnaast zal hij zo sympathie kweken wanneer anderen voor hem door het vuur moeten.

‘Toen ik in de Tour minder was, reed ik ook de ballen uit de broek voor een ander.’

Roglic zal er zeker dankbaar voor zijn en wie weet helpt dat in de toekomst op een cruciaal moment. Ook zal hij best aanvoelen dat hij de benen niet heeft, en dat zou juist voor een negatief effect kunnen zorgen als hij wel stoïcijns voor de winst zou blijven rijden met Roglic in hetzelfde team. Alles wees er het hele seizoen al op dat Roglic beter was en zou zijn.

Bruine Koersbroek 7 september 2020 om 19:25

Knechten tegen een kopmansalaris.. Het heeft Gesink geen windeieren gelegd (zal inmiddels wel rechtgetrokken zijn)..

madeinstars 7 september 2020 om 19:36

Helemaal eens met Arry. Ik vind dat er door veel ‘kenners’ ook wel erg badinerend gedaan wordt over de vorm van Dumoulin. Al die analisten weten blijkbaar veel beter hoe de benen van Tom zijn dan hij zelf.

Kijk, hij heeft ongetwijfeld de neiging tot zelfonderschatting, maar als hij hier ook maar ergens een greintje hoop had de tour te kunnen winnen, had hij echt niet zo raar gedaan.

Als je dan nog enige kopman ben (zoals bij Sunweb) dan heb je geen keus, behalve gewoon doorrijden en zien waar het schip strand, maar bij Jumbo ligt die verantwoordelijkheid anders.

Panache 7 september 2020 om 19:55

"Al die analisten weten blijkbaar veel beter hoe de benen van Tom zijn dan hij zelf."

Dat klopt natuurlijk, maar Tom voelt ook alleen zijn eigen benen. Hij doet ook maar een inschatting hoe de benen van Bernal, Roglic, Quintana en Landa aanvoelen. In deze situatie snap ik de keuze wel (niet vechten voor P6, maar enkel de Tourwinst telt), maar in ieder ander team zou hij hebben aangeklampt om te zien of er later in de wedstrijd nog iets in het vat zou zitten.

Je hoeft ook niet altijd de beste te zijn om te winnen. Roglic kan weer eens vallen op een gek moment, Quintana verzwakt gedurende de race (sinds 2018), Pogacar kan ontploffen door jeugdige overmoed en Landa kan weer eens op achterstand rijden in een waaierrit. Zo kan je toch het laatste weekend (de tijdrit) in gaan met kansen op podium of meer.

Maar Tom heeft besloten en daarmee is de kous dan ook af.

Fikret 7 september 2020 om 21:58

Tom heeft inderdaad niet de ambitie om zovaak mogelijk de Tour te winnen, maar wilt nog wel 1 keer vol voor de eindoverwinning gaan. Zal wel een Tour worden met meer tijdritten en parcours die hem beter liggen. Hij wilt de Vuelta vast nog wel een keer winnen, dat zal dit jaar wel zijn doel worden.

SnellePelle 8 september 2020 om 07:52

De beste keuze ooit van Spekenbrink om die man te laten gaan.

Keigoede coureur, maar wat piepmiep..

ssj 8 september 2020 om 11:18

Of hij is juist wel een echte winnaar: ziet dat hij zelf niet kan winnen en het team wel waardoor hij toch ook wint. Het is maar welke draai je eraan geeft.

Murcia 7 september 2020 om 18:49

Eigenlijk heel voorspelbaar de strategie voor de ploeg die hij nu noemt. De ritzeges zijn al binnen en de ploeg kan een stuk conservatiever gaan koersen. Deze tweede week is relatief minder zwaar en op papier kan de ploeg een aantal renners zoals van Aert en Kuss en ook Dumoulin wat rust gunnen. Met name deze drie gaan in het weekend en de derde week nog aan de bak moeten.

Navardauskas 7 september 2020 om 23:55

Mee eens, Bennett is ook een mannetje die niet elke dag vol moet gaan. en Kuss was ook al een dag te vroeg eraf, dus dan heb je in de bergen een goeie aan Tom.

Het flink doorrijden en niet uitbollen vind ik wel een prima idee, er kan nog van alles gebeuren en ik verwacht ook nog wel een aardige tijdrit, dus kort blijven kan nog wel eens aardig uitpakken. En zo niet, dan het helpt hem ook om toch nog wel tour als schaduw-klassementsman in de benen te krijgen: soms een dag afzien en schade beperken. Daar kan hij ook van profiteren als hij weer een grote ronde in gaat voor de winst, weten waar je staat op een mindere dag in 92% vorm.

mackie 7 september 2020 om 18:52

Zou wel ideaal zijn voor TJV als in de vrijdag etappe die moeilijk te controleren is Tom meegaat met een Carapaz, Mas en Mollema of andere mannen die op een min of 5 staan

Yeez 7 september 2020 om 18:57

Tom in een moeilijk rit als vrijdag mee laten gaan in een goede vlucht

Geit in mijn Kelderman 7 september 2020 om 21:02

Dat is veel makkelijker gezegd dan gedaan. Probleem is dat niemand graag in de vluchtgroep met een wereldtopper als Dumoulin meerijdt, plus dat er waars renner zijn van andere ploegen die niet heel erg happig op zijn om mee te rijden.

De Siepel 7 september 2020 om 19:03

De toppers laten Dumoulin echt niet meegaan in een ontsnapping. Ze zijn niet gek. Als hij het op zijn heupen heeft, rolt hij namelijk zo weer de top tien binnen. Daar zit de concurrentie niet bepaald op te wachten.
Natuurlijk, hoop ik tegen beter weten in, maar acht het heel onwaarschijnlijk dat hij een vrijgeleide krijgt.

madeinstars 7 september 2020 om 19:10

Er gaan natuurlijk etappes aankomen waar het vanaf het begin gaat ontploffen en dan is er niet altijd de organisatie om iemand wel of niet te laten rijden. Daar zou het wel eens kunnen dat hij ineens in een groepje komt waar Tom de best geklasseerde is en dan moeten ze daar achter maar zien wie gaat achtervolgen.

Een andere optie is dat de toppers geïsoleerd en Tom kan er op een bepaalde manier tussenuit piepen, bijvoorbeeld net over de top van een col, of op een vlak stuk. Dan moeten de concurrenten beslissen of ze met Roglic lachend in hun wiel achter Tom aan gaan rijden, of dat ze hem tijd terug laten pakken.

Maar het zijn heel specifieke scenario’s en de kans dat één van die scenario’s zich voordoet is niet zo gek groot. Vandaar dat hij ook zegt dat het waarschijnlijker is dat ze ‘gewoon’ verdedigend zullen rijden.

attickfan 7 september 2020 om 19:40

Dan krijg je de situatie waarin de overige vluchters hem vriendelijk doch dringend verzoeken zich af te laten zakken. Staat hij veels te kort voor.

Glorious 7 september 2020 om 19:09

Jumbo heeft de zaakjes uitstekend voor elkaar, zijn nog compleet en toprenners voor de wind en de bergen.

Simon1 7 september 2020 om 19:31

Ik ben zo teleurgesteld.

Vlinder 7 september 2020 om 20:00

Waarin? In Dumoulin of in je eigen verwachtingen (van Dumoulin)?

Scibby 7 september 2020 om 20:23

Het leven in het algemeen?

Simon1 7 september 2020 om 20:28

ja ik ben fan, teleurstelling hoort er bij.

Vlinder 7 september 2020 om 21:37

Simon; rot voor je. Ik ben ook ‘fan’ (heb geen poster of dekbed) Teleurgesteld ben ik niet, dat ben ik eigenlijk nooit in sporters of andere mensen die ik niet persoonlijk ken. Ik vind het sneu voor hem en het is erg jammer dat hij zich niet heel goed voelde in de wedstrijd, dat had ik hem erg gegund. Maar ik ben allang blij dat hij weer meedoet. En zich in het team prettig(er) voelt. En nu hij de last van zijn schouders heeft gehaald is hij vermoedelijk veel bevrijder aan het fietsen de komende weken. En daar kunnen wij dan weer van gaan genieten toch? Stap voor stap weer opbouwen. Genieten van wat wèl lukt.

S.t.B 7 september 2020 om 19:35

Vrijdag krijgt Tom in ieder geval geen vrijgeleide. Daar zijn andere ploeggenoten voor, en uitsluitend om met een vooruitgeschoven Ineos renner mee te gaan, wat Ineos bepaald niet van plan is. Bernal zal al zijn renners nodig hebben om de slotkilometers te doorstaan.

Verder zo klaar als een klontje en hopelijk geen voer voor weer een karrevracht psychologie van de koude grond. Tom voelt dat zijn benen het gewenste (top)niveau niet aankunnen. De hobby Freud’s die nu al dagenlang lopen speculeren dat dit ‘voelen’ meer een mentale kwestie is moeten eerst maar eens ‘voelen’ hoe verzuring in de benen aanvoelt.

Franco Ballerini 7 september 2020 om 19:38

Inschatting: qua salaris gelijk gesteld aan Roglic. Conclusie: duurste knecht ooit.

Murcia 7 september 2020 om 19:45

Primoz verdient volgens diverse bronnen waaronder L’Equipe 2 miljoen euro en Tom 1,8 miljoen dus geen gelijk salaris. Duurste knecht ooit is hij zeker ook niet, want de hier als hulpje rond rijdende Carapaz verdient 2,1 miljoen en Kwiatkowski zelfs 2,5 miljoen.

Dikke Vrouw 7 september 2020 om 19:46

Aru is de duurste knecht ooit. Die zit nu lekker op de bank

Bruine Koersbroek 7 september 2020 om 19:47

Goed, niet de allerduurste. Wel schromelijk overbetaald voor een laatste man..

madeinstars 7 september 2020 om 19:53

Wat maken veel mensen zich druk om het salaris van Tom. Zijn jullie zo begaan met Frits van Eerd dat jullie bang zijn dat hij geen waar voor zijn geld krijgt? Empathisch hoor.

Scibby 7 september 2020 om 20:25

Dit is pas de eerste grote ronde waarin hij voor Jumbo fietst. En het is niet zo heel gek dat hij niet zo top is. Er zullen hopelijk nog meer kansen komen.
En dan kunnen alle “fans” blij zijn dat hij dan misschien toch zijn geld waarmaakt.
En er zijn genoeg ploegen met goedbetaalde kopmannen die het niet helemaal kunnen waarmaken.

Omhoog73 7 september 2020 om 21:40

Sinterklaas heeft de duurste knechten!

Bruine Koersbroek 7 september 2020 om 22:17

Niet zo zeer empathisch met meneer Frits.. Of misschien ook wel: hij is een liefhebber die bereid is de portemonnee te trekken voor echt grote, aansprekende sportmannen (Max Verstappen, Sven Kramer, Wout van Aert). Het is alleen aan hem te danken dat TJV deze reddingsboei naar Tom toe kon werpen. Zou hij daarbij een Dumoulin in deze rol voor ogen hebben gehad? Het zou me verbazen..

Bruine Koersbroek 7 september 2020 om 19:46

Daar waar prinsesje Kruiswijk zichzelf nogal overschat, heeft Tom de neiging zich te onderschatten.. Als hij nog verbetert, hoop ik wel dat hij een keer de aanval opzoekt.. Qua ploegentactiek kan dat ook nog prima uitwerken..

Laatste man 7 september 2020 om 20:14

Ongelooflijk niveau.

wiebipedia 7 september 2020 om 20:14

Prinses Kruijswijk die afgelopen Tour netjes op het podium stond? Of prinses Kruiswijk die een sneeuwwand instuurde in het rose onder druk van de haai uit Messina?

Kruissie mag dan misschien niet de meest boeiende renner zijn om naar te kijken, maar is een meer dan uitstekende klassementsman en een geweldige klimmer.

Sephiroth 7 september 2020 om 20:15

Je bedoeld bijna de tour winnen?

madeinstars 7 september 2020 om 20:16

Echt 0 respect heb jij.

Panache 7 september 2020 om 20:49

Compenseren waarschijnlijk.

debarreman 7 september 2020 om 22:04

Bruine koersbroek, 34 bijdragen op dit forum, 34 keer bruine shit.

Bruine Koersbroek 7 september 2020 om 22:12

Iets te weinig inhoud en iets te veel taalfouten om serieus op jullie reacties in te gaan.. Kusjes!

jv88 8 september 2020 om 08:24

En zou Frits zo onredelijk zijn dat hij dat meteen verwacht na zo’n lange inactiviteit. Of weet Frits wel wat hij in huis heeft gehaald en is het vooral jouw eigen teleurstelling die je nu neerkwakt!

En prinsesje Kruijswijk? Ja, zo denigrerend ,zo onnodig en vooral ook zo onterecht! Wat heeft die jou misdaan? Ventileer je nu weer je eigen frustraties van bv zijn onnodig verloren Giro. En denk je dan niet dat hij dan zelf nog veel teleurgestelder was? Of zou die dat gedaan hebben om jou een hak te zetten?

Bruine Koersbroek 8 september 2020 om 08:49

Hoi jv, dat zijn een boel aannames die je daar doet!

Denigrerend: ok, enigszins
Onnodig: neen, hij wordt nogal op een voetstuk geplaatst en daar mag best een tegengeluid bij

Verder niks tegen die jongen, ik stel alleen vast dat Tom en hij enigszins tegengesteld lijken..

jv88 8 september 2020 om 12:32

Een tegen geluid voor wat? Hele bescheiden jongen met een hoop talent. Podium tour en had een Giro moeten winnen waarin hij gewoon ruim de allersterkste was. Er zijn er met minder tevreden. Maar krijgt toch maar weinig erkenning. Dus welk tegen geluid?

En onnodig is het om hem prinsesje te noemen. Terwijl daar totaal geen aanleiding voor is.

Bruine Koersbroek 8 september 2020 om 14:08

Tegengeluid, 1 woord, jv.
Voor bijv. de ongefundeerde aannames die jij doet over zijn karakter of over zijn potentieel als kopman..
Ik maak een best interessante vergelijking met Dumoulin, maar dat lijkt jou te ontgaan.. Geeft verder niet, geniet van de koers of in elk geval de mooie helicopterbeelden.. ;-)

vanSpringel 7 september 2020 om 19:52

Gezien de tijd waarin TD terug is gekomen na z’n blessure vind ik ’t een goede instelling van hem. Eerst de komende periode de kat uit de boom kijken, en eens zien of de mogelijkheden die hij daarvoor had, fysiek en mentaal nog te herkennen zijn.
Zou me verbazen wanneer hij zonder blikken of blozen na zo lang niet in competitie te zijn geweest, de sterren weer van het plafond had gereden.
Wellicht in een volgende etappewedstrijd zijn mogelijkheden eens onder de louppe nemen. Vandaaruit verder. Voor dit moment toch heerlijk om te zien dat hij elke keer weer dat koppie in een zware inspanning weer naar rechts doet duiken en met een zwaai weer naar voren. Slikken en weer bijten in de verzuringstrein naar de top van de klim. Ik geef ’t iedereen te doen die na een jaar afwezigheid in koers stiekem weer met de ‘bijna’ besten meekan (spreek uit ervaring). Ik kan nog steeds, net als daarvoor, nog intens van zijn rijden genieten.

vevie 7 september 2020 om 20:07

Rijdt hij de Vuelta? Zou niet verkeerd zijn. Hij kan hier het laten lopen en knechten en daarna als AK-man naar de Vuelta. Wie rijdt anders daar als AK-man voor Jumbo nu Kruijs de Giro rijdt.

harryjohan71 7 september 2020 om 20:10

Focus is op het geel van Roglic. De rol van Van Aert verandert niet. Dit is toch langzamerhand wel duidelijk.

Merlinappa 7 september 2020 om 20:17

Ah, nog een nieuwsbericht waar iedereen zijn eigen teleurstelling over de beslissing van een volwassen man kan uitten. Succes allemaal!

Simon1 7 september 2020 om 20:39

Maar als ie volgend jaar weer de Giro wint, sta ik ook mooi op de bank te springen. Dat heet Passie. Ik weet dat sommige mensen dit nergens voor voelen, maar de leegheid van die levens schokt me.

Merlinappa 7 september 2020 om 20:55

Passie en realisme kan prima naast elkaar. Bij mij tenminste. En bij Tom ook zo te zien.

madeinstars 7 september 2020 om 20:18

Oh god, heb je de zoon van Michel Wuyts ook weer. Nee, de rol van Kuss is nu sprintaantrekker voor Van Aert en Bennett gaat de vlucht terughalen voor de tussensprint zodat ze daar ook nog puntjes kunnen pakken voor het groen.

I. Karner 7 september 2020 om 20:29

In eerste instantie levert hij de geplande prestatie niet. Door hem moest Bennett zaterdag weer wegzakken op de voorlaatste berg, moest hij de energie onnodig verspillen om hem terug het peloton in te slepen. Toen nam hij een domme beslissing en besloot zelf dat hij niet langer voor de AK wilde vechten en valt terug. Hoewel hij op dit moment alleen optrad als co-captain. Vrij naar het motto: geen verantwoordelijkheid overnemen, maar zelf over de verandering van taktiek de besslising nemen. Dat is een NO-GO. En nu dit interview. Ik ben nogal verrast dat TD zo vrijuit met de pers over de tactiek van het team kletst. En vertelde openlijk over zijn rol en zijn plannen qua verloop van TdF en strategie van de ploeg. Dan heeft Rogla imho echt geen vijand als aanvoerder nodig als je een TD in het team hebt. Zoiets moet je intern bewaren en de concurrent niet ermee op het bord bedienen.

madeinstars 7 september 2020 om 20:30

Hij zegt echt alleen maar dingen die iedereen wel kan verzinnen en dan kan het ook nog eens allemaal heel anders lopen of kunnen ze straks weer andere plannen verzinnen. Dit is echt zeiken om het zeiken tot en met.

I. Karner 7 september 2020 om 20:41

@madeinstars

Rogla gaat dat zeker niet goed vinden, daar ben ik 100% ervan overtuigt. En Primoz is de kopman.
Roglic zegt nooit iets van het internen belang en ik vind het eigenlijk niet intelligent, zo iets naar buiten te brengen. Men hoort nooit zo iets van Ineos of van andere ploegen. TD heeft besloten, de verantwordelijkheid van de kopman niet meer te delen. Dus liever met de benen praten dan met de pers daarover discussie voeren.

Burdincurutcheta 7 september 2020 om 20:30

De vraag was wat Kuss en Bennett nu gaan doen? Heb hen nog niet veel op kop gezien, dus lijkt me logische vraag.

madeinstars 7 september 2020 om 20:31

En het antwoord is dat ze de sprints aan gaan trekken voor Van Aert.

Rico. 7 september 2020 om 20:41

Dat oeverloze gezeur van je begint een beetje de spuigaten uit te lopen. Van Aert hoeft niet ontlast te worden, die is knecht. Een superknecht weliswaar waarvan we achteraf hopelijk kunnen zeggen dat hij een enorm aandeel heeft gehad in de Tourzege van het team.

Daarnaast heeft hij deze Tour al ritten gewonnen en voor de Tour al twee prachtige klassiekers. Alles wat hij na deze Tour dit seizoen nog presteert is mooi meegenomen, maar er is geen enkele reden om hem te sparen hiervoor. Uiteraard is het prima als hij zich de komende week enkele malen spaart op momenten dat het kan, zodat hij zo fit mogelijk aan de laatste zware week begint.

Burdincurutcheta 7 september 2020 om 20:49

Ok, vanaf morgen weer met zn allen in het wiel van knecht van Aert die ondertussen links of rechts nog een ritje meepikt. Perfect normale situatie lijkt me. De beste knecht van het team wint de meeste wedstrijden. Ondertussen strijken Dumoulin, Kuss en Bennett met zn drietjes heel wat centjes op achter de rug van de knecht. Prima toch.

Rico, kleine nuance. Na de Tour wordt wel degelijk verwacht dat hij presteert in de klassiekers. Benieuwd wat die andere drie dan gaan doen.

Panache 7 september 2020 om 20:53

Die andere drie gaan luieren, Champagne drinken en grappen maken over die gekke Belg die ze hebben laten knechten voor een aalmoes. “Het voelt een beetje absurd aan”, reageert Van Aert op de rustdag. “Ik ben geen gekke Belg”.

Burdincurutcheta 7 september 2020 om 20:54

Panache begrijpt het. Enkel over die aalmoes is hij mis.

koos1 7 september 2020 om 20:57

In zijn nieuwe rol als super knecht zie ik Dumoulin nog een mooie tour rijden. Vooral in de tijdrit vol gaan op een parcours dat voor hem is gemaakt, daar moet winst erin kunnen zitten
Hopen dat hij zijn beste vorm en vertrouwen terugvind. Lijkt me dan een mooi doel om na de Tour als kopman naar de Vuelta te gaan en daar vol vertrouwen te gaan voor de winst.

I. Karner 7 september 2020 om 21:12

Het is niet uitgesloten, dat Roglic naar de Vuelta ook gaat, om de rode trui te verdedigen. Hij is de laatste Vuelta-winnar. Het vangt maar erg veel van de Tour af. Dus afwachten.

hnac 7 september 2020 om 21:23

Het is wel tof dat de tijdrit de op een na laatste etappe is waardoor Tom maximaal mag gaan en zich dus niet hoeft in te houden.

rogierb 7 september 2020 om 22:00

Jammer dat er 2 ploeggenoten sneller zullen zijn in die tijdrit.

TheBigShow 7 september 2020 om 23:15

Gelukkig zit je ernaast rogier…

rogierb 8 september 2020 om 00:20

Hoop het

EducationSecond 7 september 2020 om 21:27

Als Roglic hierdoor wint is het geniaal. Anders oogt het extreem dom

rogierb 7 september 2020 om 22:09

Lijkt me overdreven. Het is niet dat zo dat Dumoulin een kans op de eindoverwinning laat lopen. Het is gewoon realistisch. Hopen dat het volgend jaar anders zal zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair