Amy Pieters sprint naar zege in Ronde van Drenthe

zondag 11 maart 2018 om 15:07
Amy Pieters sprint naar zege in Ronde van Drenthe

foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg

Amy Pieters heeft de Ronde van Drenthe voor vrouwen op haar naam geschreven. De renster van Boels-Dolmans klopte in de tweede wedstrijd van de Women’s World Tour de Amerikaanse Alexis Ryan (Canyon SRAM Racing) in de sprint.

Na het startschot in Emmen vetrokken de dames aan een wedstrijd van 157,2 kilometer door het Drentse land. Regen en zijwind en passages over kasseistroken maakten het een lastige koers.  Op initiatief van Janneke Ensing (Alé Cipollini) verbrokkelde het peloton op de kasseistrook in Valthe, maar al snel kwam alles weer bij elkaar. Ook de vier beklimmingen van de VAM-berg zorgden niet voor het ontstaan van een kopgroep. Hoewel het peloton uitdunde, bleef er een groot peloton met daarin de sterkste renners. De organisatie had ondertussen besloten om de kasseistroken bij Echten (30 en 40 kilometer voor het einde) te schrappen omdat deze te drassig waren.

Bij een grote valpartij op ongeveer 35 kilometer van het einde werden onder meer Chantal Blaak en Lucinda Brand uitgeschakeld. Brand moest opgeven en Blaak werd gedwongen om de achtervolging in te zetten. De val zorgde ervoor dat het peloton in verschillende groepen uiteen brak. Bij een nieuwe valpartij in de slotfase was onder meer Kirsten Wild betrokken. Zij kon daardoor niet mee sprinten om de zege.

In de sprint om de overwinning kwam Pieters vroeg op kop. Ryan leek langzij te komen, maar Pieters hield stand en wist haar eerste zege van het seizoen te boeken. Boels-Dolmans behaalde hierdoor bovendien na een eerdere zege in de Strade Bianche voor de tweede wedstrijd op rij een overwinning in de Women’s World Tour.

Dit artikel delen:

2 Reacties

petoi 11 maart 2018 om 15:39

Pieters is ieder jaar goed in deze koers dus totaal niet verrassend.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair