Amy Pieters naar Wiggle-Honda

dinsdag 1 september 2015 om 09:50
Amy Pieters naar Wiggle-Honda

foto: Wouter Roosenboom (Giant-Alpecin)

Amy Pieters heeft een overeenkomst voor één jaar gesloten met Wiggle-Honda. De 24-jarige renster hoopt bij de ploeg van manager Rochelle Gilmore en ploegleider Egon van Kessel de stap naar de absolute top van het wielrennen te maken.  “Na zes jaar bij mijn huidige ploeg Liv-Plantur is het goed om een nieuwe uitdaging te zoeken. Hoezeer ik het ook naar mijn zin had bij dit team, in een andere omgeving word je toch weer uitgedaagd.”

Ondanks de interesse van meerdere ploegen was de keuze van de Noord-Hollandse snel gemaakt. “Rochelle Gilmore had ook het jaar daarvoor interesse getoond, maar toen was ik er voor mijn gevoel nog niet klaar voor. Dit jaar heb ik een heel sterk seizoen gekend, maar ik mis net die mooie overwinning. In een omgeving met veel andere winnaars hoop ik die kans wel te krijgen en te grijpen” laat de toekomstig ploeggenote van onder anderen Jolien D’hoore, Giorgia Bronzini en Elisa Longo Borghini weten.

“Een wereldbekerzege of een andere aansprekende wedstrijd ontbreekt nog op mijn palmares. Ik ben de rensters van Wiggle-Honda vaak tegen gekomen dit jaar en gezien dat het een team is waarbij de rensters in finales van grote koersen voor elkaar door het vuur gaan en dat iedereen zijn kans krijgt om te winnen.”

Pieters staat namens haar huidige ploeg vandaag aan de start van Boels Rental Ladies Tour, later deze maand reist ze namens Nederland af naar het WK in Richmond.

Dit artikel delen:

4 Reacties

dikkechaap 1 september 2015 om 12:22

Huh? We gaan binnen een paar maanden van het totaal negeren van alles wat met vrouwen wielrennen te maken heeft naar een nieuwsbericht over de transfer van een dame zonder aansprekende overwinningen ?

Hoebele 1 september 2015 om 12:28

Wordt een sterk team; Emma Johansson verkast ook al naar Wiggle.

LinusGerdemann 1 september 2015 om 12:35

mooie stap voor Pieters. Wiggle heeft zich in een paar jaar tijd echt enorm versterkt. Met Jolien d'Hoore een van de beste sprintsters, met Longo Borghini en volgend jaar Johansson en Pieters top in de klassiekers. En Abbot een tweevoudig winnares van de Giro.

Maxim Horssels 1 september 2015 om 13:26

@dikkeschaap: WielerFlits breidt langzaam uit met nieuws over vrouwenwielrennen en Nederlandse Continentale ploegen.

Headlines

Materiaalzone

Populair