Amy Pieters krijgt crowdfunding voor optimale revalidatie

zaterdag 25 juni 2022 om 14:04
Amy Pieters krijgt crowdfunding voor optimale revalidatie

Vlak voor de start van het NK wielrennen is er een crowdfunding gestart zodat Amy Pieters voor de meest optimale revalidatie kan gaan. De organisatie van het NK, waar Pieters vandaag normaal haar rood-wit-blauw trui op de weg had verdedigd, heeft voor het startschot van de vrouwenwedstrijd de eerste cheque voor het fonds overhandigd aan haar familie.

Pieters is in december ongelukkig ten val gekomen tijdens een trainingsrit op de fiets met de nationale selectie in Spanje. Zij heeft hierbij zwaar hersenletsel opgelopen en is in coma geraakt. In Spanje is direct een levensreddende operatie uitgevoerd. De eerste weken waren erg spannend en zwaar voor haar en haar naasten.

“Inmiddels zijn wij een aantal maanden verder en is Amy bij bewustzijn gekomen. Het verdere verloop van haar herstel is nog onzeker. Er wordt hard gewerkt aan haar revalidatie. Amy kan op dit moment nog niet praten, ook heeft zij nog uitval aan de rechterzijde van haar lichaam waardoor het herstel zwaar en moeizaam is. Hoe zwaar de behandelingen zijn, en hoe moeilijk zij het nu heeft, Amy leeft volgens haar eigen motto #smile to enjoy, en lacht het leven weer toe”, staat er in een persbericht.

De familie vult aan: “Het is vooralsnog niet te voorspellen hoelang haar herstel zal duren, of hoever zij kan geraken. Wat wij wel weten is dat Amy een sportvrouw in hart en nieren is. Zij is strijdbaar, positief en geeft nooit op. Zij heeft zich altijd volledig ingezet en keihard gewerkt om haar doelen te behalen. Zowel individueel als in teamverband. Haar inspanning en strijd dienen nu een veel groter doel, en zij kan dit niet alleen. Behandelingen die Amy kan ondergaan, in zowel binnen- als buitenland, worden niet allemaal vergoed. Aanpassingen en hulpmiddelen zijn erg duur. Een bijdrage blijkt nodig, gelet op het lange revalidatietraject dat haar te wachten staat en de kosten die ermee gemoeid zijn. Soms zijn er behandelingen die niet vergoed worden en die misschien wel aanslaan. En er wordt door verzekeringen vaak pas achteraf iets vergoed.”

Daarom hebben de familie, haar naasten en haar ploeg Team SD Worx een fonds opgericht, zodat Pieters mede door de donaties hopelijk gebruik kan maken van alle kansen die er voor haar mogelijk zijn. Haar ploegmate Christine Majerus heeft een tekening gemaakt en hiervan zijn speciale t-shirts gedrukt die door Team SD Worx beschikbaar zijn gesteld voor een aantal donateurs. Alle donaties komen volledig ten goede aan het herstel van en door Amy. Voor meer informatie en donaties van dit fonds wordt verwezen naar: www.amypieters.nl

Dit artikel delen:

33 Reacties

Quincy Adams (aka voorwiel) 25 juni 2022 om 14:10

Hartstikke mooi, maar wel triest dat crowd funding nodig is om herstel te bespoedigen in een land als NL

Al Phila 25 juni 2022 om 18:57

Inderdaad. Mooi initiatief, maar k$%^t dat ze haar naam mee heeft en dit op deze manier kan realiseren, terwijl er zoveel mensen met hersenletsel deze kans niet hebben ….

Ik gun het iedereen, voor de duidelijkheid !

Pietspeed 25 juni 2022 om 19:36

Idd, dat de verzekering dit kennelijk niet dekt.

Vierkante Wielen 25 juni 2022 om 14:26

Mooie teksten van Majerus, oa:
“Rehabilitation takes time. She has time.
Rehabilitation asks expertise. She has expertise.
Rehabilitation comes with a cost. That’s where we can help

With the agreement of the family, this crowdfunding has been set up so that you can help Amy in her Rehab. While insurances might take care of the minimum rehabilitation programm, we won’t satisfy with the minimum for our friend. We aim to help her get more and better.

Feel free to give a lot or to give a little, Amy will be happy and grateful for you no matter the amount you could give and so are we.”

Written by Christine Majerus.

Doneren als je beetje ruimte hebt dus!

Spartacus 25 juni 2022 om 14:45

Buitengewoon vreemd dat hiervoor crowdfunding wordt gestart. De intensieve neurorevalidatie, zoals in het Daan Theeuwescentrum in Woerden, wordt gewoon door de zorgverzekeraar vergoed.

Brabander 25 juni 2022 om 14:47

Dat was ook de eerste gedachte die in me op kwam

xistnc 25 juni 2022 om 14:51

Ik heb in dit soort situaties vaak het idee dat het vooral gaat om een goedbedoelde uiting van onmacht. We willen zo graag iets doen, zo graag een verschil maken.

Anton van Valouwe 25 juni 2022 om 14:52

“Behandelingen die Amy kan ondergaan, in zowel binnen -als buitenland, worden niet allemaal vergoed. Aanpassingen en hulpmiddelen zijn erg duur. Een bijdrage blijkt nodig, gelet op het lange revalidatietraject dat haar te wachten staat en de kosten die ermee gemoeid zijn. Soms zijn er behandelingen die niet vergoed worden en die misschien wel aanslaan. En er wordt door verzekeringen vaak pas achteraf iets vergoed.”

Spartacus 25 juni 2022 om 20:00

Niet erg concreet en erg vaag. Wat wordt er dan specifiek niet vergoed? Evidence based neurorevalidatie wordt gewoon vergoed door de zorgverzekeraar!

Jean Dumas 25 juni 2022 om 15:23

Prachtig initiatief.

platteprijs 25 juni 2022 om 18:15

Mooie actie maar dieptriest dat dit in Nederland nodig is.

Spartacus 25 juni 2022 om 20:01

Volgens mij is dit ook helemaal niet nodig in Nederland.

Panache 25 juni 2022 om 18:53

De gemiddelde Nederlander betaalt 6.000 aan zorgkosten (groot deel onzichtbaar via brutoloon). Binnen 20 jaar verdubbelt dit. Toch krijgt de regering bakken kritiek als er grenzen worden gesteld, vermoedelijk omdat mensen denken dat de maandelijkse premie van 129 euro het hele verhaal vertelt. Daarom ook een mooi initiatief deze actie. Ik doneer 1% van mijn maandloon en als we dat met een paar honderd man, misschien wel duizend man doen, dan bouwt zich toch een mooi potje op.

Al Phila 25 juni 2022 om 18:59

En doe je dit dat alleen voor Amy, of voor alle slachtoffers met hersenletsel ???

Panache 25 juni 2022 om 19:10

Ik doe dat (momenteel) alleen voor Amy en dat vind jij vast inconsequent. Voor jouw post verwijs ik graag naar de recente quote van Tom Dumoulin.

Quincy Adams (aka voorwiel) 25 juni 2022 om 19:12

Kritiek is terecht, gezien de tig maten waarmee keuzes worden gemaakt over wat wanneer wordt vergoed. Kan me daar goed kwaad om maken.

Marik 25 juni 2022 om 19:14

Goed bezig Panache. En laat de azijnzeikers lekker zeiken.

Quincy Adams (aka voorwiel) 25 juni 2022 om 19:21

Ik zie hier geen azijnzeikers langskomen, marik. Wel kritische geluiden…

Quincy Adams (aka voorwiel) 25 juni 2022 om 19:15

Op het oog een lieve actie van betrokken mensen. Het steekt me echter dat truus van drie hoog achter die verleden jaar werd aangereden door een scooter niet dezelfde exposure heeft en derhalve niet dezelfde kans krijgt als amy pieters, die ik overigens het allerbeste wens. Het is in deze zo jammer dat je welzijn afhankelijk is van je netwerk.

Panache 25 juni 2022 om 19:54

Het enige punt van belang is: ondervindt Truus enige hinder of schade doordat zij niet maar een ander wel geholpen wordt? Antwoord is nee. Een klein percentage zwaar gewonden helpen is nog altijd beter dan heel consequent niemand helpen.

Alfred Issendorf 25 juni 2022 om 19:35

Onbegrijpelijk dat SD Worx niet de portemonnee trekt en alle kosten dekt…

Pietspeed 25 juni 2022 om 19:38

Zo kun je het ook benaderen. Blijft tenslotte haar werkgever. Maar mss, omdat Amy, hoe cru dat ook klinkt, zelf iets te verwijten valt bijvoorbeeld vanwege enige onoplettendheid, doen ze dat niet.

Quincy Adams (aka voorwiel) 25 juni 2022 om 19:39

Omdat ze dan aan de gang kunnen blijven. Je kunt experimentele behandeling na experimentele behandeling toepassen, tot het einde der tijden. Ip hebben we in NL adequate zorg en hoge zorgstandaarden. Dat moet voldoende zijn. Alles wat je nog meer wil, is voor eigen rekening.

Pietspeed 25 juni 2022 om 19:48

@ak
Er wordt nergens van experiment op experiment gerept, dat maak jij ervan. Het gaat hier om de meest optimale revalidatie.

Panache 25 juni 2022 om 19:58

Het gaat ook over kosten waar mensen niet aan denken: nieuwe kleding, aanpassingen in huis, al die kilometers op en neer richting specialisten, een inkomen dat wegvalt, enz.

Pietspeed 25 juni 2022 om 20:06

@alfred
SD worx zal vanwege het mede deelnemen aan de crowd funding wel het nodige bijdragen, maar alle kosten is wrs te veel gevraagd.
SD Worx is tenslotte (hoofd)sponsor en niet de wg’er van Amy. Kom dus ook terug op m’n eigen standpunt.
Er is kennelijk sprake geweest van een ongelukkige val en niet dat zij het slachtoffer was van bijvoorbeeld een roekeloze rijder. Dan kun je mss wel alle bestaande en toemstige schade en kosten verhalen.

Quincy Adams (aka voorwiel) 25 juni 2022 om 20:47

Klopt piet dat doe ik. Want meestal is daar sprake van. Bovendien was het een voorbeeld.

Spartacus 25 juni 2022 om 20:06

@pietspeed
Jij maakt er meest optimale revalidatie van. Wat versta je daar dan onder? Als dat bewezen effectieve revalidatie is, wordt dat gewoon door de zorgverzekeraar vergoed.

@panache
Aanpassingen in huis verlopen via de WMO van de gemeente; voor inkomen dat wegvalt heb je de verplichte WIA.
Ga alsjeblieft niet doen alsof het in NL allemaal zo slecht geregeld is; kijk es in andere westerse landen hoe het daar is….

Pietspeed 25 juni 2022 om 20:08

Spartacus, dat staat gewoon in de tekst van de column, zie boven.

Quincy Adams (aka voorwiel) 25 juni 2022 om 20:46

Klopt spartacus. Het is goed geregeld, hoewel sober. En het is iemands goed recht om zijn of haar middelen te gebruiken om aan te vullen naar behoefte. Alleen de middelen van de een zijn die van de ander niet. Wat wel vaak gebeurt is het oprichten van een stichting om meer awareness te creeeren voor de klacht. Wat weer scheefgroei geeft; klachten met bn-ers krijgen veel meer exposure dan klachten zonder bn-ers. Dat is het leven en daar moeten we mee dealen.

Pietspeed 25 juni 2022 om 23:24

@aka
Uiteraard eens met je standpunt dat als bn’ers iets overkomt, er wrs eerder sprake zal zijn van welke vorm van ondersteuning, hulp etc. En dan ook eens dat de onbekende nl er, dat ‘voordeel’, niet heeft, terwijl het letsel en de gevolgen even erg zijn. Dat is menselijkerwijs niet fair, but that’s life.

Marcus Aurelius 25 juni 2022 om 22:23

Ik krijg hoe langer hoe meer een afkeer van alles wat te maken heeft met crowdfunding. Het schiet zijn doel voorbij en het wordt al lang niet meer aangewend waarvoor het dient, namelijk hulpbehoevende slachtoffers tegemoet komen. Het gaat hier om een arbeidsongeval en ik ben er absoluut van overtuigd dat Amy zowel vanuit de overheid als vanuit de ploeg de ondersteuning krijgt die zij verdient. Dat crowdfunding organisaties een deel van de koek binnenrijven voor hun eigen profijt zal zeker niet vreemd zijn aan alle goede doelen die in het leven worden geroepen. Dat de noodzakelijkheid van het project zeker ondergeschikt is aan de lucrativiteit ervan is hoe langer hoe meer duidelijk. Dit gaat op termijn zeker ten koste van mensen die echt hulp nodig hebben.

Panache 25 juni 2022 om 22:48

“Het gaat hier om een arbeidsongeval en ik ben er absoluut van overtuigd dat Amy zowel vanuit de overheid als vanuit de ploeg de ondersteuning krijgt die zij verdient.”

Gewaagde conclusie. Waar baseer je die ‘absolute overtuiging’ eigenlijk op?

Headlines

Populair

Materiaalzone