Amstel Gold Race verlengt samenwerking met Maastricht en Valkenburg

Amstel Gold Race verlengt samenwerking met Maastricht en Valkenburg

foto: Sirotti

woensdag 17 januari 2018 om 14:24

De Amstel Gold Race start ook de komende vijf jaar in Maastricht. Dat heeft de Nederlandse WorldTour-klassieker bekendgemaakt in een persbericht. Ook het contract met finishplaats Valkenburg is verlengd tot en met 2022.

Sinds 1998 is Maastricht de startplaats van de Amstel Gold Race. De laatste jaren is De Markt de locatie waar de renners zich intekenen en de eerste meters rijden. Wethouder John Aarts is positief over de verlengde samenwerking: “De start van de Amstel Gold Race betekent voor Maastricht een economische impuls in de vorm van bezoek van de binnenstad en overnachtingen.”

De finish van de Gold Race is al veertien jaar in Valkenburg, dat behoort tot de gemeente Valkenburg aan de Geul. Daar worden dus nog vijf jaar aan toegevoegd. Sinds enkele edities ligt de eindstreep op de Rijksweg tussen Berg en Terblijt en Vilt. “De Amstel Gold Race en Valkenburg aan de Geul zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De samenwerking met de organisatie van dit geweldig wielerevenement is voortreffelijk”, zegt wethouder Jan Vermeer.

Dit jaar wordt de Amstel Gold Race voor mannen en vrouwen verreden op zondag 15 april. Vorig seizoen ging de overwinning naar Philippe Gilbert.

Dit artikel delen:

6 Reacties

SteelHorseCowboy 17 januari 2018 om 17:12

Van mij mag de finish weer naar Maastricht.

josemanuelfuente 17 januari 2018 om 17:52

Van mij ook

northwave4500 17 januari 2018 om 18:53

Ik zie eerder de start ook nog naar Valkenburg komen als de Shimano experience klaar is

Plavka 17 januari 2018 om 19:32

Waarom zou je in maastricht willen finishen?

Mwielerfan 17 januari 2018 om 20:04

Dat zorgt ervoor dat renners meer dan 2,5k voor de finish actie moeten ondernemen omdat anders sagan of matthews altijd wint.
Dat zorgt voor meer koers en een finale van 20 km ipv 2,5. Kijk maar naar de ronde. Niemand wacht de sprint met kristoff ed af en daardoor wordt het leuk.

Col du Bramont 18 januari 2018 om 01:36

Finish bovenop op net voor de top vd Cauberg is wel vaak de reden voor een wat afwachtende koers.
Maar ook bij een finish in Maastricht is de kans op vluchters wel groter maar ook niet gegarandeerd natuurlijk. Vond de lus door Belgie met Hallembaye ook wat saai, paar keer op de St. Pietersberg gestaan toen de finale op de Maasboulevard was, maar was toen erg rustig daar. Dan is de Cauberg als slot toch wat leuker en sfeervoller.

Mooie koers de Amstel maar soms wel wat saai, das helaas waar.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair