Amstel Gold Race krijgt nieuwe startlocatie

vrijdag 7 december 2018 om 08:16
Amstel Gold Race krijgt nieuwe startlocatie

foto: Marcel Koch

De Amstel Gold Race krijgt vanaf volgend seizoen een nieuwe startlocatie. De start van enige Nederlandse eendaagse WorldTour-wedstrijd blijft weliswaar in Maastricht, maar verplaatst van de Markt naar het Vrijthof.

Zowel de heren als de dames zullen gepresenteerd worden op een podium op het Vrijthof. Na de presentatie zullen de pelotons ook op het Vrijthof starten om vervolgens via Helmstraat, Grote Gracht, Markt en Hoenderstraat weer de Maas over te steken. De Markt zal ingericht worden als heus wielerdorp met de teambussen van zowel heren als dames.

“We hadden al enkele jaren het Vrijthof op het oog als startlocatie en toen de gemeente Maastricht met het voorstel kwam de startlocatie naar dit plein te verhuizen, hebben we direct toegehapt. We zijn zeer verheugd dat we het Vrijthof kunnen betrekken bij de start van de Amstel Gold Race. Na de toevoeging van de Amstel Gold Race Ladies Edition bleek de Markt al snel te klein. Omdat we nu een combinatie kunnen maken tussen Markt én Vrijthof kunnen we zowel de ploegen als ook de wielerliefhebbers meer ruimte bieden. Tussen de Markt en het Vrijthof komt een heuse parade waar de toeschouwers hun helden rustig kunnen bekijken op weg naar het presentatiepodium op het prachtige Vrijthof”, aldus de organisatie.

De ploegenpresentatie start zondag 21 april 2019 vanaf 8.30uur op het Vrijthof. De organisatie praat op dit moment met de diverse belanghebbenden aan het Vrijthof en zal begin 2019 de plannen concreet presenteren.

Dit artikel delen:

9 Reacties

AWestie 7 december 2018 om 09:06

Het sjoenste plein!

Romāns Vainšteins 7 december 2018 om 09:52

Wat een artikel zeg, ze starten 200 meter verderop !

peervaneynthoven 7 december 2018 om 12:34

Het gaat niet om de afstand maar om het commerciële en toeristische belang. de bekendheid. Het Vrijthof is onlosmakelijk verbonden met Maastricht. Wat denk je zelf, afgezien van het argument van de afstand? Milaan San Remo start altijd op het Piazza del Duomo en niet op de Piazza dei Mercanti. Een traditie die ze nu ook in Maastricht willen beginnen.

Wortel 7 december 2018 om 10:48

Het is komkommertijd

Sjoerd102 7 december 2018 om 11:09

En het publiek loopt zich dan klem op de straat tussen markt en Vrijthof. Dan zou ik ook de bussen naar het Vrijthof hebben verplaatst

rahimns 7 december 2018 om 11:34

De locatie in Maastricht om te starten… ook een stuk groter dan de Markt.

john 7 december 2018 om 11:47

Oh de renners moeten naar het vrijthof ,van wege de velen bussen. Maar waar ik van vliet niet over hoor praten waar gaan de bussen 7 km verder opstaan bij de Finish. Oh dat zal hem een zorg zijn gewoon bij de mensen voor de deur .Misschien de finish een 700 m verplaatsen richting Valkenburg (Cauberg) zo dat wij geen overlast hebben (meer dan 2 weken)

Romāns Vainšteins 7 december 2018 om 11:57

Jij weet vast al wel een mooie slogan die je op die bussen kwijt kan.

Jean Dumas 7 december 2018 om 12:31

Waarom niet finishen op de top van de Muizenberg, of iets verder?

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair