Amstel Gold Race gaat waarschijnlijk door: “We zijn heel dichtbij”
foto: Cor Vos
donderdag 4 maart 2021 om 18:53

Amstel Gold Race gaat waarschijnlijk door: “We zijn heel dichtbij”

Aankomende vrijdag hoopt de Amstel Gold Race duidelijkheid te krijgen of de editie van 2021 kan doorgaan. Koersdirecteur Leo van Vliet is meer dan hoopvol. “We zijn heel dichtbij. Het is 80 tot 90% procent zeker dat de koers doorgaat”, zo laat hij weten aan radiozender BNR.

De organisatie is met de veiligheidsregio Zuid-Limburg in gesprek over de veiligheidseisen waaraan de heuvelklassieker moet voldoen om op zondag 18 april georganiseerd te worden in coronatijden. Namens de Amstel Gold Race voeren verantwoordelijken Leo van Vliet en Roy Packbier de gesprekken met de veiligheidsregio.

Een paar ‘streepjes’
Naar verwachting wordt vrijdag of begin volgende week antwoord gegeven op de vraag of de mannen- en de vrouwenkoers verreden kunnen worden. “Het is heel spannend. Er moeten nog een paar streepjes af, maar we zijn heel dichtbij. Het maakt me niet zoveel uit of het vrijdag of maandag is, als er maar een ja komt. We hopen op een snelle go.”

Het plan dat Van Vliet en Packbier gepresenteerd hebben voor de Amstel Gold Race van 2021, is er een zonder publiek en met een lokale omloop van ongeveer 18 kilometer tussen Valkenburg en Maastricht. Vorig jaar, toen de koers twee keer werd afgelast, lag een dergelijk plan ook op tafel. Daar ging de veiligheidsregio toen niet mee akkoord.

 
10 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2021 18:58
Ik hoop het voor de organisatie, mijn special vriend Leo, de renners, en ik zelf. Tsja John zal een paar dagen binnen moeten blijven.‍♂️
  5 maart 2021 07:59
  Nog geen 5 min ,dat bepaal ik zelf wel daar heb ik jou vriend niet voor nodig
4 maart 2021 19:28
Mooi dat het nu wel door kan gaan. Echter de Nederlandse terughoudendheid met sportevenementen is tenenkrommend. Als zelfs de wielergekke Belgen een Ronde kunnen organiseren in Coronatijd...
  4 maart 2021 20:01
  Eens. Het zou lachwekkend worden als het niet door gaat. Wat betreft het parcours hoop ik dat ze nog een paar binnendoor weggetjes kiezen met venijnige klimmetjes in plaats van dat vals plat op de Bemelerberg
  4 maart 2021 23:09
  Zeg, zou je de Bemelerberg aub niet willen wegzetten als zijnde ‘vals plat’? Dat doet nogal wat af aan de gevoelens van heroïek die ik ervaar wanneer ik daar in de toekomst weer eens totaal buiten adem de (nogal indrukwekkende) top bereik.
  5 maart 2021 11:22
  Het is werkelijk waar om te huilen zo panisch als iedereen doet. Gaan ze straks die lokale ronde afzetten met hekken; bewoners moeten naar binnen met speciale toegangsbewijzen. We zijn helemaal van lotje getikt.
4 maart 2021 20:03
Niet zo de dramaqueen uithangen en gewoon organiseren svp.
4 maart 2021 20:20
Mooi dat dhr Pak-bier 1 van de verantwoordelijken is voor de Amstel GR.
  4 maart 2021 20:58
  +1 wilde ik ook schrijven. Packbier verantwoordelijk voor de AGR. Geniaal in eenvoud.
4 maart 2021 21:07
Kleine stap vooruit! Hopelijk mogen de clubrenners en beloftes ook snel weer gaan koersen. Inmiddels mist de aanwas van het Nederlandse wielrennen al bijna 2 jaar koerservaring..

Reacties zijn gesloten.