Amerikaanse overheid eist nog altijd 1,2 miljoen dollar van Johan Bruyneel

donderdag 3 oktober 2019 om 13:10
Amerikaanse overheid eist nog altijd 1,2 miljoen dollar van Johan Bruyneel

foto: Cor Vos (archief)

Johan Bruyneel moet de Amerikaanse overheid nog altijd 1,2 miljoen dollar betalen. De Belgische oud-ploegleider van onder andere US Postal wil de schadevergoeding die tegen hem is geëist, niet betalen, meldt USA Today.

Bruyneel, woonachtig in Spanje, heeft vorig jaar bezoek gekregen van Amerikaanse autoriteiten aan zijn deur. “Bruyneel deed zelf de deur open, maar weigerde om de papieren aan te nemen”, valt te lezen in een document dat vorige maand aan de rechtbank werd voorgelegd.

Na de beroemde bekentenis van Lance Armstrong over zijn dopinggebruik, heeft de Amerikaanse overheid een schadevergoeding geëist tegen Armstrong en zijn oud-ploegleider Bruyneel. De twee werden beschuldigd van civiele fraude. Sinds de claim in 2014 ontwijkt Bruyneel alle pogingen van de Amerikaanse rechtbank om het bedrag te innen.

Het geldbedrag van 1,2 miljoen dollar is gebaseerd op het salaris dat Bruyneel heeft verdiend in zijn tijd bij US Postal.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Polleke 3 oktober 2019 om 14:08

So what… nooit meer naar Amerika mogen lijkt me meer een beloning dan een straf….

JaBo 3 oktober 2019 om 14:17

Zo werkt het niet uiteindelijk zal hij moeten betalen. De Amerikaanse autoriteiten zullen als volgende stap een civiele procedure starten in Spanje of Belgie e.a. afhankelijk waar hij ingeschreven staat. Misschien hoopt hij dat ze dit allemaal teveel gedoe vinden en deze stap niet gaan nemen.

josi 3 oktober 2019 om 15:03

Waarom is dat een beloning? Amerika is in vele opzichten een prachtig land en ik kom er persoonlijk graag.

Los daarvan is het natuurlijk geen simpele keuze tussen betalen of het land niet in mogen.

the student 3 oktober 2019 om 15:57

Even naar de US is er niet meer bij. Het is natuurlijk ook maar de vraag of meneer bruyneel wel kan betalen. Hij moet zelf maar weten hoe hij eronderuit komt. Hij kan altijd nog in Rusland gaan wonen oid.

IlPirata 3 oktober 2019 om 18:13

Wat is er nou weer mis met de USA. Schitterend land en veel mooie natuur en de ruimte.

$kedel 3 oktober 2019 om 16:13

Belachelijke claim natuurlijk.
US Postal wist dondersgoed hoe de sport er voor stond, en hebben bewust jarenlang dit team gesponsord.
Als je na al die succesjaren waar alle sponsordoelen waarschijnlijk met vlag en wimpel zijn gehaald over de rug van het meesterbrein nog even dit soort kleingeld wil ophalen dan zit er echt iets heel goed mis in je ethiek.

Cyclinglife 3 oktober 2019 om 17:47

Serieuze vraag, dus als er iemand met kennis van zaken antwoord kan geven.
Amerika mag toch helemaal geen boetes en rechtsprocedures voeren op europese bodem? Zijn zij zelf dan niet in overtreding met de wet en regelgeving? En zoja wat kan je dan terug doen?

Panache 3 oktober 2019 om 18:01

Is volgens mij zo. Dus waarschijnlijk is er niets meer dan een incassobureau ingeschakeld, een bureau welke wel kan brullen maar niet kan bijten.

IlPirata 3 oktober 2019 om 18:19

Betalen Johan, er zijn wel meer ‘maffialeden’ veroordeeld tot het terugbetalen van grote bedragen. En zoals Armstrong, Bruyneel en trawanten omgingen met mensen in die jaren was pure maffia, intimidatie , bedreigingen etc.

Joop Zoutemelk 5 oktober 2019 om 18:05

Laat die man lekker met rust, eerst volop profiteren van het succes en nu scheinheilig gaan doen en geld terug vragen.

Headlines

Materiaalzone

Populair