Amerikaans kampioen Howes twee jaar langer bij EF Education First

donderdag 14 november 2019 om 08:54
Amerikaans kampioen Howes twee jaar langer bij EF Education First

foto: Cor Vos

Alex Howes (31) heeft een nieuw contract getekend bij EF Education First. Die verbintenis houdt de regerend Amerikaans kampioen tot eind 2021 bij de wielerploeg. Howes hoopt zo tien jaar onderdeel te zijn van het team van manager Jonathan Vaughters.

Howes maakte in 2012 op 24-jarige leeftijd zijn profdebuut bij het toenmalige Garmin-Barracuda. Hij overleefde vervolgens de fusie die Vaughters regelde met Cannondale en bleef ook binnen de selectie toen EF Education First hoofdsponsor werd. Afgelopen jaar boekte hij met de winst op het nationaal kampioenschap de grootste zege uit zijn carrière.

Stars and Stripes
“De ploeg is door de jaren heen veel veranderd, maar de basisethos en mentaliteit van de ploeg is altijd hetzelfde gebleven. We zijn altijd de moedige underdogs geweest, die een weg moesten vinden. Juist door die mentaliteit blijf ik graag bij deze ploeg”, zegt Howes.

“Om te mogelijk koersen in de kampioenstrui is een droom”, zegt hij over zijn Stars and Stripes. “Iedere keer als ik mijn nummers opspeld, krijg ik kippenvel. Ik kan niet wachten om de trui te dragen in grote Europese koersen in het voorjaar.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Derierre de la course 14 november 2019 om 11:16

Die kampioenstrui blijft ordinair tof. Captain America op de fiets.

Headlines

Materiaalzone

Populair