Ambitieus Euskadi-Murias jaagt Tourdroom na

vrijdag 26 oktober 2018 om 17:57
Ambitieus Euskadi-Murias jaagt Tourdroom na

foto: Luis Ángel Gómez

Euskadi-Murias heeft opnieuw de ambitie uitgesproken eens te willen schitteren op het podium van de Tour de France. Voor de 106e editie, die komend jaar wordt gehouden, heeft de Baskische ProContinentale formatie al verregaande interesse, meldt Ciclo21 – al weet de ploeg ook dat het moeilijk wordt om aanspraak te maken op een wildcard. Desondanks droomt men ervan in de voetsporen te treden van Euskaltel-Euskadi, dat tot 2013 deel uitmaakte van het peloton.

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine
“Na een geweldig seizoen willen we deze stap zetten, zodat de volgende droom van onze ploeg zo snel mogelijk kan worden vervuld”, zegt manager Jon Odriozola. Óscar Rodríguez schonk de ploeg in de Vuelta a España een prachtige ritzege en Eduard Prades deed dat succes nog eens dunnetjes over door de Presidential Cycling Tour of Turkey in extremis op zijn naam te schrijven, nadat hij eerder al de Tour of Norway had gewonnen.

Head of International Relations Francis Lafargue beweerde al dat de interesse wederzijds is. Op de Baskische televisie zei hij: “Jean-Étienne Amaury, president van de ASO, vertelde ons dat hij de terugkeer van een Baskische ploeg nodig heeft. Komend jaar wordt lastig, maar ik denk dat we binnenkort de Tour zullen rijden.” Dit jaar gingen de wildcards van de Tour naar Fortuneo-Samsic, Direct Energie, Cofidis en Wanty-Groupe Gobert.

Dromen van een Touretappe
Onlangs bevestigde Euskadi-Murias dat de ploeg ook in 2019 uitkomt op ProContinentaal niveau. De ploeg durfde ook toen al verder te dromen. Jon Odriozola zei: “Hopelijk kunnen we binnen vier jaar zeggen dat we een etappe in de Tour de France hebben gewonnen… Omdat de dromen worden vervuld, zoals we hebben laten zien in de Vuelta a España.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Verweggistan 26 oktober 2018 om 19:01

Sympathiek ploegje, maar komt vooralsnog kwaliteit te kort en me 5 Franse PCT’s en Wanty voor hen in de pikorde zie ik dit niet snel gebeuren. Gewoon lekker etappes winnen met onbekende renners in Vuelta.

0
Grobbel 27 oktober 2018 om 14:50

Ook wel zuur voor Roompot dat deze Baskische ploeg – ongeacht de kwaliteit van de renners – automatisch voor zal gaan in de rij.

0
Polleke 26 oktober 2018 om 19:14

Achteraan aansluiten aub…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone