Ambitieus Cofidis streeft naar WorldTour-licentie in 2020

vrijdag 8 juni 2018 om 13:30
Ambitieus Cofidis streeft naar WorldTour-licentie in 2020

foto: Sirotti

Cofidis hoopt voor het seizoen 2020 een WorldTour-licentie in de wacht te slepen. De Franse ploeg rijdt nu nog op een ProContinentale licentie, maar heeft haar pijlen nu gericht op de koningsklasse van de wielersport. Dat meldt Zikloland vandaag.

Om deze ambitie kracht bij te zetten, verlangde manager Cédric Vasseur bij aanvang van het seizoen dat de ploeg zich in 2018 presenteert als een ambitieus en winnend team. De doelstelling is twintig overwinningen, maar na ruim vijf maanden staat de teller al op vijftien. Zo won Christophe Laporte de Tro-Bro Léon en was Dimitri Claeys de beste in de Vierdaagse van Duinkerke.

Hoewel Cofidis vaak kan rekenen op een wildcard voor WorldTour-wedstrijden (zoals de Tour de France en de Vuelta a España), biedt een opgewaardeerde licentie veel nieuwe mogelijkheden. De ploeg wordt bijvoorbeeld aantrekkelijker voor sponsors en wedstrijdorganisaties.

Licenties voor 2019 zijn vergeven
Een WorldTour-licentie voor 2019 verkrijgen is nagenoeg onmogelijk. Alle achttien licenties zijn vergeven en mochten er ploegen verdwijnen uit de hoogste klasse, dan wordt het aantal teruggebracht tot zestien – dat is vastgesteld als ideale aantal.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Sprietje-222 8 juni 2018 om 12:02

Stabiele ploeg, loyale sponsor en over het algemeen goede renners. Cofidis is één van de beste Pro Conti teams, dus een logische stap. Als ze de komende twee jaar zorgen voor wat extra kwaliteitsimpulsen en Bouhanni weer een beetje op de rails krijgen, dan moet het wel een aardig WT teampje kunnen worden.

hartstikkebedankt 8 juni 2018 om 12:05

Als één PCT ploeg dat verdient dan is het Cofidis. Ze hebben het grootste aantal renners van alle PCT-ploegen, presteren ook het beste en met o.a. Bouhanni, Laporte, Simon, Hofstetter Herrada, Claeys, Edet, Navarro hebben ze toch een heel aantal renners met kwaliteit. Daarnaast is het team ook in de breedte beter dan andere PCT teams en zelfs sommige van de onderste WT teams.

nickdt 8 juni 2018 om 12:07

Tja, maar het probleem voor 2020 is ook: Gaan er ploegen verdwijnen. Zo ja, dan maken ze geen schijn van kans omdat het dan teruggebracht wordt naar 16 ploegen.

Samlambeej 8 juni 2018 om 12:10

Alle andere proconti’s zullen dit toejuichen. Cofidis heeft op te veel koersen een zekerheid van deelname.

KnightBiker 8 juni 2018 om 12:10

De ploeg heeft voor de World-tour te weinig specialisten die mee kunnen doen voor de prijzen in de grote wedstrijden, en zelfs Bouhani is eigenlijk een overschatte sprinter die zijn naam maakte in een onderbezette Vuelta: dat niveau heeft hij daarna nooit meer laten zien.
(Voor een pro-continantale ploeg is het een sterke ploeg, en enkele voor enkele worldtour wedstrijden waaronder het klassieke voorjaar hebben ze aardige renners maar geen winnaars)

koos1 8 juni 2018 om 12:10

Van de PCT ploegen horen ze bij de sterkere ploegen, maar toch te zwak voor de Worldtour

Laatste man 8 juni 2018 om 12:39

Vrij onzinnig. Selectie is te smal en middelmatig voor WT. Daarnaast starten ze al in al hun belangrijkste koersen.

Aangezien Cofidis zelf nog wel even meegaat, is dat niet echt een noodzaak zou je zeggen.

Koersmaniak 8 juni 2018 om 12:46

Ik denk dat ze beter PCT kunnen blijven.
Cofidis staat toch aan de start van de wedstrijden die ze willen.
Stel dat ze WT worden, zijn ze verplicht om WT-wedstrijden te rijden, die dan samen vallen met de Franse kalender

Veloburto 8 juni 2018 om 12:47

Ze moeten echt snel die promotie/degradatie regeling invoeren. Maakt de sport leuker en lijkt mij ook veel eerlijker

Witte Trui 8 juni 2018 om 13:02

Je kan de ploeg niet beoordelen op WT- waardigheid op basis van het huidige rennersbestand. Mochten zij promoveren, dan zullen ze ongetwijfeld renners kunnen/moeten aantrekken. Denk de minste 5 weg en voeg er 5 aan de bovenkant toe. De basis is goed en de ploeg lijkt stabiel. Liever een dergelijke ploeg dan nieuwe oliedollars of een speeltje van een multi-miljonair.

dnDaris 8 juni 2018 om 13:07

Cofedis staat in de ploegenranking op CQ boven 5 WT-teams. Dus in zoverre niet meer dan logisch.

jvh93 8 juni 2018 om 13:47

In het kader van de promotie-degradatie regeling die ze ooit in wilde voeren is het natuurlijk onvermijdelijk dat Cofidis naar de WT trekt. Scheelt ook weer een Wildcard geven aan een Franse ploeg

Frits des Jeux 8 juni 2018 om 14:33

Gewoon bij 18 wt ploegen blijven. Dat is stap 1. Cofidis verdient het. Trouwe sponsor uit een traditioneel wielerland. Continuiteit is belangrijk.

BoomHoogerland 8 juni 2018 om 16:10

Ambitie en cofidis in een artikel, dat mag een wonder heten.
Zou goed zijn voor de ploeg en de WT

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone