Amalie Dideriksen zegeviert in Drenthe

zaterdag 11 maart 2017 om 15:17
Amalie Dideriksen zegeviert in Drenthe

Foto: Sirotti

De Ronde van Drenthe heeft een nieuwe wereldkampioene op het palmares. Amalie Dideriksen was vandaag de sterkste in de Nederlandse WorldTour-koers. De renster van Boels-Dolmans won de sprint van een groepje met vier rensters.

De finale werd vandaag geopend door Ellen van Dijk. De Nederlandse, die tegenwoordig rijdt voor Sunweb, probeerde met nog dertig kilometer voor de boeg te ontsnappen op de inmiddels bekende VAM-berg. De ex-wereldkampioen tijdrijden reed een tijdje tien seconden voor op een groep met vijftien achtervolgers, maar dat bleek niet vol te houden, waarna een hergroepering volgde.

Logischerwijs kwamen er direct nieuwe aanvallen. Uiteindelijk kregen vier vrouwen een gaatje, te weten Lucinda Brand (Sunweb), Elisa Longo Borghini (Wiggle High5), Elena Cecchini (Canyon SRAM) en wereldkampioene Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans). Bij de passage van de finish op acht kilometer van het einde hadden deze vier een voorsprong van dertien seconden.

Dat bleek voldoende om de achtervolgers voor te blijven. De vier koplopers stevenden in de slotfase af op een sprint. Brand probeerde daarin de tegenstand te verrassen door al vroeg aan te gaan, maar Dideriksen was attent en won de sprint op relatief eenvoudige wijze. Cecchini werd tweede, Brand strandde op plaats drie.

Dit artikel delen:

1 Reactie

pippodeclown 11 maart 2017 om 17:59

Knappe sprint, mooie koers!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone