Álvaro José Hodeg spurt naar ritwinst in Tour of Turkey

zaterdag 13 oktober 2018 om 12:36
Álvaro José Hodeg spurt naar ritwinst in Tour of Turkey

foto: David Ramos/Getty Images

Álvaro José Hodeg heeft de vijfde etappe van de Presidential Cycling Tour of Turkey op zijn naam geschreven. De 22-jarige Colombiaan van Quick-Step Floors was de snelste in de massasprint. John Degenkolb eindigde op de tweede plaats, Nathan Haas werd derde. Alexey Lutsenko bleef in het bezig van de turquoise leiderstrui, die hij gisteren overnam van Sam Bennett. Morgen volgt de ontknoping van de Turkse rittenkoers.

Gisteren zagen we de koninginnenrit uitdraaien op een sprint, waarin Alexey Lutsenko een dubbelslag sloeg. Hij pakte in Selçuk de ritzege én de leiding in het klassement. Selçuk was vandaag ook de startplaats van de vijfde etappe, die door vijf renners werd gekleurd met een lange ontsnapping. Thuisrijder Onur Balkan reed samen met Amaro Antunes, Aimé De Gendt, Rafael Reis en Nikolay Trusov een groot gedeelte van de koers voorop.

Het peloton had zijn zinnen echter gezet op een massasprint en hield de vijf vluchters binnen schootsafstand. Op negen kilometer van de streep was de vlucht vrijwel over, alleen Balkan reed nog vooruit. Bij het ingaan van de laatste zes kilometer was ook het avontuur van de Turkse kampioen voorbij, waardoor de koers moest worden beslist in een massasprint. Álvaro José Hodeg beloonde vervolgens het knappe voorbereidende werk van zijn ploeggenoten.

71e zege voor Quick-Step Floors
In het klassement zag Alexey Lutsenko Nathan Haas dichterbij komen. De Australiër naderde de Kazachse klassementsleider tot op vier seconden. Hodeg’ zege is zijn vijfde van het jaar, nadat hij eerder al ritten won in de Volta Ciclista a Catalunya, de Tour de Pologne en de Deutschland Tour. Ook zegevierde hij in de Handzame Classic.

Voor Quick-Step Floors is dit de 71e seizoensoverwinning, een evenaring van het ploegrecord dat in 2000 door – toen nog – Mapei-Quick-Step werd neergezet.

Dit artikel delen:

13 Reacties

ah-ja 13 oktober 2018 om 12:46

Nummer 71 (!). Dat moet een record zijn

Mwielerfan 13 oktober 2018 om 12:50

En Mag wel in het verslag. Daarnaast is een artikel met de hele lijst en wat extra over de hoogtepunten wel en goede zou ik denken

rahimns 13 oktober 2018 om 13:39

Is het niet… HTC had ooit 84 overwinningen, ze komen er nog 13 tekort voor een evenaring.

Chasse_patate 13 oktober 2018 om 14:08

Aub niet doen. QS niet te veel in het daglicht zetten. 71 zeges waarvan de meeste in nietszeggende rondjes zonder tegenstand.

Gewoon weer zo’n ploeg die bijna en alleen scoort met sprinters.

Als groenewegen hier mee doet dan kan die ook 5 overwinningen pakken. Allemaal doordat QS renners stuurt naar koersen zonder grote namen.

Smuckinho 13 oktober 2018 om 14:49

Idd chasse patatje

E3, ddv, RVV, Waalse pijl, LBL, 5x giro, 4x tdf, San Sebastián, 4x Vuelta en WK TTT.. stuk voor stuk nietszeggende rondjes!

tomke 13 oktober 2018 om 14:59

@chasse_patate:

Ik heb hier al veel vreemde reacties gelezen, maar deze slaat toch alles. 34 WorldTour overwinningen (dus bijna de helft van het totaal), waaronder ritten in de 3 grote rondes, WK ploegentijdrit, Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, San Sebastian, E3, Waalse Pijl,etc… dat stelt inderdaad niks voor.

Met enkel WorldTour overwinningen zouden ze trouwens nog 4de staan in de zegestand. Vóór LottoNL-Jumbo, aangezien je zelf de vergelijking maakt met Dylan Groenewegen. LottoNL-Jumbo doet het natuurlijk alleen maar met grote overwinningen, genre Ronde van Slovenië, ronde van Noorwegen, Algarve, tour of Utah, enz. Enkel bij Quick-Step rijden ze immers kleinere koersen.

Baukema Tomoulin 13 oktober 2018 om 13:37

Deze ronde is nog jammerlijker dan TDU. Daar staan in ieder geval nog enkele grote namen qua klassementsrenners aan de start. Als ze in Turkije het zo moeilijk vinden om een meer selectief parkoers te verzinnen (ter vergelijking is de Bickbank tour ondanks het ‘vlakke’ imago een stuk selectiever) waarom hebben ze dan niet een tijdrit of proloog erin zitten. Dit is nu gewoon 5 keer sprinten en 1 sprintje heuvel op. Geen toevoeging WT kalender.

KimJungPoels 13 oktober 2018 om 14:00

Toch een rare gewaarwording dat sprinten tegenwoordig altijd zo negatief neergezet wordt. Er zijn al 180 rondjes die beslist worden door monstercols, waarom aan het eind van het seizoen niet een keer een rondje met een punchetappe en een aantal sprints.

Niet alles hoeft te einidgen met een col van 20 kilometer aan 8% of met onverharde wegen. Bovendien is dit rondje, zeker met het secondenspel nu ook tussendoor hartstikke leuk om te volgen.

Covadonga 13 oktober 2018 om 14:29

+1

Covadonga 13 oktober 2018 om 14:37

Al had een tijdritje wel leuk geweest.

Marcel1112 13 oktober 2018 om 14:51

Ieder zijn ding. Bij sprintettapes vind ik het meestal wel genoeg de laatste 20 km aandachtig te volgen. De rest van de etappe kijk ik met een half oog.

Baukema Tomoulin 13 oktober 2018 om 15:07

Volgens mij hebben sprinters zat kansen in etappekoersen en er zijn tevens ook een heleboel eendagswedstrijden die een enigszins complete sprinter kan winnen. Zie Sagan, Viviani, Matthews en Kristoff. Ik bedoel meer dat ik graag de sterkste of slimste in koers beloond zie worden en hiervoor moet er wat schifting komen. Mochten dan de sprinters vooraan zitten en de klimmers op achterstand dan vind ik dat ook helemaal mooi. Maar dit rondje heeft 5 etappes van 160 km of minder en grotendeels vlak en 1 ‘koninginnenrit’ van boven de 200 km met een vlak tussenstuk van 100 km. Er zijn gewoon niet zoveel mogelijkheden om het verschil te maken, hoeveel sterker je ook bent dan de rest.

ah-ja 13 oktober 2018 om 18:45

Hopelijk verder niet parallel met Mapei, was een flink dopinggroepje als ik het goed begrijp

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair