Álvaro José Hodeg maanden uit de roulatie vanwege pols- en enkelblessure

dinsdag 18 januari 2022 om 10:37
Álvaro José Hodeg maanden uit de roulatie vanwege pols- en enkelblessure

Hodeg op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Álvaro José Hodeg had zich zijn start bij UAE Emirates ongetwijfeld anders voorgesteld. De 25-jarige Colombiaanse sprinter kampt met een pols- en enkelblessure en zal de eerste maanden van het seizoen niet in actie komen.

Zijn werkgever UAE Emirates laat vandaag in een persbericht weten dat Hodeg kampt met een hardnekkige blessure. “We wensen Álvaro het allerbeste met zijn herstel. Het is een zware blessure, maar we hebben er alle vertrouwen in dat hij in de tweede helft van het seizoen sterk zal terugkeren en zijn oude niveau weer zal bereiken”, laat Mauro Gianetti, teammanager van UAE Emirates, weten.

De verwachting is dat Hodeg in mei pas weer een rugnummer kan opspelden. De rappe Colombiaan kent met andere woorden een valse start voor UAE Emirates. Hodeg reed de voorbije seizoenen voor de Quick-Step-ploeg van Patrick Lefevere. Vorig jaar wist hij drie keer als eerste over de streep te komen in een wedstrijd. De renner kende succes in de Tour de l’Ain en de Ronde van Slowakije en was de snelste in de Grote Prijs Marcel Kint.

UAE Emirates heeft ook al een ‘vervanger’ aangekondigd voor de geblesseerde Hodeg. Maximiliano Richeze mag, nadat zijn contract eerder niet werd verlengd, toch nog een halfjaar langer bij de ploeg blijven. De Argentijn zal afscheid nemen na de Giro d’Italia.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Polleke 18 januari 2022 om 11:47

Is hij ergens gevallen, overhoop gereden ?

0
toerist 18 januari 2022 om 12:14

De vloek van Ome Pat die weer uitkomt?

0
Turtlehead 18 januari 2022 om 15:40

Meer de gouden ‘neus’ om mannen op tijd te dumpen.

0
Aart van Woud 18 januari 2022 om 13:33

Benieuwd wat Gianetti dan bedoelt met zijn oude niveau.. Het niveau van misschien net top 10 rijden wanneer alle kannonnen aan de start staan?

0
Dikke Vrouw 18 januari 2022 om 15:34

Jammer voor de hotdog

0
Deel Koeper 18 januari 2022 om 20:30

Dan zullen we op de 2e seizoenshelft moeten wachten om te weten wie het best de sprints van Gaviria/Ackermann kan verprutsen, Hodeg of Molano?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone