Maximiliano Richeze blijft toch nog een halfjaar bij UAE Emirates

dinsdag 18 januari 2022 om 10:12
Maximiliano Richeze blijft toch nog een halfjaar bij UAE Emirates

Richeze (rechts) in het tenue van UAE Emirates - foto: Cor Vos

De carrière van Maximiliano Richeze leek er na afgelopen seizoen op te zitten, omdat zijn contract bij UAE Emirates in eerste instantie niet werd verlengd. De 38-jarige Argentijn mag nu echter toch nog een tijdje bij zijn huidige ploeg blijven. Richeze zal tot en met de Giro d’Italia als een soort vervanger optreden voor Álvaro José Hodeg, die de komende maanden niet in actie kan komen.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Hodeg kampt met een pols- en enkelblessure en moet eerst een paar maanden revalideren, zo laat UAE Emirates weten in een persbericht. Dit biedt kansen voor Richeze, die nu toch een halfjaar langer doorgaat bij het team. De ervaren sprintaantrekker neemt afscheid na de Giro d’Italia, want dan verwacht UAE Emirates dat Hodeg weer zijn rentree kan maken in het peloton.

De Giro d’Italia als afscheidskoers 
“Ik ben blij om weer aan te sluiten en de ploeg te kunnen helpen. Ik heb er twee geweldige jaren doorgebracht en het is een speciale groep. Ik ben Mauro (Gianetti, de teammanager van UAE Emirates, red.) dankbaar. Ik kan nu op mijn manier afscheid nemen als wielrenner. Het lijkt me een passend einde, stoppen na de Giro d’Italia. Ik kijk ernaar uit om weer een rugnummer op te spelden”, aldus Richeze.

Richeze werd prof in 2006 en reed sindsdien onder meer voor CSF Group-Navigare, Lampre-Merida, Quick-Step en UAE Emirates. Hij ontpopte zich bij de laatste ploegen vooral als een gewaardeerde lead-out man, die topsprinters als Marcel Kittel, Elia Viviani en Fernando Gaviria naar tal van zeges loodste. Zelf won hij onder meer in de Vuelta a San Juan, Ronde van Zwitserland en de Giro d’Italia.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Ronellenfitsch 18 januari 2022 om 10:18

Leuk voor hem, goede renner die komend half jaar vast nog fatsoenlijk z’n werk kan doen.

0
Massimo Bataille 18 januari 2022 om 10:29

Toch leuk dat hij nog zijn eigen afscheid kan regelen.
Mag toch niet vergeten worden welke fantastische leadout hij was.
Waar Morkov nu alle lof (terecht) krijgt, was hij ervoor gewoon de meester aantrekker voor Kittel, Gaviria en Viviani (al ging die meer met Sabatini).
Daarnaast heeft hij zelf ook gewoon heel wat gewonnen en was hij een perfecte wisselkopman mocht de sprinter uitvallen.

0
Dolfy 18 januari 2022 om 13:30

Hij heeft in ieder geval dit jaar al gewonnen, won de proloog van Giro del Sol San Juan…. :)

0
Scott Sunderland 18 januari 2022 om 16:33

Gaat hij dan de sprint in de Giro aantrekken voor Ackermann of toch voor Gaviria ? Gaviria zei niet te weten of hij überhaupt een grote ronde mag rijden dit jaar. Hij is ook flink in de hiërarchie gezakt. Je hebt ook nog Ulissi en Molano.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone