Alvarado stelt eindzege in Superprestige veilig met overwinning in Noordzeecross

Alvarado stelt eindzege in Superprestige veilig met overwinning in Noordzeecross

foto: Cor Vos (archief)

zaterdag 15 februari 2020 om 14:28

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de Superprestige gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen gaf zaterdag haar eindzege nog eens extra glans door ook de Noordzeecross te winnen. Alvarado bleef na iets meer dan veertig minuten crossen Denise Betsema en Annemarie Worst voor in een spurt.

Ceylin del Carmen Alvarado wilde zaterdag haar eindzege in de Superprestige veiligstellen. De Nederlandse wereldkampioen had een uitstekende uitgangspositie om dat te doen, maar moest in de Noordzeecross toch nog Yara Kastelijn en Annemarie Worst in de gaten houden.

Kastelijn kon Alvarado in de Noordzeecross niet meer bedreigen, en dus werd Worst de grootste concurrent van Alvarado. Worst stond echter te ver in het klassement om nog een serieuze poging te wagen.

Spannend was de strijd om de zege in de Noordzeecross wel. Net zoals voorgaande weken namen Worst en Alvarado al in de eerste ronde afstand van het deelnemersveld. Een nieuw duel leek in de maak te zijn, met deze keer een beter ogende Worst. Tot halverwege cross reden de twee dames samen vooruit, maar daarna werd de wedstrijd even volledig opengegooid.

Alvarado moest van schoenen wisselen, terwijl Betsema vanuit de achtergrond ineens kwam opstomen. Het gevolg: Worst aan kop, met twee dames in de achtervolging. Lang bleef deze situatie niet zo. Eerst maakte de Alvarado de aansluting, daarna Betsema.

De drie Nederlanders reden vervolgens samen de laatste ronde in. Alvarado nam in deze ronde de leiding. Maar Betsema en Worst losrijden? Nee, dat lukte niet. En dus moest er wederom voor de zege gespurt worden. Daarin bleek Alvarado superieur te zijn, voor Betsema en Worst.

Superprestige 2019-2020
Uitslag flag-be Noordzeecross Middelkerke
1. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Alpecin-Fenix)
2. flag-nl Denise Betsema (Pauwels Sauzen-Bingoal)
3. flag-nl Annemarie Worst (777)
4. flag-nl Shirin van Anrooij
5. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads)
6. flag-nl Yara Kastelijn (777)
7. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Baloise Lions)
8. flag-nl Inge van der Heijden (CCC-Liv)
9. flag-gb Anna Kay (Experza Pro)
10. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan)

Dit artikel delen:

10 Reacties

Franco Ballerini 15 februari 2020 om 14:34

Wederom een prachtige cross van de Nederlandse dames. Betsema misschien wel de sterkste gezien waar ze vandaan moest komen? Van Anrooij ook weer zeer sterk. Die gaat volgend seizoen voor de overwinning meedoen.

tendam 15 februari 2020 om 14:58

Alvarado was zonder meer de sterkste, zij en Worst reden niet de hele tijd door natuurlijk en ze moest ook nog van schoen wisselen. Niettemin is Betsema alweer op een zeer hoog niveau bezig.

Franco Ballerini 15 februari 2020 om 15:09

Ja, Betsema kon natuurlijk wat profiteren doordat ze na de schoenwissel onmiddellijk achter Alvarado kwam te zitten die het gat met Worst dicht reed. Maar het zou mij niets verbazen als Betsema vandaag de snelste ronde op haar naam heeft. In ieder geval goed te zien dat ze weer op haar oude topniveau terug is.

wielrenner 15 februari 2020 om 14:59

Dat Shirin van Anrooij hier 4de wordt, dat is pas knap!!!

john 15 februari 2020 om 15:07

En Betsema tweede dat is nog knapper!!!!

A.M.M. Jonkers 15 februari 2020 om 15:07

Volkomen mee eens, pas 17 jaren jong!

Franco Ballerini 15 februari 2020 om 15:10

Net 18 geworden, maar daarom niet minder indrukwekkend.

Barry Batsbak 15 februari 2020 om 15:55

Yara nog steeds gehavend hè… de ene week per brancard afgevoerd worden, de volgende week top 10 rijden. Doe het maar. Ook indrukwekkend.

Wheely 15 februari 2020 om 15:12

Alvarado zet nog maar even een uitroepteken achter haar naam. Wat is die goed zeg!

jan jansen 16 februari 2020 om 01:14

Fijn om te zien dat Betsema weer terug is. Petje af om na die moeilijke periode weer zo te kunnen presteren. Alvarado maakt de sterkste indruk en heeft verdiend gewonnen.

Headlines

Materiaalzone

Populair