Alvarado na winst in Ruddervoorde: “Het was vandaag een technische wedstrijd”

zondag 3 november 2019 om 14:45
Alvarado na winst in Ruddervoorde: “Het was vandaag een technische wedstrijd”

Ceylin del Carmen Alvarado toonde zich vandaag in Ruddervoorde een klasse apart. De Nederlandse ging er al bij de start vandoor en reed vrijwel van start tot finish aan kop.

“Vandaag was het een technische ronde en de weersomstandigheden maakten het alleen nog maar technischer”, vertelde zij na afloop. “Ik was vrij goed weg. Ik wist dat ik die eerste klim met schuine kant als eerste door moest. Daar deed ik het voor. Ik ging als eerste die klim op en eigenlijk waren we gelijk weg. Toen was het doortrekken,” kijkt ze terug.

Nadat zij in Gavere en de Koppenberg niet op de voorgrond kon treden, pakte ze vandaag opnieuw een overwinning. “Ik heb op zich goede uitslagen gereden. Maar als je ziet wie er daar voor mij eindigen, dat zijn dan toch wel wat meer ervaren dames op dat soort rondjes. Het is nog net iets te zwaar voor mij. Maar al met al ben ik wel tevreden.”


Sanne Cant: “Ik heb hier een goed gevoel aan overgehouden”

Sanne Cant keerde na een korte afwezigheid terug met een tweede plaats. Ze kijkt met een goed gevoel terug op haar cross. “Het was een snelle start, dus ik had wel een beetje schrik dat ik de tweede helft van de cross een terugval ging krijgen. Maar ik denk niet dat dat het geval was. Mijn rondetijden waren redelijk stabiel. Dat is alleen maar positief.

Vorige week zondag liep zij in Gavere bij een val tijdens de opwarming een blessure op. Ze moest daarom even rust houden. “Ik heb gisteren na de training maar besloten om te starten. Het heeft lang geduurd voordat alles terug op zijn plek zat. Gisteren had ik pas voor het eerst deze week het idee dat ik weer mezelf was op de fiets. Om dan opeens weer een wedstrijd te rijden, was wel afwachten wat het ging geven. Maar ik ben heel blij met het gevoel vandaag, zeker nadat ik afgelopen week niet getraind had. Ik heb hier een goed gevoel aan overgehouden.”

In het klassement om de Superprestige staat ze nu derde. “Er zijn nog veel wedstrijden te gaan. Er is nog niets verloren,” aldus Cant.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Oblomov 3 november 2019 om 17:09

Alvarado is in zekere zin een grotere bedreiging voor Cant dan Worst, Vos en Brand omdat ze i.t.t. die drie het meest tot haar recht lijkt te komen in precies die combinatie van omstandigheden en parcours waar Cant dat ook komt.

sooike 3 november 2019 om 23:46

Leuke, frisse meid die Alvarado. Cant weer Miss Zuurpruim op het podium, die na afloop meer met haar bloot buikje (oei , oei) bezig was dan met haar tweede plek.

Franco Ballerini 4 november 2019 om 00:23

Ik betwijfel of Cant echt zo’n zuurpruim is. Ik zag haar vandaag na haar finish onmiddellijk Alvarado met een grote glimlach omhelzen en feliciteren. De Nederlandse dames komen inderdaad stuk voor stuk sympathieker over, zowel in interviews als op het podium, maar dat zal wel ook wel aan de volksaard liggen. Van Aert kwam ook altijd als een hork over vergeleken met bv van der Poel, maar sinds hij bij een Nederlandse ploeg rijdt zie ik dat snel veranderen.

Max Poel 4 november 2019 om 21:59

Alvarada leuke meid en sportief ook.
Beter dan Worst.
Worst rijdt best goed als Betsema er niet is maar Worst vertrouwen we niet echt. Komt ook door het ‘van den Driesche’ imago van de familie Worst. Heb haar vader (HansWorst! Zeg maar) eens een kind de keel zien dicht knijpen. Die ging niet snel genoeg aan de kant voor Annemarietje die al scheldend door het veld reed. En hij riep zelfs wat terug. En dat trok deze HansWorst niet. Vreemde familie die Worstjes! Onbetrouwbaar en onsportief. Gunning nihil!
Alvarado gun je het ook echt!

Headlines

Materiaalzone

Populair