Alvarado na verwachte titel: “Cross ging echter niet zoals verwacht”

zondag 13 januari 2019 om 13:07
Alvarado na verwachte titel: “Cross ging echter niet zoals verwacht”

foto: PhotoPress.be

Ceylin del Carmen Alvarado kon alleen maar verliezen op het NK veldrijden voor beloften vrouwen. De 20-jarige Rotterdamse begon als torenhoge favoriet aan de titelstrijd, maar wist aan de verwachtingen te voldoen. “Toch verliep de cross niet zoals verwacht”, zo vertelde ze na afloop aan WielerFlits. We spraken na de cross ook met de nummers twee en drie: Fleur Nagengast en Inge van der Heijden.

Alvarado wist al snel weg te rijden van haar concurrenten, maar door een valpartij werd het toch nog even spannend. Haar directe concurrente Inge van der Heijden kreeg echter ook af te rekenen met pech. “De cross ging kortom niet zoals verwacht”, is dan ook de conclusie van Alvarado.

“Ik had best wel een strijd verwacht, maar door mijn val én de materiaalpech van haar (Van der Heijden) kwam dat er echter niet van. Het is wel mooi dat ik dan toch kan winnen.” Alvarado kan zich nu in alle rust voorbereiden op het WK in Bogense.

Ze hoopt in Denemarken – na de Europese én de Nederlandse titel – ook de wereldtitel bij de beloften te pakken. “Ik denk dat ik een prima kans maak. Ik werk nu gewoon mijn programma af. Er staan eerst nog twee wereldbekers op het programma”, doelt ze op Pontchâteau (20 januari) en Hoogerheide (27 januari).

flag-nr2 Fleur Nagengast: “Heb zilver gewonnen”
Fleur Nagengast moest achter Alvarado genoegen nemen met de tweede plaats. “Maar ik heb echt zilver gewonnen”, zo geeft ze aan. “Ik had weliswaar een slechte start, maar Ceylin is gewoon al het hele seizoen sterker. Toch liep het tijdsverschil niet op. We kwamen op een gegeven moment zelfs best dichtbij. Zonder mijn slechte start had ik wellicht meer tegenstand kunnen bieden.”

Nagengast zal zich de komende weken ook voorbereiden op het WK in Bogense. Wat ze van die koers verwacht? “De concurrentie zal heviger zijn, maar we hebben een sterk blok. Wellicht kunnen we weer zorgen voor een volledig Nederlands podium.”

Inge van der Heijden kende een ongelukkige wedstrijd – foto: Photopress.be

flag-nr3 Van der Heijden na pechkoers: “Had kampioen kunnen worden”
Dé grote pechvogel van dit NK is zonder enige twijfel Inge van der Heijden. De titelverdedigster kende namelijk twee keer pech. “De eerste keer toen ik in een afdaling overnam van Ceylin. Mijn ketting viel er toen af, waardoor ik werd ingelopen door de achtervolgsters. Hetzelfde gebeurde me in de laatste ronde. Dan is het gewoon klaar.”

Van der Heijden wist desondanks nog het brons te veroveren. “Je komt uiteindelijk toch voor goud. Ik denk ook dat het vandaag mogelijk was. Maar aan pech kun je niks doen.” Dan moet het maar gebeuren tijdens het WK in Bogense, toch? “Ik ga zeker strijden voor een trui”, is ze ambitieus.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Guushovd 13 januari 2019 om 14:14

Met Ceylin zitten we als Nederland weer een jaar of 10 gebeiteld. Kan ze eigenlijk ook iets op de weg?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone