Peter Sagan: “Altijd tweede worden, werd bijna grappig”

dinsdag 25 augustus 2015 om 09:54
Peter Sagan: “Altijd tweede worden, werd bijna grappig”

Foto: Sirotti

Tijdens de afgelopen Tour de France grossierde Peter Sagan in tweede plaatsen. Ondanks al zijn gemiste kansen blijft de Slowaak het van de positieve kant zien, maar een overwinning doet deugd.

“Eindelijk”, zei de alleskunner direct na zijn overwinning in de derde etappe van de Vuelta a España. “Na al die tweede plaatsen doet deze zege enorm veel deugd.”

Over opluchting wil de renner van Tinkoff-Saxo echter niet spreken. “Altijd tweede worden, werd bijna grappig. Je moet gewoon in gedachten houden dat er een dag komt dat je wel als eerste finisht.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Elrick 25 augustus 2015 om 10:01

Wat is hij mentaal dan ook sterk!

Purito 25 augustus 2015 om 11:28

@Elrick
Het is niet dat hij meerdere breuken oploopt binnen één jaar, zoals Cancellara. Dat is mentaal pas zwaar. Sagan grijpt gewoon vaak net naast de zege, maar dat is vaak ook gewoon omdat er iemand sneller is/sterker is. Als je eigen vorm gewoon prima is, maar er telkens eentje beter is, is dat veel beter te accepteren dan wanneer je telkens moet opgeven vanwege valpartijen/breuken.

En die zege komt bij Sagan hoe dan ook een keer. En hij heeft ook al een pak koersen gewonnen dit jaar.

Elrick 25 augustus 2015 om 11:43

@Purito
Daar heb je inderdaad wel een punt, maar toch kan ik me voorstellen dat je als renner na zoveel tweede plaatsen op een gegeven moment een beetje moedeloos wordt. Dat Sagan het om weet te buigen naar humor vind ik vrij knap.

Rondo 25 augustus 2015 om 11:45

Het is een winnaar, dan vaak tweede worden, omdat er niemand is die voor je werkt, omdat men je in de gaten houdt, of omdat men alleen maar op jouw achterwiel rijdt om weg te springen. .. deze man is mentaal echt sterk. En heeft humor en veel vrienden ;-) Men zegt wel eens, vroeger was alles beter, maar vroeger hadden we Sagan niet.

HF2013 25 augustus 2015 om 13:35

Ik vind het wel mooi hoe zo’n Sagan met die tweede plaatsen is omgegaan. Zal toch altijd een teleurstelling zijn. Zeker die ritten dat er vijf man in je wiel hangen om een ander met de overwinning er vandoor te zien gaan. Het is een absolute winnaar, maar je ziet ook genoeg andere winnaars (bijv een Cavendisch) heel anders met teleurstellingen zoals 2e plaatsen omgaan. Beide absolute winnaars, maar Sagan wint dan toch de populairiteit door z’n gedrag!

DerEffe 25 augustus 2015 om 16:16

Misschien, een, idee, om, niet, in, iedere, zin, een, overbodige, komma, te, plaatsen.

Romāns Vainšteins 25 augustus 2015 om 19:23

In tegenstelling tot van Avermaet wordt het type Sagan gewoonweg niet moedeloos omdat hij niet per se en dwangmatig hoeft te winnen van hemzelf. Het beste voorbeeld hiervan misschien nog wel de afgelopen E3, koers maken, genieten, het binkje uithangen zijn even belangrijk voor hem en dat is voor de liefhebber maar goed ook. Topgast. Nibali eigenlijk ook wel zo'n soort renner, ik mis af en toe een beetje de tijd dat ze lekker samen bij de gifgroenen reden.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone