Alpecin-Fenix heeft selectie voor Waalse Pijl rond

dinsdag 20 april 2021 om 10:40
Alpecin-Fenix heeft selectie voor Waalse Pijl rond

Ben Tulett - foto: Cor Vos

Alpecin-Fenix heeft bekendgemaakt welke zeven renners woensdag aan de start staan in de Waalse Pijl. De Belgische ploeg rekent onder meer op Xandro Meurisse, Floris De Tier en de jonge Ben Tulett.

De uit Groot-Brittannië afkomstige Tulett is nog altijd maar 19 jaar oud, maar werd afgelopen zondag wel knap zeventiende in de Amstel Gold Race. De piepjonge klimmer zat mee in het eerste ‘peloton’, dat mocht sprinten voor de vierde plek achter de uiteindelijke winnaar Wout van Aert, Tom Pidcock en Maximilian Schachmann.

De vraag is of Tulett in de Waalse Pijl ook voor een mooie uitslag mag en kan gaan. Zijn ploeg Alpecin-Fenix rekent verder ook op heuvelspecialist Meurisse, die dit seizoen nog geen al te beste uitslagen heeft kunnen rijden. Ook Jimmy Janssens, Floris De Tier, Louis Vervaeke en Philipp Walsleben zijn van de partij.

Met Kristian Sbaragli heeft Alpecin-Fenix bovendien nog de nummer zeven van de voorbije Amstel Gold Race in de gelederen. Petr Vakoč, normaal een belangrijke pion in wedstrijden als de Waalse Pijl, staat nog altijd langs de kant met een breukje in een vingerkootje. De Tsjech liep deze blessure op bij een valpartij in de Brabantse Pijl.

Selectie flag-be Alpecin-Fenix voor Waalse Pijl (21 april)
flag-be Jimmy Janssens
flag-be Xandro Meurisse
flag-it Kristian Sbaragli
flag-be Floris De Tier
flag-gb Ben Tulett
flag-be Louis Vervaeke
flag-de Philipp Walsleben

Dit artikel delen:

10 Reacties

Murcia 20 april 2021 om 10:51

Alle ballen op Tulett lijkt me, Meurisse stelt teleur en ik vraag me af of hij wel past bij de ploeg en de manier van koersen en Vervaeke, das war einmal.

0
chiller87 20 april 2021 om 11:00

Tulett nog net iets te jong voor een top 10 lijkt mij. Als hij zo verder blijft evolueren zie ik hem volgend jaar top 5 rijden in de Waalse pijl. Waarschijnlijk wel hun beste man morgen. Alpecin is toch voornamelijk een klassieke/sprintersploeg. Op zich niets verkeerd aan, degelijke klimmers zijn niet goedkoop..

0
Wheely 20 april 2021 om 11:02

Een ploeg die hier weinig te zoeken heeft zo op het eerste oog maar ik denk dat ze toch de koers mede gaan kleuren en wieweet nog een goede uitslag rijden ook.

0
hartstikkebedankt 20 april 2021 om 11:07

Voor de selectie van volgend jaar een mooie doelstelling om 1 of 2 klimmers en/of heuvelrenners te halen die beter zijn dan de klimmers die er nu rijden. Qua kasseiklassiekers en snelle benen zit het wel goed, maar ergens een klassementje rijden of in ieder geval wat meedoen in de heuvels zou goed zijn voor de verbreding van de ploeg. Misschien geen pure klimmers maar profiel renner wat ik bedoel beetje Masnada, Cattaneo, Calmejane in de goede tijd achtig, renners die de aanval niet schuwen zou goed passen.

0
Peetvader 20 april 2021 om 11:16

Klimmers/heuvelrenners zijn nu eenmaal relatief duur.

Ze kunnen ook gewoon inzetten op ontwikkeling van jonge talenten.
Volgend jaar hopen dat Vine en Tulett nog de stap zetten die je kan verwachten gezien hun leeftijd/ervaring.

0
blix 20 april 2021 om 11:22

Ik vermoed dat Jay Vine ons nog zal verrassen in het rondewerk. Kan klimmen en tijdrijden, en trapt geweldige wattages.

0
Handige Harry 20 april 2021 om 11:28

Ik neem aan dat Matthieu hier volgend jaar wel gewoon start, dan zit hij namelijk niet met de voorbereiding van de olympische spelen.
En met zijn verschroeide demarrage zoals in de Strada is hij ook gelijk topfavoriet.

0
Peetvader 20 april 2021 om 11:14

Tulett 19 jaar, talentje hoor.

Sbaragli viel inderdaad goed mee zondag.

0
Thoin 20 april 2021 om 11:21

Sbaragli zijn eerste teken van leven bij Alpecin. Bij Modolo zitten we daar ook al even op te wachten

0
xistnc 20 april 2021 om 12:39

Hup Tulé!!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone