Alpecin-Fenix bevestigt komst Dillier: “Belangrijke pion in de ploeg”

woensdag 18 november 2020 om 16:58
Alpecin-Fenix bevestigt komst Dillier: “Belangrijke pion in de ploeg”

foto: Cor Vos

De transfer van Silvan Dillier naar Alpecin-Fenix hing al enige tijd in de lucht, maar is nu officieel bevestigd door de ploeg. De Zwitser, die na drie seizoenen AG2R La Mondiale verlaat, tekende een contract voor een jaar.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Bij Alpecin-Fenix is men erg blij met de komst van Dillier, laat de ploeg weten. “Ondanks dat hij al acht jaar deel uitmaakt van het profcircuit, is Silvan nog altijd erg ambitieus en gemotiveerd. Hij moet een belangrijke pion worden voor onze ploeg in de belangrijkste eendagskoersen en ook zijn ervaring in de grote ronden is van grote waarde voor het hele team.”

Dillier (30) kijkt ernaar uit om in een jonge, maar ambitieuze ploeg te gaan koersen, zegt hij via zijn nieuwe team. “Ik ben ervan overtuigd dat ik binnen deze organisatie nog altijd als wielrenner kan groeien. Mijn doel is om deel uit te maken van een geweldig team voor de klassiekers. Daarnaast wil ik mijn ervaring in de grote ronden inzetten en delen met het team.”

Parijs-Roubaix
Dillier begon zijn profcarrière bij BMC Racing en met die ploeg werd hij tweemaal wereldkampioen ploegentijdrit. De afgelopen drie seizoenen koerste hij voor AG2R La Mondiale. Zijn meest in het oog springende prestatie is zijn tweede plaats in Parijs-Roubaix, in 2018. Ook werd hij Zwitsers kampioen, zowel in de wegwedstrijd als in het tijdrijden.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Polleke 18 november 2020 om 18:08

Goeie coureur… als franstalige zal hij in ieder geval met VDP geen communicatieprobleem hebben en in een goeie dag kan hij zelf ook ver komen…

0
josi 18 november 2020 om 18:36

De vraag is dan waarom hij als belangrijke pion maar een 1-jarig contract krijgt. Of wil hij zichzelf niet langer vastleggen?

0
Titaantje 18 november 2020 om 19:53

Je hebt denk ik als renner op dit moment weinig te eisen. De Roodhoofdjes zijn sterk aan de onderhandelingstafel en zullen volgend jaar kijken wat Dillie rtoevoegt, en of er geen andere koopjes op de markt zijn.

0
Limal 18 november 2020 om 19:03

Hele goede aanwinst voor Alpecin. Ze hebben een klassieke kern uitgebouwd die zowel in de breedte als voor de winst met de beste WT ploegen kan wedijveren.

0
CechRepublic 18 november 2020 om 19:43

Alpecin versus Wanty is wel een beetje sneu voor de tweede. Hoewel die met Hirt af en toe misschien nog voor een verrassing kunnen zorgen.

0
Limal 18 november 2020 om 20:39

Tja, Wanty… die gaan het moeten hebben van de sympathie voor de underdog :-)

Ik verwacht overigens dat Alpecin meer gaat hebben aan Meurisse dan Wanty aan Hirt en Taaramäe, wat dubbel sneu zou zijn voor Team Hilaire.

0
SoloSlim 19 november 2020 om 00:06

Matje zal volgend jaar een betere ondersteuning hebben dan Wout.
Jumbo mag ook nog iets moois aankondigen..

0
Pedalo 18 november 2020 om 23:09

Nu Weening nog !

0

Headlines

Populair

Materiaalzone